Overslaan en naar de inhoud gaan

Het ViaVia Joker Reiscafé in Entebbe lanceerde op 9 december 2017 hun eigen ViaVia mountainbiketour om de fiets te promoten. Ze stippelden de route zelf uit, maakten houten wegwijsbordjes en klopten deze met hun eigen handen in de Oegandese grond. De aankomst? Die is in de ViaVia zelf, waar de mountainbikers meteen hun dorst kunnen lessen.

Niet commercieel, wel ecologisch

De mountainbikeroute is volledig gratis. Het doel is dus niet commercieel, maar ecologisch en sociaal. Het is ook geen race, maar een sfeervolle tocht van 20 km die de fiets promoot en locals en toeristen samenbrengt.

Tijdens de grote opening kwam ook de burgemeester meefietsen. Sommige locals kregen zelfs spontaan zin om op hun eigen fiets de groep te vervoegen.

ViaVia’s en fietsen: a perfect match

Ook de ViaVia’s in Yogyakarta en Ayacucho bieden fietstours aan. Ayacucho doet dat in samenwerking met een organisatie Mama Alice, die straatjongeren betere toekomstmogelijkheden geeft en bendevorming voorkomt. Het verschil met de mountainbiketour van ViaVia Entebbe? Deze laatste is vrij en open voor iedereen, volledig gratis en puur gericht op het promoten van de fiets.

In de toekomst wil ViaVia Entebbe van hun reiscafé dé plek maken voor fietsers in Oeganda. Dat in samenwerking met lokale clubs en organisaties.

Zelfgemaakt brood en homemade confituur

Naast deze fietsactiviteit biedt ViaVia Entebbe ook yogasessies en bokslessen aan, is het een plek waar opkomend talent een kans krijgt via optredens en kunsttentoonstellingen, boek je er trips naar de Entwiga Community waar je deelneemt aan het community based tourism-project, waar je deelneemt aan het community based tourism-project, en vind je er de reisinformatie die je nodig hebt in hun travel corner.

Het gebruik van ecologische rietjes en organische zeep, het hergebruik van water voor de wasmachine, etc. toont hun onvermoeibare inzet om hun ecologische voetafdruk steeds te verkleinen.

En in de keuken, daar draait het om verse, lokale producten. Zo zorgen hun eigen kippen voor jouw hemels omeletje vroeg in de ochtend en hun bijen voor heerlijke honing. Samen met zelfgemaakt brood en homemade confituur is dit dus volop genieten in ViaVia Entebbe!

Wat zijn de ViaVia Joker reiscafés?

De ViaVia’s gelden voor reizigers als een thuis-ver-weg-van-huis. Alle ViaVia Joker Reiscafés willen een brug slaan tussen de lokale bevolking en internationale reizigers. De restaurants met lokale en wereldkeuken en/of een al-dan-niet alcoholische drank bieden daarvoor het ideale kader.

Onze buitenlandse ViaVia Joker reiscafés zijn, naast café/restaurant ook budgethostels. Het zijn prachtige locaties waar je als reiziger in contact komt met de lokale bevolking, en waar sociaal en duurzaam ondernemen centraal staat. En dat betekent: correcte arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden voor het personeel, zelfs beter dan gemiddeld.

In de ViaVia Joker reiscafés toeristische info krijgen, ervaringen uitwisselen, en uit een democratisch geprijsde menukaart met heerlijke gerechten en verfrissende drankjes kiezen. Concerten, tentoonstellingen, workshops, trips en een prachtig decor brengen er culturen samen, wat hun aantrekkingskracht nog vergroot.

https://viavia.world/nl/home

Meer over de ViaVia-projecten

Misschien is dit ook interessant voor jou?