Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze 11-daagse reis door Toscane en Umbrië is een uitstekende manier om de belangrijkste kunststeden van Italië te verkennen.  De reis brengt je langs Assisi, de geboorteplaats van St. Franciscus en het onontdekte Perugia.   Vervolgens reis je naar Siena, bekend om zijn middeleeuwse architectuur en de beroemde Palio-paardenrace.  De volgende stop is Pisa met zijn beroemde scheve toren.  Eindigen doen we in Firenze.  Onderweg kan je genieten van de typische prachtige landschappen waardoor deze reis een mooie mix is voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Siena - Pixabay

Siena, prachtig bewaarde middeleeuwse stad

Toscane - Pixabay

De typische landschappen van Toscane

Firenze - Pixabay

Firenze, bakermat van de renaissance

Programma

Programma

A Dag 1
Vertrek richting Italië

Vlucht naar Firenze en ophalen van de huurwagen. Vertrek in zuidelijke richting naar Perugia. Indien er voldoende tijd is, kan je eerst een stop maken in Assisi, misschien wel de meest spirituele stad van Italië.

Je verblijft hier 2 nachten in Relais dell'Olmo****.

B Dag 2
Perugia

Deze indrukwekkende stad met Etruskische muren en een prachtig, middeleeuws centrum is een plek voor fijnproevers en de hoofdstad van de regio Umbrië. Zeker een bezoek waard zijn de gotische basiliek en Piazza IV Novembre, een van de belangrijkste pleinen van Umbrië.

C Dag 3
Perugia - Siena

Vertrek in westelijke richting naar Siena. Tijdens deze rit kan je een bezoek brengen aan Cortona, een goed bewaarde stad met zowel restanten uit de middeleeuwen als uit de Renaissance.

De komende 3 nachten logeer je in Hotel Montaperti****, op ± 15km van Siena.

D Dag 4-5
Siena

Siena, de prachtige middeleeuwse stad, staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Het hart van Siena is het schelpvormige Piazza del Campo, gedomineerd door de Torre del Mangia. De stad biedt ook heel wat interessante musea en gezellige straatjes.

E Dag 6
Siena - Lucca

Vandaag reis je verder in noordelijke richting naar Lucca. Onderweg kan je stoppen in San Gimignano, het charmante stadje met oude torens die de hemel doorboren als middeleeuwse wolkenkrabbers.

3 overnachtingen in Grand Hotel Guinigi****.

F Dag 7-8
Lucca & Pisa

Neem de tijd om op ontdekking te gaan in Lucca, de stad omgeven door een machtige stadswal, met haar gezellige steegjes, oude paleizen en pleinen en het unieke ellipsvormige Piazza Dell'Anfiteatro. Ook een uitstap naar Pisa met de scheve toren, loont zeker de moeite!

G Dag 9
Lucca - Firenze

Keer terug in oostelijke richting naar Firenze. Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en neem een taxi naar het hotel.

Je verblijft 2 nachten in Hotel Berchielli****.

H Dag 10
Firenze

Ga op verkenning in Firenze, de hoofdstad van Toscane. Firenze is een aangename stad op mensenmaat waar je alle belangrijke monumenten gemakkelijk te voet kunt bezoeken. Het mooiste uitzicht op de stad heb je vanop Piazzale Michelangelo.

I Dag 11
Terugkeer naar huis

Neem een taxi naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 10 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  - 2n Relais dell Olmo 4*, Perugia
  - 3n Hotel Montaperti 4*, Siena
  - 3n Grand Hotel Guinigi 4*, Lucca
  - 2n Hotel Berchielli 4*, Firenze

Niet inbegrepen

 • Vluchten & huurwagen – vraag naar onze best beschikbare tarieven bij reservatie!
 • Overige maaltijden en dranken
 • Toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Dit reisprogramma is een suggestie over wat je onderweg kan bezoeken. Omdat iedereen anders reist en verschillende interesses heeft is er geen ‘vooraf uitgestippelde route’. Indien je dit programma wenst te wijzigen kan dit geheel naar volgens eigen voorkeur.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren