Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis verblijf je in een mooi gelegen hotel langs de Juutua rivier, in het Sámi-dorp Inari. In de omgeving zijn uitgestrekte bossen waar je de ongereptheid van Lapland kan ontdekken. Wanneer je de rivier oversteekt tref je het prachtige Lapse Siida museum aan. Hier vind je heel wat informatie over de enige inheemse bevolking van Europa, haar geschiedenis en cultuur, ... Het hotel heeft een eigen fine-dining restaurant, waar je typische Lapse gerechten kan eten. Bij deze gerechten worden er plaatselijke producten gebruikt zoals verschillende soorten mossen, de traditionele kruidenplant Angelica, rendiervlees en vis van het Inari meer.

Er staat een gevarieerd en actief activiteitenpakket op het programma, dat gezien de kamertypes ideaal is voor koppels of vrienden, al kan je hier natuurlijk ook met het hele gezin terecht. Tijdens de 8 dagen die je in Fins Lapland spendeert doe je een hele resem aan typisch Lapse activiteiten: huskytocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en maak je kennis met de lokale cultuur (ijsvissen, rendiertocht, museum over de Sámi). Daarnaast kan je genieten van heerlijke maaltijden in volpension. Er wordt steeds een 3-gangendiner voorzien, met eenmalig zelfs een vijfgangendiner.

Vertrek kan elke zaterdag tussen 03/02/24 en 2/03/24

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Juutua Wilderness Hotel - Nordic

Het pas gerenoveerde Juutua Wilderness Hotel

Jutuua Wilderness Hotel - Nordic

Genieten van fine-dining in het restaurant

Rendier - Nordic

Kennismaken met het lokale wildlife

Programma

Programma

A Dag 1
Op weg naar Lapland

De reis begint met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä Airport (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen), vervolgens brengt een transfer jullie naar het Wilderness Hotel Juutua in Inari (ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden). Check-in bij het hotel, passen van je warme kledij voor het verblijf. Je overnacht in een gezellige hotelkamer. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel!

B Dag 2
IJsvissen met outdoor lunch & avondsneeuwschoenwandeling

Na het ontbijt neemt de gids je in een slede, getrokken door zijn/haar sneeuwscooter, mee naar een meer in de buurt waar je het traditionele ijsvissen onder de knie probeert te krijgen. Dit is een van de favoriete activiteiten van de Finnen. Geniet ondertussen ook van de rust, stilte en het uitzicht. Ondertussen wordt een warme lunch klaargemaakt aan een kampvuur. In de namiddag kan je zelf op tocht gaan in de natuur of het dorp verkennen.

’s Avonds diner in het restaurant. Na de ontspanning, volgt de inspanning. Een gids neemt je via een sneeuwschoenwandeling mee naar een kamp in de buurt, van waaruit je hopelijk het noorderlicht te zien krijgt! Dankzij een kampvuur en een warm drankje blijf je opgewarmd terwijl je naar de hemel staart.

C Dag 3
Huskytocht

Na een stevig ontbijt ga je naar een nabijgelegen huskykennel, waar de enthousiaste husky’s staan te popelen om je mee te nemen doorheen het winterse landschap. Je brengt een bezoek aan de huskykennel en de gids vertelt je graag over deze prachtige honden. Aansluitend gaan we op pad voor een huskytocht van ongeveer 1u (2 pers./slede). Zo kan je afwisselend 'mushen' of genieten van het voorbijglijdende landschap vanuit de slede. Inclusief transfers neemt de excursie ongeveer 2u30-3u in beslag. Lunch wordt voorzien in het restaurant. De namiddag kan je invullen zoals je dat zelf wil. ’s Avonds diner in het hotel.

D Dag 4
Sneeuwscootertocht met outdoorlunch

Tijd voor een beetje adrenaline! Maak je klaar voor een sneeuwscootertocht doorheen de Finse bossen, meren en moerassen (2 pers./scooter). Onderweg stop je even om van chauffeur te wisselen, maar ook om even op te warmen aan een kampvuur, terwijl er een heerlijke lunch voor jullie klaargemaakt wordt. ’s Avonds diner in het restaurant.

E Dag 5
Bezoek aan de rendieren

Vandaag leer je meer over de Lapse rendierherder en de rendieren, zo typerend voor Lapland! Een transfer brengt je naar de rendierboerderij. Tijdens het bezoek vertellen ze je meer over het hoeden van rendieren in Lapland. In de namiddag ben je vrij. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het restaurant.

F Dag 6
Janiskoski Rapids & Aurora Camp

Vandaag neemt een gids je al wandelend (ongeveer 1km) mee naar de Jäniskoski Rapids, de grootste stroomversnelling van de Juutua-rivier. Onderweg geeft de gids ook meer uitleg over de Sámi cultuur van Inari, en hun manier van leven. Aan de Rapids pauzeren we even, wordt er een kampvuur gemaakt en grillen we worstjes terwijl we genieten van de kracht van de natuur.

’s Avonds neem je plaats in een slede, getrokken door de sneeuwscooter van een gids, die je meeneemt naar een afgelegen Aurora Camp, waar je hopelijk het wondermooie noorderlicht krijgt te zien! Dankzij een kampvuur en een warm drankje blijf je opgewarmd terwijl je naar de hemel staart.

G Dag 7
Het Siida-museum

Geniet van een vrije ochtend. Eventueel kan je zelfs een optionele excursie bijboeken! In de namiddag bezoek je het nabijgelegen Siida Museum en natuurcentrum waar Inari zo bekend om is. Inari is een Sámi-dorp en is daar ook trots op. In het museum leer je meer bij over de geschiedenis en levenswijze van deze intrigerende bevolkingsgroep, maar ook de lokale fauna en flora komen aan bod in het natuurcentrum. Je vindt er ook een openluchtgedeelte met enkele Sámi-gebouwen!

’s Avonds geniet je van een culinair 5-gangendiner (op de andere avonden is dit een 3-gangendiner)!

H Dag 8
Terug naar huis

Het avontuur zit er jammer genoeg op! Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä (ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden), waarna jullie terugvliegen naar Brussel (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse chartervlucht met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Kittilä en terug, incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers ter plaatse (ongeveer 2 uur 30 minuten rijden)
 • 7x overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
 • Maaltijden in volpension (vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8)
  • 6x een 3-gangendiner, 1x een 5-gangendiner
 • Alle 8x excursies zoals beschreven in het programma
  • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme kledij (thermische overall, winterlaarzen en wanten, 1x paar wollen sokken)
 • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie

Niet inbegrepen

 • Indien gewenst: single supplement voor de sneeuwscootertocht zodat je jouw eigen sneeuwscooter kan besturen € 200 per persoon voor een langere tocht van 4-5 uur.
 • Andere optionele excursies
 • Dranken en andere persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Prijzen zijn berekend op basis van 2 volwassenen in een Arctic Room
 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar gezien de inhoud van het programma (avondexcursies, sneeuwschoenwandeling, …) raden we het vooral aan voor volwassenen en gezinnen met oudere kinderen. . Kinderen tot en met 14 jaar nemen tijdens de sneeuwscootertocht plaats in een slede achter de gids.
 • Let op: tochten zijn op basis van self-drive. D.w.z. dat je de kans krijgt om zelf de huskyslede en de sneeuwscooter te besturen. Je deelt de slede of sneeuwscooter met een andere reiziger, maar wisselt af als bestuurder. Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger (tenzij je bijbetaalt voor een eigen sneeuwscooter). Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 1000 per sneeuwscooter.
 • De vermelde tijdsduur van de activiteiten is inclusief instructies en (eventuele) transfertijd.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren