Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek het golvende Limburgse 'mergelland' met z’n verrassende panorama’s van op de Pieterberg bij Maastricht.

Ontdek het fort van Eben-Emael, de kastelen van Alden-Biesen en Renesse en de watermolen te Blaar. Deze streek ontleent haar naam aan de aanwezigheid van mergelsteen die zich hier in de ondergrond bevindt en die sinds mensenheugenis als bouwsteen werd gebruikt. De ontginning ervan construeerde uitgestrekte gangenstelsels en indrukwekkende grotten die momenteel vaak als champignonkwekerij worden uitgebaat.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Maas-Mergelland: wandelen langs GR-paden

Wandeltochten langs oude kastelen en kasteelhoeves

Maas-Mergelland: wandelen langs GR-paden

Verrassende omgeving en natuur

Maas-Mergelland: wandelen langs GR-paden

Overnachten in een gerestaureerde hoeve (**)

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Riemst

Aankomst in Millen bij Riemst waar je verblijft in een prachtig gerestaureerde hotelhoeve. Wie dat wenst kan vandaag al een mooie lus wandelen vanuit het hotel via de GR 128 Vlaanderenroute naar het mooie waterkasteel 'Renesse' van 's Herenelderen (Tongeren). Via Membruggen en Herderen-dorp wandel je terug naar het hotel waar je van het avondmaal geniet. Voor de picknick van vandaag zorg je zelf.

Wandeling van 22 km.

Overnachting in een hotelhoeve. (A)

B Dag 2
Wandelen naar het mooie dorpje Vlijtingen

's Ochtends na het ontbijt word je door de hotelier terug tot aan de kasteelvijver van Rennesse gebracht. Vandaag wandel je naar het dorpje Vlijtingen. In het natuurgebied Wijngaardbossen werd reeds in de Romeinse tijd gestart met het telen van druiven, een traditie die heden ten dage in Haspengouw en in de mergelstreek werd verder gezet. De prachtige landcommanderij van Alden Biesen is een bezoekje meer dan waard. 

Tocht van 20 km. 

Overnachting in een hoevehotel (O, L, A)

C Dag 3
Over de Sint-Pietersberg

Na het ontbijt word je naar de kanaalbrug in Vroenhoeve gebracht. Hier volg je de GR-route die langs mooie kasteelhoeves, weidse panorama's en over de Pieterberg naar het welbekende witte mergeldorpje Kanne leidt. Je wandelt langs restanten van mergelwinningen en het Fort Eben-Emael alvorens Millen terug te bereiken.

Tocht van 24 km.

Einde van het programma na de wandeling met aankomst aan het hotel. (O, L)

Bij het tweedaags arrangement wandel je de trajecten van dag 1 en dag 3. Het arrangement eindigt dan na de lunch van dag 2.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee GR-gidsen: GR 5 en GR 128
 • gps-tracks
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfer van en naar het station van Tongeren: € 10 per persoon per traject (na ontvangst van het informatiepakket kan je hierover zelf afspraken maken met de hotelier)
 • lunchpakket van dag 1
 • persoonlijke uitgaven en eventuele inkomgelden
 • evt. reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Tijdens de periode van 1/4 t.e.m. 30/9 kan enkel het driedaags arrangement geboekt worden.

Prijs

Basisprijs 3 dagen / 2 nachten: € 305
Basisprijs 2 dagen / 1 nacht: € 215

Toeslagen

 • Extra overnachtingen in kamer met ontbijt met lunchpakket: € 75
 • Eenpersoonskamer 3 dagen / 2 nachten: € 60
 • Eenpersoonskamer 2 dagen / 1 nacht: € 30

Heen- en terugreis

Trein of bus

De hotelier kan je afhalen aan en terugbrengen naar het treinstation van Tongeren: € 10 per persoon per traject, zelf met de hotelier te regelen en ter plaatse te betalen. Je dient je aankomsttijd enkele dagen vooraf te melden.

Zie NMBS en De Lijn voor dienstregelingen.

Met de wagen

Brussel - Riemst: 115 km. Gratis parking.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

Dagtrajecten van 20 km tot 24 km over goed gemarkeerde GR-paden. Opgelet: Voor het tweedaagse wandelarrangement volg je de trajecten van dag 1 en dag 3.

Logies

Je logeert in een gerestaureerde hoeve op 8 km van Tongeren:

 • rustige ligging
 • hoeve met tuin en terras
 • eigen restaurant
 • in de buurt kan je fietsen en scooters huren
 • in een standaard tweepersoonskamer met privé sanitair en uitzicht op de tuin
 • gratis WIFI

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt 
 • Lunchpakket (niet op de aankomstdag)
 • Avondmaal (niet op de vertrekdag)

Opgelet: op zondag is het restaurant gesloten, indien jouw reis een zondagavond bevat ontvang je hiervoor € 20 korting p.p.

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Maas-Mergelland: wandelen langs GR-paden

Wat andere reizigers vinden

Correcte prijs/kwaliteit en alles tot in de puntjes verzorgd.

Peter W.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren