Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze winterse multisportreis gaat door in het midden van de ruige natuur in het hart van Noorwegen. Langs de ene kant vind je de wildernis van Jotunheimen Nationaal Park en langs de andere kant het dal van de Sjøa rivier. Rendieren en elanden laten zich in deze regio graag zien. Het historische berghotel Hindsaeter ademt geschiedenis uit. Je geniet er van heerlijke maaltijden en een gastvrij verblijf. Na een dagje buiten in de koude kan je opwarmen in de sauna en de jacuzzi.

Elke zaterdag van 04.02.2023 tot en met 11.03.2023

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO)

De hoogtepunten van deze reis

Hindsaeter - Nordic

Comfortabel genieten in het Hindsaeter Hotel

Sneeuwschoentocht - Nordic

Sneeuwschoenwandelen in de nabijheid van het hotel

Langlaufen - Nordic

Langlaufen in machtige landschappen

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Oslo

Een comfortabele lijnvlucht brengt je van Amsterdam of Brussel naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Vanop de luchthaven Gardermoen neem je de trein naar Oslo Centraal. Je overnacht in een centraal gelegen stadshotel.

Vanuit het hotel kan je gemakkelijk de bekendste bezienswaardigheden van de stad bezoeken: de winkelstraat Karl Johan en de nabij gelegen parken, het Koninklijk Paleis, Akershus fort, het stadhuis, de gezellige wandelboulevard Akker Brygge, … Met de bus en tram bereik je ook gemakkelijk het beeldenpark Vigelandsparken, het museumeiland Bygdøy (Fram Museum, Kon Tiki Museum, Folkemuseum) of zelf de skischans Holmenkollen.

B Dag 2
Treinrit naar Otta

Afhankelijk van de treinuren kan je na het ontbijt nog even op verkenning door de stad. Vanuit het centrum neem je de trein naar Otta, waar je wordt opgepikt (rond 18u) voor een transfer naar het hotel.

Je vertoeft de komende 7 nachten in een hotelkamer van Hindsæter in volpension (ontbijt, lunchpakket gemaakt bij het ontbijt en een driegangendiner.)

Het hotel heeft twee kamertypes: standaard dubbel kamers en Alp suites. Gasten die in Alp suites verblijven kunnen de hele week gebruik maken van de wellness ruimte. Gasten die in de standaard kamers kunnen gebruik maken van de wellness mits een kleine extra kost (90NOK per persoon per gebruik, ter plaatse te betalen).

C Dag 3
Initiatie Langlaufen

Na het ontbijt krijg je een 1,5 uur durende introductie langlaufen. Daarna ga je zelf op pad langs een van de vele gemarkeerde loipes of langlaufpaden. Je maakt de tochten zo kort of zo lang als je zelf wil.

Na het avondmaal wordt er bij het haardvuur meer uitleg gegeven over de rest van het weekprogramma. Er worden ook enkele optionele activiteiten voorgesteld.

D Dag 4
Vrije keuze aan activiteiten

Vandaag kies je zelf waar je zin in hebt. De eigenaars van het hotel en hun personeel kennen de omgeving goed en geven met plezier tips voor leuke tochten. Maak gebruik van de sneeuwrakketten om een prachtige natuurwandeling te maken.

‘s Avonds neemt de gids je mee voor een avondlijke wandeling op sneeuwrakketten. Bij heldere hemel kan je in deze omgeving genieten van een spectaculaire sterrenhemel.

E Dag 5
Ijscanyoning nabij Ridderspranget

Niet ver van het hotel kom je bij “Ridderspranget”, een mythische plaats waar een heel verhaal aan vasthangt. Een dappere ridder, Sigvat Krie, sprong met zijn gekidnapte bruid op zijn paard over de Sjøa rivier om te ontsnappen aan hun belagers.

Vandaag ga je op verkenning doorheen deze beruchte canyon. Je ontdekt de bevroren rivier en watervallen, gaat op zoek naar ijsgrotten en staat versteld van de natuur- en kleurpracht.

F Dag 6
Vrije keuze aan activiteiten

Als het al wat steviger mag, kan je vandaag een wandeling maken op sneeuwrakketten naar een top in de buurt van het hotel. Je kan ook opnieuw gaan langlaufen of kiezen voor een meer rustige wandeling.

Het is mogelijk om vandaag deel te nemen aan een optionele huskysledetocht bij Sjødalen Hyttetun. Hierover zal je op zondagavond meer details ontvangen bij het overlopen van het programma. Het vertrekpunt ligt op 3 kilometer van het hotel en is te bereiken met langlaufski’s of sneeuwrakketten.

G Dag 7
Met de sneeuwrakketten naar Stuttgongkampen

Je bent intussen getraind en kan vandaag met sneeuwrakketten naar een van de hoger gelegen bergtoppen in de buurt wandelen, Stuttgongkampen op 1416m hoogte. Je volgt een gemarkeerd pad helemaal naar de top, waar je na een drietal uur aankomt en bij mooi weer van een prachtig uitzicht geniet.

’s Avonds organiseert het hotel een race op sleetjes!

H Dag 8
Winterse activiteiten

De laatste volledige dag in Hindsæter is alweer aangebroken. Geniet van deze laatste dag op langlauflatten of sneeuwrakketten. Rust uit in het panorama salon, neem de verrekijker bij de hand, want wie weet spot je elanden op de heuvelflank. Wie wil, kan ik de namiddag optioneel deelnemen aan de afterski in de bierkelder. Je kan er wel 40 verschillende Noorse bieren proeven.

Geniet nog een laatste keer van het uitstekende driegangendiner.

J Dag 9
Met de trein naar Oslo en terugvlucht

Na het ontbijt brengt de chauffeur je terug naar het treinstation van Otta (vertrek rond 10u aan het hotel). De trein brengt je naar de internationale luchthaven Oslo Gardermoen. Vlucht van Oslo naar Amsterdam of Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Internationale vluchten van Amsterdam/Brussel naar Oslo en terug, in de voordeligste economy klasse
 • Luchthaventaksen
 • Treinritten Oslo Centraal – Otta en Otta – Oslo Gardermoen
 • Transfers van Otta naar Hindsæter Hotel en terug
 • 7 overnachtingen in standaard dubbel kamer in Hindsaeter Hotel
  • Volpension (ontbijt, lunchpakket gemaakt bij het ontbijt en 3-gangen diner)
  • Programma zoals beschreven (onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse)
  • Gebruik van de wellness wanneer je in een Alp Suite verblijft
 • 1 overnachting in Thon Hotel Opera met ontbijt
 • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Optionele excursies: deze worden ter plaatse voorgesteld op zondagavond
 • Treinrit Oslo Gardermoen – Oslo Centraal
 • Gebruik van de wellness gedurende het verblijf in Hindsæter wanneer je in een standaard kamer verblijft (90NOK per persoon per keer)
 • Eventuele upgrade naar Alp Suite-kamer

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Elke zaterdag van 04.02.2023 tot en met 11.03.2023
 • Bij boeking wordt nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • De volgorde van het programma in Hindsaeter kan gewijzigd worden.
 • Je kan de reis verlengen met extra overnachtingen in Oslo.
 • Je kan vanuit Otta ook doorreizen naar Trondheim.

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren