Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit een comfortabele B&B middenin de natuur, verken je de mooie Vallei van de Zwarte Beek. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereik je het welbekende Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duik je eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. Je beklimt de twee terrils met indrukwekkende vergezichten en wandelt door het knap gerestaureerd industrieel erfgoed van beMINE. Bovendien zijn er enkele activiteiten mogelijk die zowel de geschiedenis- als sportliefhebber zullen bekoren.   

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Copyright Jelle Canipel
Mijnterril Beringen

Wandelen boven de bomen.

Industrieel erfgoed Beringen-Mijn
Industrieel erfgoed Beringen-Mijn

Avonturenberg en mijngeschiedenis

Staleikerheide
Staleikerheide

Limburgse hei

Programma

Programma

A
Dag 1

Voor je gaat inchecken, kan je alvast een mooie wandeling maken  die vertrekt aan de kerk van Schaffen-Vleugt (enkel mogelijk als je met de wagen bent).  Na de wandeling rijd je naar de B&B, een landelijke hoeve in Beringen. Je kan ook een korte verkennende wandeling van een vijftal kilometer maken door een deel van Bosland, dat zichzelf aanprijst als het grootste 'avonturenbos' van Vlaanderen. Deze wandeling eindigt bij het Landerhuys waar je eventueel lekker kan dineren.

13 km of 5 km

Overnachting in een B&B. 

B
Dag 2

Na een lekker ontbijt trek je de natuur in. De b&b ligt op de rand van Bosland, het grootste bos van Vlaanderen. Je wandelt door uitgestrekte bossen, langs de heide en door de Vallei van de Zwarte Beek, een prachtig natuurgebied van turfputten, trilveen, holle wegen en uitgestrekte vlaktes. Via het Melkpad kom je bij de Blueberry Fields, waar je door de blauwbessenplantages trekt en uniek kan lunchen met een karrenmaaltijd. Daarna bezoek je Koersel Kapelleke, met z'n heilige bron is dit een belangrijk Limburgse bedevaartsoord. Van op de 30 m hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht. Vlonderpaden brengen je daarna door het moerasgebied van de Zwarte Beek met z'n unieke fauna en flora. Je sluit af met de weidse uitzichten van de Staleikerheide.

18 km

Overnachting in een B&B. (O)

C
Dag 3

Om het mijnverleden kan je in Limburg niet heen. De mijnindustrie heeft voor veel voorspoed maar ook voor veel ellende gezorgd en hoewel de laatste mijn in 1992 is dichtgegaan, blijft het vele zielen beroeren. Je wandelt naar de twee terrils van Beringen, gevolgd door een klim van 100 hoogtemeters met uiteraard mooie uitzichten. Je komt aan bij de Avonturenberg, een recreatieve ontwikkeling van de kleine terril. Bezoek zeker even de Todi-duiktoren en ontdek al wandelend het lokale industriële erfgoed van beMINE. Lunchen kan in de multiculturele mijnwerkerswijk.

11 km

De namiddag kan je invullen met een bezoek aan het Mijnmuseum (aanrader - inclusief ondergronds simulatie), de Fatih-moskee en de tuinwijk met de statige ingenieurshuizen (met onze audio-app). Sportievelingen kunnen zelfs klimmenduiken of gaan mountainbiken. De wandeling terug naar het logies brengt je langs het voormalige treinstation en de Vosseberg.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt 
 • toegang Koersel Kapelleke, uitkijktoren, mijnterrils
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • een originele wandelkaart
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Prijs bij verblijf in een studio

studio 2 personen: € 265
studio 3 personen: € 195

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 85 voor 2 nachten
 • Extra overnachting in een tweepersoonskamer: € 70 per persoon

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 december 2024.

Heen- en terugreis

Met de trein : Tot het station van Beverlo. Vandaar is het een half uurtje te voet naar de B&B. In overleg met het logies kan je worden afgehaald aan het station van Beverlo, deze afspraken maak je best zelf nadat je het reisinformatiepakket hebt ontvangen.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen: deze kan je achterlaten bij het logies. De wandelingen vertrekken bij het logies, je hebt ter plaatse geen wagen nodig in het kader van het wandelprogramma. 

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje. Wandelingen van over vrij vlak terrein van 5 tot 18 km. De beklimming van de terril is kort maar krachtig.

Logies

Je logeert in een boerderij uit de jaren 50 die verbouwd werd tot een gezellige B&B in Beringen met een landelijke sfeer. De B&B beschikt over 4 tweepersoonskamers met eigen sanitair en 4 studio's met telkens 2 tweepersoonskamers en een badkamer.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • 2 x ontbijt in de B&B inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen: wij bevelen de 'karrenmaaltijd' bij Blueberry Fields van harte aan (zelf reserveren). Je kan ook lunchen bij de uitkijktoren. Rondom beMINE ligt de multiculturele wijk van Beringen waar je lekker en goedkoop kan lunchen. Of je kan zelf een picknick meenemen.
 • Avondmaal niet inbegrepen: je kan zelf koken in de B&B; er is een grote keuken en eetruimte. Twee restaurants die we aanbevelen zijn het LanderHuys en Restobar Oogst van Eden die enkel met lokale producten en volgens het seizoen koken. (beiden op 15 min wandelen van de accommodatie)

Honden

Niet toegelaten. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren