Overslaan en naar de inhoud gaan

Oost-Canada in de winter is adembenemend. De sneeuw leent zich perfect voor een actieve wintervakantie, of je nu op stap gaat met een bende enthousiaste husky's of wilt gaan ijsvissen. Tijdens deze reis ontdek je trouwens niet alleen de schoonheid van de uitgestrekte natuur maar ook de gezellige wereldstad Montréal.

De hoogtepunten van deze reis

Leer ijsvissen zoals een echte Canadees

Leer ijsvissen zoals de Canadezen

Avontuurlijke tochten met de hondenslee en sneeuwscooter

Avontuurlijke tochten met de hondenslee en sneeuwscooter

Op verkenning in het bruisende Montréal
Montreal ©Eva Blue

Op verkenning in het bruisende Montréal

Programma

Programma

A Dag 1
Montréal

Je komt aan op de luchthaven waarna je het openbaar vervoer of een taxi neemt naar je hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag ben je vrij om deze leuke Frans-Canadese stad te verkennen. Mocht het te koud zijn, Montréal heeft een ondergrondse stad waar kantoren, bioscopen, conferentiecentra en metrostations in ondergebracht zijn. Tijdens de wintermaanden is dit dé ideale oplossing om aan de koude te ontsnappen!

B Dag 2
Montréal - St. Alexis des Monts
140 km  -  2u30

Geniet nog van een leuke ochtend in Montréal waarna je naar Saint-Alexis-des-Monts gebracht wordt. Kom in de namiddag volledig tot rust in dit prachtige witte landschap tijdens een optionele excursie of geniet al een eerste keer van het overdekte zwembad. 

C Dag 3
St. Alexis des Monts

Trotseer de koude tijdens een begeleide sneeuwscootertocht (halve of hele dag)! Na het passen van je outfit, en het ondertekenen van de contracten (waarborg/franchise), zal de gids je alles uitleggen wat je moet weten over de werking van je sneeuwscooter om een veilige tocht in dit onvergetelijke winterlandschap te ondernemen. Afhankelijk welke tocht je verkiest kan je ’s avonds nog wat genieten in de spa van het hotel.

D Dag 4
St. Alexis des Monts

Leer in de voormiddag hoe je moet ijsvissen! Na enige uitleg zal je zelf in staat zijn om deze vismethode uit te proberen en onder de knie te krijgen. De vangst zal nadien klaargemaakt worden door de chef als avondmaal! Heb je nadien ook nog zin om actief buiten te zijn? Dan kan je ook gaan ijsschaatsen, hockey of de heuvels afglijden op een band (tubing).

E Dag 5
St. Alexis des Monts

Na het ontbijt maak je een hondensledetocht. Deze honden staan altijd te popelen om een ritje te maken. Slechts één woord heb je nodig om de honden te laten vertrekken. Een ervaring die je niet snel zal vergeten! In de namiddag heb je vrije tijd zodat je de omgeving zelf nog een beetje kan verkennen of je kan je helemaal ontspannen aan het zwembad of in de sauna.

F Dag 6
St. Alexis des Monts

Een leuke twee uur durende wandeling met sneeuwschoenen staat vandaag op de planning! Met een gids wandel je langzaam maar zeker door de diepe sneeuw. Ben je nadien nog graag actief bezig? Dan kan je bijvoorbeeld nog gaan langlaufen. Vanuit de auberge heb je maar liefst 7 kilometer aan gemarkeerde pistes. Hou je meer van sfeer en gezelligheid, dan kan je nog altijd relaxen aan het zwembad, spa of aan de bar.

G Dag 7
St. Alexis des Monts - Montréal
140 km  -  2u30

Je hebt de optie om nog een extra excursie te maken vooraleer je vertrekt naar Montréal. Eens aangekomen kan je de koude trotseren om zo de bekendste plekjes in Montréal te ontdekken zoals de Notre-Dame, het stadshuis, Marché-Bonsécours, Place Jacques-Cartier, en nog veel meer. Voor een prachtig uitzicht trek je best naar de top van Mont Royal! Vergeet je ook zeker niet te begeven naar de oude haven waar je een ritje kan maken met het reuzenrad.

