Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met het veelzijdige westen van Nederland op deze bijzondere fietsreis! Onderweg stop je niet alleen in de charmante en historische steden Haarlem, Delft en Leiden maar doe je ook het hippe en industriële Rotterdam aan. De zestien molens van Kinderdijk stralen je tegemoet als je naar Rotterdam rijdt. Natuurlijk moet er in de omgeving kaas worden geproefd bij een kleinschalige kaasboerderij. Je fietst (in het seizoen) tussen de tulpenvelden, langs riviertjes, door het duinlandschap van de Noordzeekust en uiteraard de groene polders.
 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreizen Nederland

De charmante en historische stad Delft

Nederland

De tulpenvelden in de "Bollenstreek"

Fietsreizen Nederland

De eindeloze polders in het Groene Hart

Programma

Programma

A Dag 1
Fietstocht door 't Gooi naar Utrecht
50 km

Indien je met je eigen fiets of zonder bagagevervoer deze trip boekt, krijg je voor vertrek je GPS apparaat thuisgestuurd. Je kan dan onmiddellijk aan de fietstocht beginnen. Indien je koos om deze reis inclusief huurfiets of bagagetransport te boeken, krijg je je GPS bij aankomst in het station van Weesp van lokale agent. Je fietstocht start dan na het eventuele afgeven van de bagage en een korte instructie over het reisprogramma en het GPS apparaat.

Vandaag fiets je door ‘t Gooi’, een groen gebied tussen de steden Utrecht en Amsterdam. Eerst ga je noordwaarts naar het indrukwekkende Muiderslot, een Middeleeuws kasteel dat lijkt weggelopen te zijn uit een prentenboek. Optioneel bezoek van het kasteel is €15,50. 

Vervolg je weg langs de oevers van het IJmeer - de voormalige Zuiderzee - naar Naarden. Je bezoekt het historische centrum van deze versterkte garnizoensstad die gebouwd is in de vorm van een ster, een verbluffend zicht vanuit de lucht!

Fiets verder zuidwaarts naar het prachtige merengebied van de Ankeveense Plassen. Dit landschap staat bekend om zijn meren en geribbelde zandeilanden en is bezaaid met luxe villa’s en jachthavens. Vanaf hier volg je de rivier de Vecht, een prachtig gebied met veel oude villa's en vakantiehuizen uit de 18e en 19e eeuw. Dit gebied was (en is nog steeds) een toevluchtsoord voor mensen uit de hogere klasse uit Amsterdam. Eén van de dorpen die je onderweg passeert is Breukelen. Brooklyn in New York is vernoemd naar dit dorp!

Na ongeveer iets meer dan 50 km eindigt je fietstocht in Utrecht. Utrecht ligt exact in het midden van Nederland en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

De stad zelf is gecentreerd rondom de Domtoren, die overal zichtbaar is in het levendige autovrije stadscentrum. Daarom is het moeilijk om hier te verdwalen.  Maak zeker gebruik van de resterende tijd om deze stad te bezoeken.

B Dag 2
Door de polders naar Gouda
45 km

Via de dorpjes Montfoort en Oudewater fiets je langs de Hollandse IJssel het Groene Hart in, een groen en open gebied tussen Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Eindeloze polders met groene weides, slootjes, kleine dammetjes en gemalen, en natuurlijk de wit-zwarte Hollandse koeien!

Nadat je hebt ingecheckt in je hotel in Haastrecht, kan je ‘s middags nog een excursie maken naar Gouda, de beroemdste kaasstad van Nederland. Het stadscentrum wordt doorkruist met grachtjes en is relatief klein. Daarom verken je Gouda te voet. Het marktplein is het bruisende hart van de stad. Hier wordt in de zomer elke donderdag een kaasmarkt gehouden. De Waag, waar de kaas werd gewogen, is een prachtig gebouw, maar hij valt toch een beetje in het niet omdat zijn overbuurman, het stadhuis van Gouda, alle aandacht opeist met zijn prijkende torens, prachtige luiken en statige trappen. De St Janskerk mag er ook zijn, met zijn schitterende glas-in-lood ramen. Iets zuidelijker kun je de molen De Roode Leeuw zien, die al sinds 1727 de lokale bakkers voorziet van bloem.

Zoetekauwen mogen de Kamphuisen siroopwafelfabriek uit 1810 niet missen. De geur alleen al, kan een mens doen watertanden!

C Dag 3
De windmolens van Kinderdijk, Rotterdam en Delft
45 km

Vanaf Haastrecht fiets je verder naar het zuiden door een polder naast de Hollandse Lek. Bij Krimpen steek je de Lek over met een veerpont naar Kinderdijk, je fiets kan gewoon mee op de boot. (€0.80 pp)

Kinderdijk is echt een Hollands icoon. Nergens anders in Nederland kun je zoveel molens in zo’n goede staat bij elkaar zien: een prachtig plaatje!

De vervolgroute gaat wederom verder over het water! Met de waterbus reis je naar Rotterdam. Ook hier kun je je fiets meenemen op de boot.

Zodra je Rotterdam binnenvaart zie je steeds meer pakhuizen en hoogbouw, en uiteindelijk stap je uit midden in het centrum bij de Erasmusbrug. Rotterdam is een stad met vele gezichten: een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad. Maar Rotterdam is bovenal de architectuurstad van Nederland. De route die we hier hebben uitgestippeld, voert je dwars door het centrum langs enkele bekende gebouwen.

De fietstocht leidt je verder, met als eindpunt Delft. Delft is eveneens een charmante historische stad met een centrum vol grachten en prachtige monumentale panden. Tips voor besteding van de namiddag zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het Johannes Vermeer Centrum of een bezoek aan een Delfts Blauw werkplaats. De stad Delft is van oudsher verbonden met de productie van dit typische blauw-met-witte aardewerk.

D Dag 4
Den Haag, het duinengebied en Leiden
45 km

Vanuit Delft fiets je naar het centrum van Den Haag, de regeringszetel van Nederland. Op het Binnenhof, toegankelijk per fiets, zie je de oude gebouwen waarin verschillende ministeries, de Ridderzaal en de Tweede Kamer gevestigd zijn. Naast het Binnenhof ligt het Mauritshuis, een museum waar je het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer kunt bezichtigen: Het meisje met de parel. Vanaf hier fiets je door het chique Den Haag richting Scheveningen, gelegen aan het strand. Hier kun je je fiets parkeren en even lekker uitwaaien of gaan zwemmen.

Nadat je een paar steden hebt bezocht is het nu weer tijd om de natuur op te zoeken. Over goede fietspaden fiets je dwars door het duingebied: een landschap van zandverstuivingen, heide, af en toe een stukje bos, en natuurlijk het strand dat hier alleen te bereiken is per fiets of te voet.

De volgende plaats die je op de route tegenkomt is Leiden, een universiteitsstad met talloze kanalen, historische gebouwen, binnenplaatsjes en duizenden fietsen, zoals in elke Nederlandse studentenstad. Deels te voet en deels per fiets verken je de monumenten van de stad.

E Dag 5
De bloembollenstreek, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Haarlem
45 km

's Ochtend heb je nog genoeg tijd om rond te kijken in Leiden, een heerlijke stad om in rond te slenteren. Verder noordwaarts gaat de route vandaag door het gebied dat de Hollanders de "Bollenstreek" noemen. In het voorjaar zie je hier eindeloze rijen met de kleurigste bloemen; een zeer kleurrijk lappendeken van tulpen, narcissen en hyacinten. Het bekende Keukenhof (geplande opening op 20 maart) is een drukbezocht park met kunstig aangelegde bloempercelen (optioneel bezoek: €19).

Bij Aerdenhout kom je in een nieuw duingebied: Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit gebied is van oudsher beschermd omdat het een drinkwaterwingebied was voor Amsterdam. De ongeschonden bossen, zandverstuivingen en heidevelden zijn een lust voor het oog.

Je fietstocht eindigt in Haarlem. Heb je interesse in kunst? Dan kun je vanmiddag op eigen houtje een bezoek brengen aan het het Frans Hals Museum (€16). Frans Hals, was een van de belangrijkste schilders van de Nederlandse Gouden Eeuw. Naast het Frans Hals Museum is het Teylers Museum een aanrader. Dit is het oudste museum van Nederland en heeft een grote collectie kunst, maar ook andere objecten zoals fossielen, tentoongesteld in een prachtig pand.

F Dag 6
Van Haarlem naar Amsterdam
20 km

De laatste etappe van deze reis is alweer aangebroken. Vanaf Haarlem is het 20 km naar het centrum van Amsterdam. Hier eindigt het programma.

Indien je koos voor een huurfiets of bagagetransport, geef je het GPS apparaat mee aan de persoon die de fiets ophaalt of je bagage aflevert. Indien je met je eigen fiets en zonder bagagetransport de reis boekte, dien je het GPS apparaat aangetekend terug te sturen. Je krijgt het adres bij je vertrekinformatie.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met 6
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 6
 • GPS-tracks
 • Huur GPS fietsnavigatie (1 apparaat per groep)
 • Pechhulp tijdens fietstochten op dag 1 tot en met dag 6

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar treinstation Weesp op dag 1 en vanaf treinstation Amsterdam naar België op dag 6
 • Alle overige maaltijden
 • Toeristenbelasting ter plekke af te rekenen (€19 per persoon in totaal)
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Entrees voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief waterdichte fietstas: € 180
 • Huur E-Bike inclusief waterdichte fietstas: € 240
 • Afleverkost huurfiets: € 115/groep
 • Bagagevervoer vanaf dag 1 tot en met dag 6: € 970/groep

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Weesp met overstap in Amsterdam ( ca. 3 uur vanuit Brussel) en terug vanuit Amsterdam ( ca. 3 uur tot Brussel)
 • Met je eigen wagen (je kan gratis parkeren op de P+R Leeuwenveldseweg vlakbij het station)

Hotellijst

Budget: 

 • Utrecht: Hotel Museumkwartier of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig
 • Delft: Hotel Royal Bridges (deluxe kamer) of gelijkwaardig
 • Leiden: Hotel de Doelen of gelijkwaardig
 • Haarlem: Ambassador City Hotel of gelijkwaardig

Comfort:

 • Utrecht: Cozy Pillow of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig
 • Delft: Hotel Royal Bridges (suite kamer) of gelijkwaardig
 • Leiden: Huys van Leiden of gelijkwaardig
 • Haarlem: Hotel Lion D'Or of gelijkwaardig

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 45 en 50 kilometer per dag.  De route verloopt overwegend vlak, de wind kan echter het fietsen zwaarder maken

Wat je moet weten over deze reis

Over Nederland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren