Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze relaxte rondreis doorkruis je het unieke eiland Sicilië van oost naar west en terug. De Etna is uiteraard het hoogtepunt op natuurgebied, maar ook parken als Le Madonie zullen je zeker niet teleurstellen. De rijke geschiedenis van het eiland maakt dat je op cultureel gebied heel wat afwisseling hebt. Zowel de Arabieren, de Romeinen als de Grieken lieten indrukwekkende sporen achter: Taormina, Agrigento en Palermo zijn maar enkele van de hoogtepunten. De Siciliaanse gerechten en zoetigheden zullen je zeker ook kunnen bekoren en de lokale gastvrijheid en de Siciliaanse zon maken het plaatje compleet.

 

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Etna

Europa's meest actieve vulkaan: de Etna

Palermo

Palermo, de gezellige hoofdstad van Sicilië.

Siracusa

Arabische, Romeinse en Griekse cultuur.

Programma

Programma

A Dag 1
Catania - Alcantara
75 km

Vanaf de luchthaven van Catania reis je in noordelijke richting naar uw eerste verblijfplaats, Agriturismo Il Borgo of gelijkwaardig. Indien je vroeg aankomt kan je nog de indrukwekkende Alcantara kloof bezoeken.

B Dag 2-3
Etna - Taormina
135 km

Alcantara is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna. Met de auto kan je tot op 1900m hoogte rijden. Van daaruit kan je eventueel een kabelbaan nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700m hoogte. Ook een bezoek aan het antieke Grieks-Romeinse theater van Taormina is absoluut een bezoek waard!

C Dag 4
Alcantara – Castelvetrano
300 km

De reis zet zich verder in westelijke richting naar Castelvetrano. Onderweg kan je een stop maken in Agrigento en de indrukwekkende Vallei van de Tempels, met zijn 1300 hectare, een van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De komende 2 nachten verblijft je in Case di Latomie of gelijkwaardig.

D Dag 5
Castelvetrano en omgeving

Je kan een bezoek brengen aan Selinunte, één van de meest fascinerende archeologische sites van Sicilië. Ook een excursie aan Marsala, gekend voor de zoete wijn, of de zoutpannen van Trapani loont zeker de moeite.

E Dag 6
Castelvetrano – Alia
130 km

Zet je reis verder naar Alia, waar je 2 nachten in Villa Dafne of gelijkwaardig verblijft.

F Dag 7
Palermo & Cefalu

Een bezoek aan de hoofdstad Palermo is een tijdreis door de bewogen geschiedenis van Sicilië. Tot de hoogtepunten behoren het Palazzo dei Normanni, het kapucijnenklooster en de kathedraal. Ook de kathedraal van het nabijgelegen Monreale, met prachtige mozaïeken, is een bezoek zeker waard.

G Dag 8
Alia – Catania
160 km

Vandaag lever je de huurwagen weer in bij vertrek vanuit de luchthaven van Catania. Je kan uiteraard het verblijf in Sicilië ook verlengen om de opgedane indrukken in alle rust te laten bezinken en verder te genieten van de Siciliaanse zon, gastvrijheid en de heerlijke Siciliaanse gerechten en zoetigheden.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  - 3n Agriturismo Il Borgo of gelijkwaardig
  - 2n Case di Latomie of gelijkwaardig
  - 2n Villa Dafne of gelijkwaardig

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Niet vermelde maaltijden
 • Inkomgelden
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren