Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbegeleidster Linda Mahieu ís Italië. Ze heeft er trouwe vrienden sinds haar kleutertijd, spreekt vlot Italiaans en vertoeft gemiddeld 2 maanden per jaar in La Bella Italia. Stel haar één vraag over Italië, en Linda begint gegarandeerd geanimeerd te vertellen. Telkens opnieuw met zoveel enthousiasme dat je onmiddellijk aan haar lippen hangt.

Ze begeleid in september voor de tweede keer de groepsreis naar de Biënnale in Venetië., een stad die Linda al een 16-tal keer bezocht, en de Biënnale, die ze al 7 keer bijwoonde. 

Love in Venice

LINDA: “Venetië is een unieke stad vol mystiek. Alles ademt geschiedenis uit. Ik vind het fantastisch om rond te lopen in de kleine, donkere steegjes. Je hoort er geen auto’s of brommers, enkel het klotsen van het water. Het gebeurt vaak dat ik uit zo’n straatje kom en ineens ergens ben waar ik nog niet eerder was!

Ik kijk nu al uit naar de stilte die heerst op verschillende plaatsen in de stad, het mooie water en de zon die erop schijnt. De paviljoenen in de ongelooflijk mooie 
oude tuinen i Giardini en de tentoonstelling in de voormalige scheepsloodsen aan de haven Arsenale. De heerlijke Italiaanse keuken en de prachtige skyline vanaf het eiland La Giudecca. Kortom: het feit dat we een hele week lang alleen maar mooie dingen gaan zien en beleven.”

Je eigen zin doen  in groep

LINDA: “Het belangrijkste is dat je een beetje kunstminnend bent of je ervoor wil openstellen. Dat je kan genieten van het moment, en nieuwe dingen wil ont
dekken. Voor de langere afstanden verplaatsen we ons met een Vaporetto, een soort waterbus. Maar dan nog wandel je sowieso heel veel in Venetië. Brug op en brug af, trap op en trap af.

Venetië is druk, maar we vermijden zo veel mogelijk de plaatsen waar je over de koppen loopt. In het joodse getto of Santa Maria dell’Orto zie je bijvoorbeeld veel minder toeristen. We gaan ook twee dagen naar de Biënnale en één dag fietsen op een prachtige, rustieke landtong. En dan zijn er nóg 1001 mogelijkheden, zoals rondstruinen op de eilanden 
Burano en Murano, een bezoek aan het Palazzo Grassi met zijn hedendaagse kunst of genieten van de architectuur en het uitzicht van Punta della Dogana.

Toch zin in iets anders? Dan kan dat natuurlijk ook! Dat is het voordeel van deze groepsreis. Alles is georganiseerd en ik ken de weg. Dus je gaat sowieso niet verloren lopen. En je hebt altijd companie. Na een dag rondlopen in Venetië ben je vol van indrukken. ’s Avonds zetten we ons gewoon gezellig samen met een aperitiefje om wat na te keuvelen en goed te eten. Zalig!” 

LINDA MAHIEU
Venetië tijdens de Biënnale is nóg specialer! De stad wordt helemaal in een ander jasje gestoken. En de bezoekers zijn veel kunstzinniger. Heerlijk om daar dan rond te lopen. Er komt sowieso vanalles op je pad dat je niet verwacht. Die verwondering, dat hoort erbij.

Misschien is dit ook interessant voor jou?