Verleng je reis: Québec City

Extra veel tijd? Verleng je reis in winters Canada met een stadsbezoek aan het charmante Québec City. Contacteer je Joker Reisexpert om samen met jou het geknipte reisplan uit te stippelen.

H Dag 8
Montréal

Vandaag heb je, afhankelijk van je vluchtschema, nog wat vrije tijd vooraleer je teruggebracht zal worden naar de luchthaven van Montréal om hier je terugvlucht te nemen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 7: Verleng je reis
Verleng je reis: Québec City Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen:
  • 2 nachten Montreal
  • 5 nachten St. Alexis des Monts
 • Maaltijden:
  • Montréal: ontbijt
  • St. Alexis des Monts: ontbijt, lunch, avondmaal
 • Transfers:
  • Dag 2: Montreal – St. Alexis des Monts
  • Dag 7: St. Alexis des Monts – Montreal
 • Excursies:
  • Halve dag met de sneeuwscooter - Rijbewijs noodzakelijk voor bestuurders, minimum leeftijd bestuurder 18 jaar, minimum lengte 1m40
  • Hondensleetocht (2pax/sled)
  • Ice fishing initiatie
  • Wandeling met sneeuwschoenen
  • Toegang tot het aquatisch centrum met overdekt zwembad, spa, sauna
  • Mogelijkheid om ski's, schaatsen, banden te ontlenen
  • Ritje met het reuzenrad (Montreal)
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds
 • Bijdrage aan het Joker Projectenfonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Transfers tussen de luchthaven van Montreal tot het centrum (retour)
 • Optionele/extra excursies
 • Maaltijden en dranken tenzij anders vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Franchise/waarborg per sneeuwscooter: 2.500CAD excl. taksen
 • Fooien voor de gidsen
 • Verzekeringen
 • eTA (Electronic Travel Authorization)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Mogelijke alternatieven:

 • Transfers vervangen door een huurwagen
 • Extra nachten toevoegen in het charmante Québec City.

Praktisch

Klimaatinfo

Oost Canada

In de oostelijke provincies Québec en Ontario zijn de temperaturen in voorjaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode; het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei.

Het hoogseizoen valt tijdens onze zomermaanden, juni, juli en augustus. Alle toeristische faciliteiten draaien op volle toeren en de zomers zijn heerlijk warm met temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 30°C. Trek je de natuur in? Vergeet dan zeker geen bug spray!

Na de zomermaanden, in september en oktober, kan je genieten van de schitterende herfstkleuren van de Indian Summer. De temperaturen dalen, maar blijven aangenaam voor buitenactiviteiten. Aan een verfrissende bui zal je zo nu en dan niet ontkomen.

In de wintermaanden is het ijzig koud. Het landschap wordt omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. In de steden worden talloze gezellige sneeuw- en ijsfestivals georganiseerd. Wie de natuur in trekt kan deelnemen aan leuke winteractiviteiten zoals onder andere rijden met de sneeuwscooter, hondensledetochten, schaatsen of ijsvissen.

West Canada

Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode voor een zomerreis van juni tot midden september. Ben je op zoek naar een bestemming voor een winterreis, dan is de ideale periode van december tot en met maart.

In het late voorjaar, meer bepaald mei en juni, is het doorgaans overdag heerlijk t-shirtweer en ‘s avonds koel. Laagjes zijn hier je beste vriend! De natuur en alle wildlife komen in deze periode tot leven, je hebt dus een extra grote kans om dieren te spotten tijdens je reis. Houd er rekening mee dat je nog sneeuw kan tegenkomen in de Rocky Mountains, en ook de gletsjermeren kunnen nog deels bevroren zijn. Gewoonlijk is het tijdens het voorjaar een stuk rustiger reizen, hoe dichter bij de zomermaanden, hoe drukker het zal zijn.

Het hoogseizoen valt tijdens onze zomermaanden, juli en augustus. Reizen tijdens deze maanden heeft zo zijn voor- en nadelen. Je kan doorgaans genieten van heerlijk zomerweer en alle toeristische faciliteiten draaien op volle toeren. Tijdens deze periode bezoeken de meeste reizigers het land waardoor er hotels, campsites en excursies met beperkte plaatsen vol zullen zitten en je hier en daar wat langer zal moeten zoeken naar een parkeerplaats. Ook de mogelijkheid op bosbranden is in deze periode het grootst.

In het naseizoen, september en oktober, is het opnieuw rustiger. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde herfstbladerdek. Belangrijk om te weten dat de Labour Day feestdag in september het einde van het hoogseizoen aanduid. Hierna zullen meer en meer toeristische faciliteiten vaker en vroeger de deuren sluiten. De kans op sneeuw en koudere temperaturen nemen gevoelig toe.

De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen. De beste periode voor een sneeuw- of skireis naar West-Canada is midden december tot midden maart. Door zijn noordelijke ligging en donkere winterdagen is het tevens een ideale bestemming om een glimp van het noorderlicht op te vangen! Dichter bij de kust heb je een eerder gematigde winter met veel regen. De westkust van Vancouver Island is hierom bekend en trekt tijdens de winter vele “stormwatchers” aan.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit moeten voor Canada via het web een elektronisch visum (eTA) aanvragen. Volg de stappen via volgende link www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp voor de door jou te volgen procedure.

 • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan te allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, … kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd. 

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt. Gezien het gaat om een gratis service, kan het hotel te allen tijde beslissen om het gratis (complimentary) ontbijt te schrappen. Hiervoor kan geen compensatie worden bekomen. 

 • Sommige hotels hanteren een Resort Fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie.

 • Het gebied rond Lake Louise is in de zomer erg drukbezocht en vereist wat planning om een bezoek vlot te laten verlopen. Rijd snel en comfortabel naar Lake Louise met een van de Parks Canada shuttles. Vier verschillende lijnen verbinden de belangrijke punten met elkaar. Naar Lake Louise kan je de shuttlebus nemen van midden mei tot midden oktober. Plaatsen op deze shuttles zijn verplicht op voorhand te reserveren. Voor meer info kijk op www.pc.gc.ca/en/pn-np/ab/banff/visit/parkbus/louise of vraag raad in jouw Joker-reiskantoor. 

 • Voor ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island is tijdens de zomermaanden en de weekends (vrij-zon) een reservatie voor een afvaart-uur niet verplicht, maar wel aanbevolen. Dit doe je reeds best enkele maanden voor je reis. Een reservatie kan gemaakt worden op www.bcferries.com

 • NIEUW: Sinds 2022 is het voor alle reizigers die de landsgrens van Canada naar de Verenigde Staten oversteken en onder het Visa Waiver Program vallen verplicht om op voorhand een ESTA te bekomen. Dit doe je ten laatste 72 uur voor je de VS binnengaat via volgende link: esta.cbp.dhs.gov/esta

Investeer mee in bossen en biodiversiteit

Reizen is een fantastische manier om in contact te komen met andere mensen en omgevingen. Dat zorgt voor meer begrip en waardering. Tegelijk heeft reizen ook een negatieve impact: de uitstoot van CO2, een gas dat mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Door te investeren in bossen, investeer je in echte koolstofreservoirs. Want bossen nemen CO2 op en leggen deze voor jaren vast in het hout, de bladeren en de bodem.

Als Joker-reiziger kan je mee investeren.

Enkele weken voor vertrek krijg je van ons een e-mail met de vraag om een vrije bijdrage te storten aan BOS+. Dat bedrag gaat integraal naar het behoud en herstel van het Amazonewoud in Ecuador. Giften vanaf €40 zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Meer weten? www.joker.be/bosplus

Fooien en geldzaken

De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 dollar (‘loonie’) en 2 dollar (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD.

Aangezien de Canadees met zijn kredietkaart is getrouwd, is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens je betaalbewijs bijhoudt. Dit maakt her eenvoudiger om de afrekeningen die je later thuis ontvangt to controleren.

Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in Canada. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse je bank te contacteren of, indien mogelijk, zelf deze voorkeuren in je bank-app te wijzigen.

Medische info

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Als je normale ziekteverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortsweren middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in Canada helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren