Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze relaxte rondreis doorkruis je het unieke eiland Sicilië van oost naar west en terug. De Etna is uiteraard het hoogtepunt op natuurgebied, maar ook parken als Le Madonie zullen je zeker niet teleurstellen. De rijke geschiedenis van het eiland maakt dat je op cultureel gebied heel wat afwisseling hebt. Zowel de Arabieren, de Romeinen als de Grieken lieten indrukwekkende sporen achter: Taormina, Agrigento en Palermo zijn maar enkele van de hoogtepunten. De Siciliaanse gerechten en zoetigheden zullen je zeker ook kunnen bekoren en de lokale gastvrijheid en de Siciliaanse zon maken het plaatje compleet.

 

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Etna

Europa's meest actieve vulkaan: de Etna

Palermo

Palermo, de gezellige hoofdstad van Sicilië.

Siracusa

Arabische, Romeinse en Griekse cultuur.

Programma

Programma

A Dag 1
Catania - Alcantara
75 km

Bij aankomst op de luchthaven van Catania neemt je de huurauto in ontvangst en kan je de ontdekkingstocht van Sicilië beginnen. Rit naar de eerste overnachtingsplaats waar je 2 nachten zal logeren.

B Dag 2
Etna - Taormina
135 km

De imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna is de trots van Sicilië en domineert het landschap in de wijde omgeving. Met de auto kan je tot op 1900 m hoogte rijden, kies daarvoor de kant Etna Sud/ Nicolosi (Etna zuid bij het plaatsje Nicolosi). Als je dat wil, kan je van daaruit een kabelbaan nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700 m hoogte. Op sommige plekken voelt de grond warm aan en zie je de stoom uit de lavabodem komen. De Etna leeft, dat is duidelijk, het is dan ook een van de actiefste vulkanen van Europa. In de namiddag is het tijd voor een bezoek aan Taormina, een juweeltje van een stadje bovenop de Monte Tauro. Je kan de auto parkeren bij de kabelbaan in Taormina Mare en met een kabelbaan naar het centrum gaan, zo vermijd je de zeer nauwe straatjes in het centrum. Het antieke Grieks-Romeinse theater is absoluut een bezoek waard.

C Dag 3
Piazza Armerina- Agrigento - Castelvetrano
340 km

Vandaag doorkruis je het eiland langs een aantal van de culturele hoogtepunten van Sicilië. De eerste stop is Piazza Armerina, in het midden van het eiland. De Villa Romana del Casale, beroemd om zijn prachtige mozaïeken die ons veel details bijbrengen over het leven van de oude Romeinen, is een cultureel pareltje. Neem zeker ook de tijd om de oude palazzi en kerken, die dateren uit de tijd van de Noormannen, in het stadje zelf te gaan bekijken. Daarna rijd je door naar Agrigento en de indrukwekkende Vallei van de Tempels, met zijn 1300 hectare, een van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kan er de overblijfselen van Griekse en Romeinse tempels, de mozaïeken van de overgebleven vloeren, de uitgebreide ondergrondse aquaducten bewonderen. De majestueuze Dorische tempels zijn bijna intact bewaard. Hoogtepunt is ongetwijfeld de tempel van Concordia. Rij door naar Montevago bij Castelvetrano waar je 2 nachten logeert

D Dag 4
Marsala - Erice - Segesta
190 km

Vandaag bezoek je Marsala, bekend van de zoete Marsalawijn en de zoutpannen waar op traditionele manier zout uit de zee wordt gewonnen. Het water droogt op in bassins waarna alleen het zout overblijft. De zoutwinners maken kleine hoopjes zout die vervolgens drogen in de zon. Het water wordt op peil gehouden door oude, traditionele windmolens. Dit is een stukje Sicilië met een heel eigen karakter en het is bovendien erg fotogeniek. Vanuit Marsala kan je doorrijden naar het stadje Erice, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt (750 m hoog) van Sicilië. Je kan er o.a. de duomo en het Normandisch kasteel bezoeken en bij goed weer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Rij nadien door naar Segesta voor een bezoek aan de spectaculair gelegen, onvoltooide Dorische tempel.

E Dag 5
Palermo - Alia
200 km

Palermo, de hoofdstad van Sicilië staat vandaag op het programma. Elke overheerser heeft er in de loop van de geschiedenis zijn architecturale sporen nagelaten. Je kan er een mix van Arabische, Griekse, Romeinse bouwwerken bewonderen zoals het Palazzo dei Normanni (Normandisch Paleis) met de Cappela Palatina (Palatijnse kapel) en zijn prachtige mozaïeken, de kerk van San Giovanni degli Eremiti, het Capucijnenklooster (en catacomben) en de kathedraal. In Monreale, net buiten Palermo, staat een kathedraal van een ongeziene schoonheid. Dit is het hoogtepunt van de Arabisch-Normandische bouwkunst op Sicilië. De hele binnenkant is versierd met de schitterendste mozaïeken die episoden uit het Oude en het Nieuwe Testament in beeld brengen en in de apsis vindt u de gigantische Christus Pantocrator. Rij nadien verder naar Alia waar je 2 nachten zal logeren.

F Dag 6
Cefalù - Castelbuono
160 km

Vandaag is ideaal om een bezoek aan de badplaats Cefalù, met zijn indrukwekkende Normandische Duomo met prachtige mozaïeken, te combineren met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Castelbuono, in het uitgestrekte natuurpark Le Madonie.

G Dag 7
Siracusa - Alcantara
340 km

Jouw ontdekking van Sicilië brengt je vandaag naar Siracusa dat van de 5de tot de 3de eeuw v. C. de belangrijkste Griekse havenstad was. Het schiereiland Ortigia is het op zichzelf staande historische centrum van de stad. Bezoek er zeker de interessante Duomo. Rij door naar Alcantara waar je de laatste nacht logeert.

H Dag 8
Terugkeer
75 km

Vandaag lever je de huurwagen weer in bij vertrek vanuit de luchthaven van Catania. Je kan uiteraard het verblijf in Sicilië ook verlengen om de opgedane indrukken in alle rust te laten bezinken en verder te genieten van de Siciliaanse zon, gastvrijheid en de heerlijke Siciliaanse gerechten en zoetigheden.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaardkamer met ontbijt
 • Huurwagen 7x 24 uur type VW Polo of gelijkwaardig

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Toeristentaks
 • Niet vermelde maaltijden
 • Inkomgelden
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels:

Comfort:

* 2 nachten in Agriturismo Il Borgo Resort, Agriturismo Il Poggio Resort, Casa delle Monache in Alcantara of gelijkwaardig.

* 2 nachten in Case di Latomie in Montevago of gelijkwaardig.

* 2 nachten in Villa Dafne in Alia of gelijkwaardig.

* 1 nacht in Agriturismo Il Borgo Resort, Agriturismo Il Poggio Resort, Casa delle Monache in Alcantara of gelijkwaardig.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren