Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze individuele rondreis van 7 nachten met huurwagen ontdek je alle fascinerende aspecten van deze regio in het diepe zuiden van Italië: de gastvrijheid van de inwoners en de pittoresque en cultureel extreem rijke plaatsen als Alberobello, Otranto en Lecce zullen je charmeren. De gastronomie met lokale producten, de heerlijke olijfolie en de uitstekende wijn die in deze regio voortbrengt, maken van deze reis zonder enige twijfel een onvergetelijke ervaring.

 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Alberobello

De kegelvormige daken van de trulli zijn typisch voor deze regio.

Ostuni - Pixabay

Dwaal rond door de steegjes en langs de witte huizen van Ostuni

Lecce

Lecce wordt ook wel het Firenze van het zuiden genoemd.

Programma

Programma

A Dag 1
België - Brindisi

Na het ophalen van je huurwagen op de luchthaven van Brindisi, reis je naar Polignano a Mare, langs de grillige rotskust ten zuiden van Bari. Je verblijft 2 nachten in Hotel Calaponte****.

B Dag 2
Polignano a Mare

Geniet van de faciliteiten van je hotel of ga op ontdekking langs de kustlijn. Iets zuidelijker (± 10km) vind je Monopoli met een prachtig zandstrand. Ten noorden van Bari (± 80km) kan je een bezoek brengen aan Trani, met zijn Koningin der Kathedralen en levendige centrum.  

C Dag 3
Polignano a Mare – Pezze di Grecco
30 km

Reis verder in zuidelijke richting naar Pezze di Grecco waar je de komende 2nachten in Masseria Montenapoleone **** verblijft.

D Dag 4
Valle d’Itria

Trek op ontdekking in de regio van de “trulli”. Verken Alberobello, de hoofdstad van de trulli, oude kalksteenconstructies met puntige stenen daken die zijn uitgegroeid tot het meest herkenbare symbool van de regio. Ook een bezoek aan Locorotondo, dat beschouwd wordt als één van de mooiste dorpen van Italië, en de witte stad Ostuni lonen de moeite.

E Dag 5
Pezze di Grecco – Otranto
115 km

Je rijdt in zuidelijke richting naar de poort van de Orient, Otranto. Je verblijft de komende 3 nachten in Tenuta Centoporte****.

F Dag 6-7
Otranto & Lecce

Geniet van de faciliteiten van je hotel en het nabijgelegen strand. Voorzie zeker een daguitstap om het barokke Lecce en het pittoreske Otranto te bezoeken.

 

 

H Dag 8
Vertrek

Vertrek vanaf de luchthaven van Brindisi of verlenging van je vakantie in het hotel van je keuze.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  - 2n Hotel Calaponte 4*, Polignano a Mare
  - 2n Masseria Montenapoleone 4*, Pezze di Grecco
  - 3n Tenuta Centoporte 4*, Otranto

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Inkomgelden en eventuele bijkomende bezoeken
 • Niet vermelde maaltijden
 • Annulatie- en/of reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren