Overslaan en naar de inhoud gaan

Het prachtige Oeganda, dat betekent op zoek gaan naar berggorilla's en chimpansees. Een unieke ervaring!

Dat het echter veel meer is dan dat ontdekken we samen op deze avontuurlijke groepsreis. Al wandelend wildlife spotten aan Lake Mburo, wildlife zoeken in Queen Elizabeth National Park, en een uiterst vriendelijk volk dat ons graag uitnodigt bij hun familie. Bergen, spectaculaire fauna en flora en opzwepende Afrikaanse ritmes: Oeganda heeft het allemaal!

Snel boeken is de boodschap! Zo kunnen we tijdig alle noodzakelijke permits  in orde brengen voor de gorilla's en chimpansees.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Oeganda chimpansee Kibale National Park

Het spotten van chimpansees en gorilla's: een unieke ervaring!

Groepsreis Oeganda Fort Portal Entwiga Community

Een dag meedraaien bij een Oegandese familie en in het lokale leven ondergedompeld worden

Groepsreis Oeganda safari giraf

Op wandelsafari in Lake Mburo National Park

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Aankomst in Oeganda

Na een vermoeiende vlucht komen we aan in Entebbe. Hier worden we direct welkom geheten door de staff van het ViaVia Reiscafé. Een lekker biertje of een cocktail aan de bar geeft ons direct weer energie!

De komende dagen gaan we alvast op stap in Entebbe en leren we de stad en de Oegandezen een beetje beter kennen. Vroeg in de ochtend gaan we, met kleine bootjes, op zoek naar de schoenbekooievaar en andere prachtvogels die zich schuil houden in de prachtige moerassen nabij de stad. Houd je verrekijker dus zeker bij de hand! Als we genoeg tijd hebben gaan we ook even naar de hoofdstad, Kampala.

2 Dag 4
Adrenaline in Jinja

Wist je dat de Witte Nijl ontspringt in Oeganda? Een bezoek waard! Optioneel kunnen we in Jinja gaan raften of mountainbiken.

Zeker het raften is voor echte adrenaline-junkies! Het ideale begin voor een mooie reis.

3 Dag 5-8
Op zoek naar chimpansees en het leven op het platteland

Met onze gids Moses rijden we met een minibus van Entebbe richting Fort Portal. In Kibale National Park maken we kans op een blik op de beweeglijke en onvoorspelbare chimpansees. In tegenstelling tot de verwante berggorilla’s leggen deze mensapen best wat afstand af op één dag. We zijn dus gewaarschuwd!

Tenslotte rijden we naar de groene omgeving van Fort Portal, een heuvellandschap met kratermeren te midden van regenwoud, thee- en bananenplantages alsook levendige dorpen. Ook hier trekken we er te voet op uit om de prachtige landschappen te bewonderen en ervaren letterlijk het dagelijkse leven op het platteland. Met een warm hart en een grote glimlach worden we in de dorpen ontvangen. We draaien een dag mee bij een lokale Oegandese familie (deel van de Entwiga community tour) en worden getrakteerd op amusante volksverhalen en tradities. Dit zijn ontmoetingen om nooit te vergeten!

4 Dag 9
De bergen van de Rwenzori

Onze volgende stop zijn de bergen van de Rwenzori. Hier maken we een dagwandeling. Thuis van de derde hoogste piek van het Afrikaanse continent worden we hier getrakteerd op uitzichten om U tegen te zeggen.

Deze wandeling is niet te onderschatten, want we stijgen -en dalen- 1100m op één dag. Als we daarbij weten dat de letterlijke vertaling van Rwenzori een plaats aanduidt waar het veel regent, is het duidelijk dat we ook wel een regenbui over ons zullen krijgen en ons op glibberige paden zullen begeven. Een fysieke uitdaging!

5 Dag 10-11
Safari in Queen Elizabeth National Park

In het Queen Elizabeth National Park, één van de meest gevarieerde nationale parken van Oeganda, zoeken we tijdens verschillende game drives de dieren van de savanne: olifanten, antilopes, buffels, leeuwen,... met wat geluk zien we ze allemaal! 

Tijdens een boottocht op het Kazinga Channel krijgen we nijlpaarden, krokodillen en prachtige vogels in het vizier. De natuur op zijn best!

6 Dag 12-13
Ontmoeting met de berggorilla's en Lake Bunyonyi

Met onze busjes rijden we verder naar het zuiden, richting Bwindi Impenetrable Forest. Dit park is de thuishaven van enkele van de laatste berggorilla‘s ter wereld en in hun nabijheid vertoeven is een unieke belevenis. In kleine groepjes, vergezeld van parkwachters, gaan we op zoek naar de zilverrug en zijn familieleden. Ontzag, vertedering, respect,... een rollercoaster van emoties gaan gegarandeerd door je heen. Hier is niet de mens, maar het dier baas!

Eens terug van deze sublieme ervaring, kan je nagenieten aan de oever van Lake Bunyonyi: heerlijk relaxen en genieten van de uitzichten of toch liever kano varen...

7 Dag 14-15
Al wandelend op zoek naar wildlife

We rijden terug richting in Entebbe. Maar niet zonder een tussenstop in het Lake Mburo National Park!

Hoewel dit park het kleinste is van alle natuurparken in Oeganda, moet het niet onderdoen. We worden direct verwelkomd door enkele zebra's , die we tijdens onze vorige game drives niet konden spotten. Ook wrattenzwijnen, hyena's, buffels kunnen we hier tegenkomen. Dit wordt wel erg spannend als we met een ranger op wandelsafari gaan om de fauna en flora van dichtbij te kunnen aanschouwen. Voor je het weet bevind je je tussen een kudde giraffen!

8 Dag 16-17
Afscheid in Entebbe

De lus is rond, we zijn terug in Entebbe. Hier kunnen we tot slot klinken op het einde van een wondermooie reis tijdens een afscheidsetentje in het ViaVia Joker Reiscafé van Entebbe. Cheers!

Data en prijzen

Vertrek: 12/08/2024
Terug: 28/08/2024
Basisprijs: €3.372
+ 1.315 USD budget
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek) (Inschrijving enkel op aanvraag)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-352
36-454
46-551
56-653
+651
Geslacht
mannen5
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 13/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 02/09/2025
Terug: 18/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Entebbe en terug
 • Gecharterde minibus voor 11 dagen, inclusief benzinekosten
 • Afscheidsdiner en hotelovernachting in ViaVia Joker Reiscafé Entebbe
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Permit berggorilla’s 
 • Permit chimpansees 
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 24 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Oeganda heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf moment van vertrek, alsook een visum.

Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar Oeganda. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen. Wel is het best dat je tegen de vertrekvergadering al een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts hebt, hetgeen verplicht is voor deze reis. Zeker in juni, juli en augustus moet je soms lang wachten op een afspraak.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we 11 dagen gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren soms lang. Soms maken we ook gebruik van een taxi of het openbaar vervoer.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 12/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/08/24 - 11:35
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 12/08/24 - 16:05
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 12/08/24 - 18:40
KAMPALA - ENTEBBE INT. 13/08/24 - 03:50
KAMPALA - ENTEBBE INT. 28/08/24 - 05:00
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 28/08/24 - 12:10
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 28/08/24 - 15:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/08/24 - 17:40
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak 

 • Ademende regenjas

 • Bergschoenen met goed profiel èn ingelopen

Het is verboden plastieken wegwerpzakjes mee te nemen naar Oeganda.

 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Meestal eten we in de lodges en guesthouses waar we verblijven waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. In dat geval is er beperkte keuze. Onderweg krijgen we soms een picknick lunch mee, of stoppen we onderweg voor een snack of snelle lunch.

Soms eten we in lokale restaurants. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen.

Voor vegetariërs of mensen met een lactose-intolerantie is het mogelijk een alternatief te krijgen.

 

Logies

We logeren in gezellige lodges en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2- of 4-persoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Soms moeten we ook een dubbel bed delen. Bij het Rwenzori gebergte slapen we in oude mijnwerkershuizen dichtbij het nationale park. Hier slapen we in een grotere slaapzaal, is het sanitair gedeeld en is er niet altijd elektriciteit.

Handdoeken zijn een enkel keer niet aanwezig. Er is ook niet altijd warm water in de douches.

 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes, het visum of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

De tocht naar de chimpansees is vrij vlak. Afhankelijk van hoe lang de zoektocht duurt, kan dat een hele voormiddag duren. 


Hoe zwaar de tocht naar de berggorilla’s zal zijn is moeilijk te voorspellen. Dat is immers afhankelijk van de groep gorilla’s die we toegewezen krijgen om te bezoeken of hoe ver ze zitten. Misschien zijn we er al na een uurtje stappen, misschien duurt het 2 à 3 uren (enkele weg). Deze excursie is niet te onderschatten. Dit is tropisch regenwoud, waarbij we met een machete ons een weg moeten banen. De paden zijn zeer steil en onregelmatig. Klimmen, slieren en klauteren zijn meer regel dan uitzondering.

De dagwandeling in de Rwenzori Mountains is voor iedereen met een goede basisconditie haalbaar. Door regen kunnen bepaalde stukken wel erg glibberig zijn. Bergschoenen met een goed profiel, stapzekerheid, en eventueel wandelstokken, kunnen al veel helpen. De hele tocht stijgt en daalt zo'n 1100m, maar je kan naar eigen vermogen kiezen om al eerder in kleine groepjes af te dalen.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, het vervoer en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Tijdens de gorilla-trekking wandelen we aan de grens met de DR Congo. De grens wordt echter nooit overschreden. Tijdens deze trekking gaan er gewapende wachters mee. Dit is verplicht, en is voornamelijk om wilde bosolifanten af te schrikken. 

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De meeste regen komt voor van midden september tot november en van maart tot mei, maar ook tijdens de andere maanden valt er regen. Tijdens het regenseizoen regent het vooral 's nachts en in de ochtend, en kunnen er sommige kleinere wegen onbegaanbaar zijn. Wel ligt de natuur er groen bij en schijnt de zon vrijwel dagelijks. 

De temperaturen zijn overdag het hele jaar door aangenaam, van 20°C tot 30°C. Dit voelt vaak wat warmer aan door de vochtigheid. Na zonsondergang koelt het af en is een truitje nodig.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Oeganda gorilla's in Bwindi National Park

Wat andere reizigers vinden

De reis was een mooie mengeling van prachtige natuur en ontmoetingen met lokale bevolking. Ik heb het land en zijn cultuur echt beter leren kennen. Om dit allemaal te kunnen beleven met deze groep was echt de moeite. De sfeer was echt top, ik had geen beter reisgezelschap kunnen bedenken.

Kristof Van Laere

De reis was een topper! Iik heb genoten van het afzien tijdens sommige wandelingen, van samen dieren spotten, en van het lachen met de flauwe woordspelingen. Om dit samen als een groep te kunnen beleven is echt zot. Het was echt tof om tussen de chimpansees te kunnen wandelen zonder dat de dieren aandacht voor ons hadden. 

Anoniem

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".