Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Korea is een van de populairste bestemmingen voor Aziaten en we snappen bij aankomst al snel waarom. Het land wordt als hub van populaire cultuur beschouwd, maar heeft eigenlijk gewoon allés te bieden. 

Het harmonieuze geheel van neonlichten, futuristische technologie, muziek, film, design, kunst en een actieve fashion scene springt onmiddellijk in het oog. Wanneer we echter verder kijken vallen ons ook de monniken en tempels op, waarbij traditie naadloos aansluit bij de natuurpracht van rivieren en bergen. Streetfood gaat er binnen als een feestmaal en we verlekkeren ons nu al op de Zuid-Koreaanse keuken. Om de reis helemaal compleet te maken, bezoeken we een typisch Zuid-Koreaans festival.

De hoogtepunten van deze reis

Seongsan-eup, Seogwipo, Jeju-do, South Korea

De indrukwekkende natuur actief verkennen

Groepsreis Zuid-Korea

Ondergedompeld worden in grote, levendige steden

Groepsreis Zuid-Korea

Rondgeleid worden langs de Koreaanse gedemilitariseerde zone

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-3
Futuristisch Seoul

We dompelen ons onder in dé smart city bij uitstek. De hoofdstad is al eeuwenlang het centrum van het politieke, sociale, economische en culturele leven, en heeft dan ook veel te bieden! We bezoeken paleizen, wandelen langs de Cheonggyecheon stream en slaan af bij de Insadong buurt. We laten ons introduceren tot de lekkere keuken en slenteren door hippe wijken. De stad is te groot om te vatten, en daarom we zoeken een viewpoint op vanwaaruit we de skyline kunnen opnemen. Om deze heftige kennismaking te counteren besluiten we rust op te zoeken in de groene heuvels…

2 dag 4-5
Kleurrijke temple stay

Vele tempels in Korea zijn omgeven door eindeloos groen. Naar gelang de beschikbaarheid en mogelijkheden doen we in deze trip ook in een temple stay. Tijdens de dag leren we in de rustieke tempel meer over het leven van de monniken, drinken thee, en nemen deel aan ceremonies. ’s Avonds slapen we er in alle rust.

3 dag 6-9
Kleurrijk Busan

Van hieruit trekken we naar de tweede grootste stad van Zuid-Korea: Busan, the Creative City of Film. Na de lange reisdag overnachten we in een Jimjilbang, een Koreaanse spa. Verse vis is er op de grote markten te vinden en we proberen verschillende bereidingswijzen uit. Ook een bezoek aan het kunstzinnige Gamcheon Culture Village vergeten we niet.

4 dag 10-13
Duikende bejaarden aan de voet van uitgedoofde vulkaan Jeju

We vliegen naar Jeju, waar we een zonsopgang meepikken op de top van de Ilchulbong. Voor wie klaar is voor een fysieke uitdaging, staat de beklimming van de Hallasan op het programma (optioneel). Van de toppen van het eiland dalen we naar de diepte: we zoeken Haenyeo duikers op: de befaamde matriarchen die gekend zijn voor hun sterke wil en doorzettingsvermogen, en uiteraard hun duiktalent. We verkennen ook Jeju’s kleine broertje Udo.

5 dag 14-16
Zeekajakken aan de Zuidkust

In Namhaedo verkennen we al kajakkend de zuidkust en verblijven er in een homestay, dé manier om echt in contact te komen met de locals. We trekken verder naar Boseong, dat volledig in het teken staat van thee. We wandelen door de theevelden, drinken de beste brouwsels en proberen zelfs groene thee-ijs uit. Wie voor aanvang van de reis thee nog niet wist te appreciëren doet dat nu wel! 

6 dag 17
Bezoek aan Demilitarized Zone

Tijd om de keerzijde van dit utopisch leven op te zoeken: Zuid-Korea is geen land in vrede. Er heerst een gespannen wapenstilstand met de noorderbuur. De Demilitarized Zone (DMZ) is een bufferzone van 4 km breed tussen de twee landen. We laten ons door lokale gidsen rondleiden in deze zone, om meer te leren over het verleden en de huidige politieke situatie, en werpen zelfs een blik op het gesloten, geheimzinnige land aan de overkant.

7 dag 18-21
Nachtleven van Seoul induiken

Als afsluiter maken we een fietstocht door de hoofdstad, en verkennen we nieuwe wijken. We duiken in de hippe studentenbuurt Hongdae het Koreaanse nachtleven in, zien waar Psy het over heeft in de Gangnam-wijk, en gaan souvenirshoppen in Namdaemun.

Vertrekdata en prijzen

Je wil gráág op groepsreis maar zit ook met vragen over het boeken van je reis in deze onvoorspelbare tijden. Terecht! Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. We stellen je graag gerust. 

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 04/07/2022
Terug: 24/07/2022
Basisprijs: €1.965
+ 2.200.000 KRW budget
Vertrekvergadering op: 04/06/2022
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/12/2021
Volzet
Vertrek: 12/07/2022
Terug: 02/08/2022
Basisprijs: €2.120
+ 2.200.000 KRW budget
Vertrekvergadering op: 02/07/2022
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/12/2021
Volzet
Vertrek: 29/07/2022
Terug: 18/08/2022
Basisprijs: €1.965
+ 2.200.000 KRW budget
Vertrekvergadering op: 26/06/2022
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/12/2021
Volzet
Vertrek: 03/07/2023
Terug: 23/07/2023
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 04/09/2023
Terug: 24/09/2023
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Seoul Incheon en terug
 • Binnenvlucht Busan - Jeju - Busan
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider 
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden en luchthaventaksen ter plaatse.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2022
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Tijdens de reis beoefenen we de nationale sport van Zuid-Korea: hiking! Tijdens meerdere wandeltochten doorheen de nationale parken leren we meer over de fauna en flora van Zuid-Korea.

We beleven het land en de omgeving zoals de Koreanen zelf: met het goed uitgebouwde openbaar vervoernetwerk reizen we door het land, eten doen we met stokjes, we smullen van Korean BBQ en we wagen ons aan de Koreaanse taal en leren wat basiswoorden.

Tijdens een templestay laten we ons onderdompelen in het boeddhisme en leren dit beter kennen door het te beleven.

Bij een bezoek aan de Demilitarized Zone voelen we mee met het leed en verdriet dat de oorlog en scheiding tussen het Noorden en het Zuiden teweeg bracht.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen.

Op Duurzaam reizen met Joker lees je ons volledige verhaal.

Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

We reizen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. We reizen met respect voor de natuur en de cultuur. We laten de natuur achter zoals we ze vonden en laten geen afval rondslingeren. We nemen foto's wanneer het past en vragen hiervoor ook toestemming.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Tijdens deze reis proberen we ook contact te maken met de lokale bevolking, al zal dit niet steeds gemakkelijk zijn door de taalbarrière. Maar met gebaren en handen en voeten zullen we ons uit de slag trekken. Of misschien is er wel een handige app via je smartphone die je de weg door deze vreemde taal wijst. We werken met lokale gidsen, zij zijn immers experts wat betreft de regio, geschiedenis en gewoontes van het land.

Documenten

Voor Zuid-Korea heb je enkel een internationaal paspoort nodig dat nog geldig is tijdens je verblijf.

Je moet op voorhand geen visum aanvragen om het land binnen te mogen. Bij aankomst zijn er geen extra kosten.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Vluchturen

Reis met vertrek op 04/07/2022

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/07/22 - 13:30
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 04/07/22 - 14:45
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 04/07/22 - 15:30
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 05/07/22 - 09:45
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 13/07/22 - 13:20
JEJU - INT. AIRPORT 13/07/22 - 14:20
JEJU - INT. AIRPORT 17/07/22 - 08:45
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 17/07/22 - 09:45
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 24/07/22 - 11:25
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 24/07/22 - 17:35
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 24/07/22 - 18:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 24/07/22 - 20:05

Reis met vertrek op 29/07/2022

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/07/22 - 11:20
FRANKFURT - MAIN INT. 29/07/22 - 12:20
FRANKFURT - MAIN INT. 29/07/22 - 15:00
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 30/07/22 - 09:35
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 08/08/22 - 10:20
JEJU - INT. AIRPORT 08/08/22 - 11:20
JEJU - INT. AIRPORT 12/08/22 - 08:45
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 12/08/22 - 09:45
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 18/08/22 - 11:25
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 18/08/22 - 17:35
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 18/08/22 - 18:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 18/08/22 - 20:05

Reis met vertrek op 12/07/2022

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/07/22 - 15:20
DUBAI - INTERNATIONAL 12/07/22 - 23:55
DUBAI - INTERNATIONAL 13/07/22 - 03:40
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 13/07/22 - 17:00
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 22/07/22 - 13:20
JEJU - INT. AIRPORT 22/07/22 - 14:20
JEJU - INT. AIRPORT 26/07/22 - 11:35
BUSAN - GIMHAE INT. AIRPORT 26/07/22 - 12:35
SEOUL - INCHEON INT. AIRPORT 01/08/22 - 23:55
DUBAI - INTERNATIONAL 02/08/22 - 04:25
DUBAI - INTERNATIONAL 02/08/22 - 08:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/08/22 - 13:20
Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

Specifiek voor deze reis Zuid-Korea heeft een uitgebreid en zeer goed functionerend metro netwerk. We maken hier dan ook, waar mogelijk, gebruik van.

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

Specifiek voor deze reis: We overnachten op verschillende manieren. Tussen de Zuid-Koreanen, in een jimjilbang bijvoorbeeld. Mannen en vrouwen liggen er gescheiden en het is een ideaal moment om contact met de lokale bevolking te leggen. We slapen in een tempel, waar stilte belangrijk is. We verblijven in een homestay, alweer in nauw contact met Zuid-Koreanen. Gewoonlijk slapen we echter in hostels. We liggen soms in groep, soms per drie, vier en uitzonderlijk meer in een kamer samen. Meestal is dit sekse-gescheiden, maar ook niet altijd zo strikt. Over het algemeen zijn accommodaties zeer proper en aangenaam.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:

Een mix van seafood, BBQ, rijst, noedels, gefermenteerde groenten, soepen en stoofpotjes. Noemenswaardige gerechten zijn o.a.: - Kimchi - Bibimbap - Bulgogi - ...

Bagage

Sowieso raden we aan om compact in te pakken. Want hoe minder bagage (= gewicht) je meepakt, hoe minder brandstof nodig is. Heb je geen goeie regenjas, rugzak of wandelbroek? Pols dan zeker eens bij je rondreizende vrienden, familie of buren. Misschien kan je wel enkele spullen lenen! Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure. Alles aankopen om slechts eenmalig te gebruiken is best duur en niet altijd milieuvriendelijk.

Omdat minder wegwerpplastic = minder afval = beter voor het milieu vragen we elke Joker-reiziger om het volgende mee te nemen:

 • een hervulbare drinkbus
 • herbruikbare zakken, linnen winkelzakken/netjes
 • indien relevant voor je reis: herbruikbare koffie- en theebeker (beter dan wegwerp), doosjes om je picknick of restjes van de lunch of het avondeten in te bewaren
 • indien er regen wordt voorspeld: goeie regenjas of poncho (en geen wegwerpexemplaar)
 • zakasbakje (voor rokers)

Lees ook onze tips voor een plasticvrije toiletzak >>

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Rugzak of trolleyvalies: je bagage steek je best in een grote, stevige rugzak. Een trolleyvalies kan - ook, maar hou er rekening mee dat je die dikwijls zal moeten dragen. Niet alle stations hebben overal roltrappen, sommige stations zelfs helemaal geen, dus: indien je trolleyvalies voorzien is van een draagriem is dit eveneens een goede keuze.

 • Dagrugzak

 • Kledij: je hebt weinig warme bovenkledij nodig. Een fleecetrui voor 's avonds of in aircoruimtes, maar door de dag is dit normaal gezien niet echt nodig.

 • Een goede regenjas is een must hoewel een paraplu soms aangenamer is omwille van de warmte.

 • Goede, stevige stapschoenen zijn nodig voor enkele dagwandelingen. Neem ook lichter schoeisel en/of sandalen mee om de voeten "vrij" te kunnen laten na een lange dag.

 • Je draagt best katoenen broeken of broeken met een technische vezel. Vermijd jeans. Deze zijn veel te warm en als ze nat worden een ramp. Mijd bleke kleuren. Die zijn misschien aangenamer in de volle zon, maar worden snel vuil en dat in een land waar persoonlijke netheid door de band genomen erg hoog op de agenda staat. Doorheen de reis zijn er wel een aantal mogelijkheden om je kleren te wassen.

 • Bescherming tegen de zon moet ook zeker mee: een petje en een zonnemelk met een hoge beschermingsfactor.

 • Voorzie ook materiaal om je spullen waterdicht te verpakken. Daarvoor bestaan aangepaste rugzakhoezen, maar je kan ook alles in een aantal herbruikbare zakken inpakken natuurlijk.

Geldzaken
Budget ter plaatse

Het te voorziene budget voor deze reis vind je op je factuur en kan in euro of in een andere munteenheid staan. Het budget is een raming van de kosten ter plaatse. Je betaalt enkel voor de activiteiten die je effectief doet of die Joker volgens het programma op voorhand heeft moeten betalen, niets meer, niets minder. Daarenboven komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht, zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus.

Voor deze reis voorzie je een budget voor uitgaven ter plaatse, zoals aangegeven per vertrekdatum bij 'budget'.

Facultatieve activiteiten zitten niet in het budget ter plaatse vervat. Meer details over eventuele facultatieve activiteiten en hun prijs, zal je vernemen tijdens de vertrekvergadering.

De munt in Korea is de Won. Euro worden zonder problemen gewisseld ter plaatse. Weliswaar is het best de resterende Wons om te wisselen in USD of EUR voor u het land verlaat: de Koreaanse won is niet omwisselbaar buiten Korea.

Voor vertrek is het sterk aanbevolen jouw bank te contacteren om na te gaan of jouw bank- en/of kredietkaart werd geactiveerd voor gebruik in het buitenland en of de limiet voldoende hoog staat. Buitenlandse bankkaarten (Maestro) worden doorgaans aangenomen in grote hotels en grote warenhuizen. In kleinere winkels en in geldautomaten kan men met Maestro vaak niet terecht; het is dus geen betrouwbaar betaalmiddel. Kredietkaarten worden vrijwel overal aanvaard als betaalmiddel (incl. in taxi’s en voor kleine bedragen). Bepaalde winkels rekenen een toeslag van 3 % voor American Express aan. Geld afhalen met een buitenlandse kredietkaart blijkt echter steeds moeilijker. Vooreerst moet uitgekeken worden naar een automaat met aanduiding “Global ATM”. Vervolgens moeten vaak verschillende banken worden afgegaan vooraleer een gevonden wordt die de kaart aanvaardt. Op de lokale markten wordt cash betaald.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

De reiziger is zelf verantwoordelijk om zich in orde te stellen met de geldende regels (bv vaccinatieplicht, pcr testing, antigeentest, quarantaine, gezondheidsverklaringen, enz..) inzake covid 19 van de bestemming van zijn reis, de eventuele tussenstops en bij een vliegreis van de gebruikte luchtvaartmaatschappij. Voor de meeste van onze reizen is een volledig vaccinatie tegen Covid-19 verplicht. Voor meer info inzake de geldende regels per land, verwijzen wij graag naar de reisadviezen van de dienst buitenlandse zaken. https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Deelnemers aan een Joker-reis moeten over een goede fysieke en mentale gezondheid beschikken.

Medische voorzieningen

Vaak trekken we met Joker naar afgelegen gebieden, soms op uren afstand van medische voorzieningen zoals dokter, apotheker en/of ziekenhuis. De medische infrastructuur is goed en vergelijkbaar met België, maar medische zorg is heel wat duurder dan bij ons. De grote ziekenhuizen hebben een internationale afdeling waar men in het Engels wordt voortgeholpen. In geval van hospitalisatie wordt een financiële waarborg geëist. Buiten de grote steden is het soms moeilijk om Engelstalige dokters te vinden. Het is nog moeilijker om Engelstalige verpleegsters te vinden en volgens de Koreaanse traditie is het de taak van de familie om de patiënt te verzorgen. Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode. De meeste geneesmiddelen zijn te vinden in Korea, maar hebben meestal geen Engelse bijsluiter. Informeer je begeleider over eventuele medische aandoeningen, medische bevoegdheid heeft hij echter niet. Bij ernstige medische problemen wordt beroep gedaan op lokale artsen.

Twijfel je over je fysieke conditie? Raadpleeg dan je (huis)arts voor je vertrek.

Vaccins en inentingen Voor Zuid-Korea zijn er geen verplichte inentingen nodig. Vaccinatie tegen GELE KOORTS is NIET vereist. Gele koorts komt hier niet voor.

In het algemeen beveelt het ITG aan om in orde te zijn met vaccinaties tegen TETANUS-, DIFTERIE-, KINKHOEST-, MAZELEN- en POLIOVACCINATIE. Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen HEPATITIS A beschermd zijn. Verder is vaccinatie tegen HEPATITIS B een aanrader.

Extra Het water is drinkbaar maar zeer gechloreerd. In de zomer wordt aangeraden mineraalwater te drinken.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0902/88088 (24 uur op 24 uur) - website: www.itg.be

Conditie

Je hebt een normale lichamelijke conditie nodig voor deze reis.

Het is wel essentieel dat je graag wandelt, aangezien er wel wat wandeltochten op het programma staan.

Reisperiode en klimaat

Net zoals bij ons heeft Zuid-Korea 4 seizoenen: zomer, herfst, winter, lente. Deze reis vindt plaats in de zomer. De zomers zijn warm - te vergelijken met de onze qua temperatuur. In het binnenland is het vochtiger, met redelijk veel regen. Aan de kust is het gewoonlijk uiterst aangenaam.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je emailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Over Zuid-Korea
Geografie

Zuid-Korea is gelegen in Oost-Azië op het zuidelijke punt van het Koreaanse schiereiland. Het land deelt haar enige grens met Noord-Korea. Kustgrenzen liggen aan de Japanse en Gele Zee en de straat van Korea. Het landschap is vooral heuvel- en bergachtig, maar met wijde kustvlaktes in het westen en zuiden.

De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul, gelegen in het noordwesten van het land. Niet ver hiervandaan bevindt zich over de hele grens tussen Noord- en Zuid-Korea een vier kilometer brede gedemilitariseerde zone. In 1953 werd een staakt-het-vuren overeengekomen na de Koreaanse Oorlog, maar tot vandaag is er nog geen vrede gesloten tussen het communistische noorden en democratische zuiden (al is er zeer zeker positieve vooruitgang).

Het hoogste punt van Zuid-Korea is de schildvulkaan Hallasan, gelegen op het eiland Jeju.

Fauna en flora

Zuid-Korea heeft een mooie natuurlijke omgeving. Met meer dan 3.000 plantensoorten, waarvan er 500 typisch Koreaans zijn, heeft het hele schiereiland een mooie natuur te bieden. De grootste en oudste boom die vruchten draagt is te vinden in Zuid-Korea; de Ginkgo of Japanse notenboom.

Er zijn verschillende nationale parken in Zuid-Korea. Ook rond de Hallasan-vulkaan is er een nationaal park te vinden waar je verschillende wandelingen kan maken. Zuid-Korea heeft een rijke natuur. De nationale bloem van Zuid-Korea is de mooie orchidee, in het Engels ook wel bekend als de 'Rose of Sharon'.

Tegenwoordig bevindt zich in de gedemilitariseerde zone ook een weelderige biotoop waar verschillende planten- en diersoorten voorkomen. Er leven zelfs enkele bedreigde diersoorten zoals de zeer zeldzame Koreaanse tijger, Aziatische zwarte beer, Chinese kraanvogel en de amoerpanter. Verder leven er 70 soorten zoogdieren en 320 soorten vogels in de zone.

Staatsvorm

Hoewel Zuid-Korea een zeer lange geschiedenis kent, is de samenstelling van de huidige staatsvorm ontstaan uit voorvallen in de afgelopen eeuw.

Sinds 15 augustus 1945 is hedendaags Zuid-Korea onafhankelijk van Japan. Na een korte overgangsperiode, waarbij ze in handen waren van de Verenigde Staten van Amerika, konden ze zich vanaf 1948 uitroepen als onafhankelijke republiek. Maar het blijft op 15 augustus dat de inwoners hun nationale feestdag vieren. Dit is hetzelfde in buurland Noord-Korea.

De Koreaanse Oorlog is een tussen 1950 en 1953 uitgevochten oorlog tussen het communistische Noord-Korea en het prowesterse Zuid-Korea. Noord-Korea werd in de oorlog militair ondersteund door de Volksrepubliek China en de Sovjet-Unie. Zuid-Korea werd gesteund door de Verenigde Naties en ontving militaire bijstand van diverse VN-landen, onder leiding van de Verenigde Staten. De directe oorzaak van het conflict lag in de na de Tweede Wereldoorlog doorgevoerde deling van het in 1910 door Japan geannexeerde Keizerrijk Korea. Het noordelijk deel werd door de Sovjet-Unie bezet en het zuidelijk deel door de Verenigde Staten. Als scheidslijn werd de 38e breedtegraad genomen. De opdeling zou tijdelijk zijn, maar beide delen ontpopten zich al snel tot een eigen entiteit. Het noordelijk deel werd communistisch en het zuiden mocht zich - slechts in naam - democratisch noemen. Van een op vreedzame wijze samengaan van beide delen was al snel geen sprake meer en beide delen overwogen met militair geweld het andere deel in te palmen. Na diverse grensconflicten begon de oorlog op 25 juni 1950 met een invasie van Noord-Korea op het zuiden en eindigde op 27 juli 1953 met een wapenstilstand, zonder dat een echte winnaar tevoorschijn was gekomen. De nieuwe scheidslijn kwam nabij de 38e breedtegraad te liggen. Er is sindsdien geen vredesverdrag gesloten, waardoor het conflict formeel nog steeds voortduurt. De Koreaanse Oorlog wordt beschouwd als een onderdeel van de Koude Oorlog. **De houding tussen de 2 Koreaanse landen is de laatste tijd steeds minder gespannen. ** Zuid-Korea is een parlementaire democratie met president Moon Jae-in aan het hoofd. Het hoofd van de regering is Eerste Minister Lee Nak-yeon.

Bevolking

Inwoners van Zuid-Korea worden algemeen Koreaan genoemd.

Het aantal inwoners bevindt zich momenteel rond de 60 miljoen.

Er zijn enkele grote steden in Zuid-Korea, hiervan zijn Seoul, Busan en Incheon het dichtstbevolkt.

Economie

In de jaren '60 kon Zuid-Korea gerekend worden tot de armste landen van Afrika en Azië, maar sinds het land zich in 2004 bij de 'Trillion Dollar Club' voegde ging het steevast voorwaarts met de de Zuid-Koreaanse economie. Nu is het land de twaalfst grootste economie ter wereld.

Enkele belangrijke landbouwproducten zijn rijst, groenten, wortelgewas, gevogelte en fruit. Voor industrieën zijn dit elektronica, telecommunicatie, chemicaliën en staal.

Belangrijke exportproducten voor Zuid-Korea zijn motorvoertuigen, staal, computers en uitrustingen voor draadloze telecommunicatie.

Het land is economisch sterk verbonden aan de Westerse mogendheden (vooral de VS). De werkdruk ligt er zéér hoog.

Religie

Een groot percentage Zuid-Koreanen zijn christenen. Een eveneens groot, maar iets minder vertegenwoordigd aantal is boeddhistisch. Toch is het grootst aantal Zuid-Koreanen atheïst.

Het boeddhisme is zichtbaar in het land door de kunstvoorwerpen en tempels. Dit stamt uit het boeddhistische verleden van Zuid-Korea.

Lokale gebruiken en gewoonten

Zoals in veel Aziatische landen is status bepalend in Zuid-Korea. Gezichtsverlies/behoud is een aspect van de cultuur waar rekening mee gehouden moet worden in de communicatie. Dit is een culturele eigenschap die voortvloeit uit de Confuciaanse traditie (die indruk op alle Oost-Aziatische landen heeft nagelaten). In dezelfde lijn volgt trouwens dat ouderen er met enorm veel respect behandeld worden.

Ook discipline en hard werken is een belangrijk aspect in het leven van een Koreaan. Al op jonge leeftijd wordt de kinderen geleerd dat dit de sleutel tot succes is. Het onderwijssysteem wordt doorgaans gezien als zeer streng.

Het is gebruikelijk je schoenen uit te doen in een gebouw; het dragen van sokken wordt dan geapprecieerd.

Tijdens het eten is het ook gebruikelijk dat je de glazen van de anderen bijschenkt. Wel pas als deze leeg zijn. Wijs ook niet met je eetstokjes, dit kan al eens onbeleefd overkomen. Steek na het eten ook je stokjes niet rechtop in je rijstkom, maar leg ze op de houder voor je stokjes.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Zuid-Korea 7 uur later dan in België. In de winter is dit 8 uur later.

Elektriciteit

In Zuid-Korea bedraagt de netspanning 220 Volt. Soms tref je al eens een stekker aan zoals in België maar best neem je toch een verloopstekker mee!

Veiligheid

In Zuid-Korea kan je doorgaans zéér veilig reizen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 6 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Go-26?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar:

 • Gemiddelde leeftijd: 22 jaar
 • Man 40% / Vrouw 60%
 • Single 93% / Koppel 7%
Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".