Overslaan en naar de inhoud gaan

Op de Kalmthoutse heide banen de GR5 en GR12 zich een weg door weidse heidevlakten, door naaldbossen en langs tientallen vennen en landduinen. De polders langs de Brabantse Wal geven er een agrarische tintje aan het landschap dat uitgeroepen werd tot driesterren-wandelgebied. Het hotel is ideaal gelegen, pal aan de hoofdingang van het natuurgebied.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Kalmthoutse Heide - wandelen op GR-paden

Wandelen doorheen een tapijt van bloeiende paarse heide

Kalmthoutse Heide - wandelen op GR-paden

Na een wandeldag ontspannen in een comfortabel hotel

Kalmthoutse Heide - wandelen op GR-paden

Winterwonderland in de heide tijdens de wintermaanden

Programma

Programma

A Dag 1
Ontmoeting met de Kalmthoutse Heide

Je stapt een wereld binnen van heide, van weilanden en polders maar ook van uitgestrekte bossen en plassen. Libellen, waterjuffers, kikkers en salamanders bewonen de ondiepe vennen terwijl talrijke watervogels er hun nest bouwen.  Je volgt het GR-pad langs de rand van de Putse Moer en als kers op de taart het Libellenpad, het Duinenpad en het Schapenpad. Waar de tocht eindigt is er een cafeetje, hier komt de hotelier je halen.

Tocht van 20,5 km.

Noot: bij langdurige droogte op de heide, wordt deze wandeling vervangen door een tocht over het Grenslandpad van Nispen tot de Wouwse plantage in Nederland (info ter plaatse). Voor deze extra lange verplaatsingen betaal je ter plekke €20 per wagen van max. 4 pers (heen- en terug).

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Wandelen door de Noorderkempen

Na het ontbijt brengt de gastheer je naar het vertrekpunt van de wandeling bij Wuustwezel - Brecht. De GR5 voert je door een stukje Noorderkempen, door het 315 ha grote natuurgebied 'Marum', en door een rustig agrarisch landschap met het kleine Patersbos en zijn grote Corsicaanse dennen.

Tocht van 21 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het drie-daags arrangement: hotelovernachting. (O, L, A)

C Dag 3
Het natuurgebied Kapellenbos

Ook vanochtend krijg je weer een lift, dit keer naar het Kapellenbos. Je gaat van start langs de GR12 die gedurende de ganse dag je leidraad zal zijn. In het langgerekte natuurgebied van de Antitankgracht ontdek je zelfs bunkers uit WOII. Verder gaat het door het parkbos Ravenhof-Moretusbos en eindig je bij de Volksabdij O.L.V. ter Duinen. Een zeer gevarieerde wandeling.

Tocht van 21 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar het hotel. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • GR-wandelgids
 • één wandelpakket per boeking met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfer van en naar het station van Kalmthout (niet Heide): € 5 per persoon en per traject (ter plaatse te betalen)
 • overige maaltijden
 • dranken
 • transferkosten voor alternatieve wandeling op dag 1 (in het geval het heidegebied is afgesloten bij grote droogte)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 4 januari tot/met 31 december 2022.

De heide staat in bloei van half augustus tot half september.

Prijs geldig in 2023

2 dagen / 1 nacht: € 200 per persoon
3 dagen / 2 nachten: € 325 per persoon

Toeslagen

 • Verplaatsingskosten bij alternatieve wandeling op dag 1: € 20 / wagen / max. 4 pers. (ter plaatse te betalen)
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt): € 70 per persoon
 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 40 / nacht

Heen- en terugreis

Trein of bus

Voor dit arrangement kan je je wagen thuis laten. De hotelier kan je komen afhalen (en terugbrengen naar) het dichtstbijzijnde treinstation van Kalmthout: € 5 per persoon en per traject (ter plaatse te betalen)

Met de wagen

Brussel - Kalmthout: 70 km. Parking bij het logies.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief*.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

*excl. de extra lange verplaatsingen in het geval er een alternatieve wandeling nodig is op dag 1. (zie toeslagen)

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 2 stappertjes. Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van om en bij de 20 km over goed gemarkeerde GR-paden. Vlak terrein.

Logies

Je verblijft in een trendy hotel aan de rand van de Kalmthoutse Heide. De eigenaren doen erg hun best om hun hotel op een zo duurzaam mogelijke manier te runnen. Ecologie kan je terugvinden in alle materialen die men gebruikt gaande van Belgisch bedlinnen, eigen bronwater tot de keuze van de zeep en het ontbijt. 

Er zijn 21 modern ingerichte kamers, je overnacht op basis van een tweepersoonskamer met dubbele bedden (geen kamers met aparte bedden en geen éénpersoonskamers mogelijk). Verder nog:

 • gratis wifi
 • lift
 • 2 laadpalen voor elektrische wagens
 • fietsenstalling

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijtbuffet met wisselend aanbod
 • lunchpakket is inbegrepen op wandeldagen (niet op de aankomstdag), je ontvangt een bamboe brooddoos (in bruikleen) die je kan vullen met etenswaren van het ontbijtbuffet
 • het diner 's avonds is inbegrepen in het ernaast gelegen restaurant (driegangenmenu exclusief dranken)

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Kalmthoutse Heide - wandelen langs GR-paden

Wat andere reizigers vinden

Mooi hotel, prima uitgestippelde wandelingen - we boeken zeker nog eens zo'n arrangement bij jullie.

Anne A.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren