Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom op de ultieme safari-reis! Deze reis bundelt ’s werelds beroemdste wildparken in Tanzania en Kenia. Dit is een wereld vol leeuwen, exotische vogels, reptielen, en met een beetje geluk, de Grote Trek van gnoes en zebra's!

De hoofdingrediënten van deze trip zijn dan ook safari, weidse savannelandschappen met in de verte de typische Afrikaanse acaciabomen, een kudde olifanten en een flinke geut couleur locale. Waar wachten we nog op? 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Kenia Maasai Mara cheetah of jachtluipaard

Op safari in enkele van de meest indrukwekkende parken van Oost-Afrika

Groepsreis Tanzania Ukerewe Island Lake Victoria

Tijd maken voor het onbekende pareltje Ukerewe Island met diens eiland-vibes

Groepsreis Tanzania en Kenia Great Migration gnoes

Na uren wachten beloond worden tijdens de Great Migration van gnoes en zebra's

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Beestenboel aan Lake Nakuru

Vanuit Nairobi duiken we Afrika’s Grote Slenk in, ook wel de Rift Valley genaamd, een continentale breuklijn die van Jordanië tot in Mozambique loopt. Wat een uitzicht!

Onze eerste halte is Lake Nakuru, waar we op game drive gaan en speuren naar witte en zwarte neushoorns, luipaarden, leeuwen, zebra’s en antilopen. Met een grote populatie aan flamingo’s en pelikanen is Lake Nakuru ook een hotspot voor vogelliefhebbers. Ook de Rothschild's giraf, die zo goed als nergens anders voorkomt, leeft in dit kleine park. 

Eventueel kunnen we de nabijgelegen Menengai Crater beklimmen. De klim duurt zo’n 4 uur, we overbruggen zo’n 500 m. Boven hebben we een mooi vergezicht op de indrukwekkende krater.

2 Dag 5-8
Masai Mara National Park: het mooiste park van Kenia

Over hobbelige wegen zetten we met een safari-jeep koers naar het weidse Masai Mara National Reserve. In de uitgestrekte grasvlakten en langs eenzame acacia’s gaan we op zoek naar de 'big five': leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn. Hou 's nachts je oren open voor het geluid van de jagende hyena's, heerlijk!

Maar hét hoogtepunt van dit park is het unieke schouwspel van gigantische kuddes gnoes (ook wel wildebeest genoemd) en zebra’s die jaarlijks tussen juli en oktober (met als toppunt in augustus) vanuit de Serengeti migreren naar het mildere klimaat in Kenia. Hopelijk zijn we hier op het juiste moment! Als niet, geen erg, in Tanzania hebben we nog een kans.

Vanuit de Masai Mara rijden we door naar de grensstad Isibania. Lokaler kan niet, veel andere toeristen zien we hier niet rondlopen. De chaos aan de grens spoelen we weg met een lekker pintje in het lokale café.

3 Dag 9-11
Even op adem komen op Ukerewe Island

Een klein eiland op het grote Lake Victoria, inclusief beach bar en uitzichtpunten bij zonsondergang, dat bestaat toch niet? Jawel, en wij hebben het gevonden!

Met onze jeeps en de lokale ferry rijden we naar het kleine eiland Ukerewe. We genieten er van de eiland-vibes, bezoeken er de lokale markt en enkele lokale historische plekken samen met onze gids die een fiere Ukerewe-eilandbewoner is. Hier komen we weer helemaal tot rust en laden onze batterijen op voor de volgende lading safari.

4 Dag 12-15
Tanzania’s beroemdste parken: Serengeti en Ngorongoro Krater

We zijn nog maar net bekomen of daar zijn we twee nationale parken van formaat.

Met onze jeeps-met-open-dak gaan we richting Serengeti. Rijdend door de uitgestrektheid van dit gigantische park wanen we ons in het decor van De Leeuwenkoning. Met onze camera’s in aanslag proberen we opnieuw de majestueuze beestenpracht van Tanzania te spotten. ’s Avonds genieten we van een prachtige Tanzaniaanse zonsondergang.

Voor de volgende safari dalen we langzaam af in de beroemde Ngorongorokrater. Het unieke ecosysteem van deze inactieve vulkaan herbergt immers een ongelofelijke hoeveelheid aan dieren: zebra’s, gnoes, olifanten, leeuwen, nijlpaarden, hyena's,... Indrukwekkend! Een ware ‘lost world’ dus!

 

5 Dag 16-19
Welkom in Arusha

Arusha is onze volgende stop. Hoewel veel toeristen hier gewoon voorbijrijden, bljiven wij toch even stilstaan.

We verkennen de stad, kunnen nog enkele souveniertjes kopen en wie weet wat er nog allemaal te doen is als je verder kijkt dan je neus lang is. Na al dat zitten in de safari-jeeps zijn we blij als we een dagje kunnen wandelen naar een waterval bij Mount Meru. Verwacht je aan enkele hoogtemeters in deze mooie groene omgeving.

Met een laatste pintje en een fototoestel vol herinneringen nemen we afscheid van twee prachtige landen. Wat een reis!

We landen op dag 19 terug in Brussel.

Data en prijzen

Vertrek: 29/07/2024
Terug: 16/08/2024
Basisprijs: €2.956
+ 2.540 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-353
36-455
46-551
56-651
+651
Geslacht
mannen5
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 29/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 29/07/2025
Terug: 16/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Nairobi en Kilimanjaro - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van Joker-tenten
 • Voorschot 8-daags pakket Tanzania inclusief:
  • Gebruik van campsite voor 2 nachten
  • Deel van transport in 4x4’s
  • Diensten van lokale koks
  • Toegang Serengeti (2 dagen) en Ngorongoro (1 dag)
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, luchthaventaksen ter plaatse, logies, visum Tanzania, transport, fooien, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, eTA Kenia en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Kenia en Tanzania heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig op moment van vertrek uit Kenia, alsook een visum of eTA. 

Het eTA voor Kenia dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging af te printen en mee te nemen naar Kenia.  

Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om dit aan te vragenWel is het best dat je tegen de vertrekvergadering al een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts hebt, hetgeen verplicht is voor deze reis. Zeker in juni, juli en augustus moet je soms lang wachten op een afspraak.

Het visum voor Tanzania vragen we aan de grens aan.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we bijna altijd gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren lang en zijn vaak erg hobbelig.. We nemen de ferry naar Ukerewe Island.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 29/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/07/24 - 21:25
ADDIS ABABA - BOLE INT. 30/07/24 - 05:35
ADDIS ABABA - BOLE INT. 30/07/24 - 10:45
NAIROBI - JOMO KENYATTA INT. 30/07/24 - 13:10
KILIMANJARO - INTERNATIONAL 15/08/24 - 17:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 15/08/24 - 19:50
ADDIS ABABA - BOLE INT. 16/08/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 16/08/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak 

 • Slaapmatje

 • Slaapzak (comfort 10°C)

 • Wandelschoenen met goed profiel èn ingelopen (lage wandelschoenen zijn goed)

Het is verboden plastieken wegwerpzakjes mee te nemen naar Tanzania en Kenia.

 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens de safari's zijn er koks mee die voor ons koken en ook een lunch(pakket) voorzien.

Soms eten we in lokale restaurants en waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar soms is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. Soms is er ook een buffet of is de keuze beperkt.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

 

Logies

In de parken slapen we voornamelijk in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België (zo'n 5 nachten). Het sanitair is in dat geval gedeeld en is vrij basic.

In de steden en andere plekken logeren we in eenvoudige hotelletjes en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers of meerpersoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en hou ook rekening met de soms iets koudere douche, een hurktoilet en het haperende elektriciteitsnet.

 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, het visum voor Kenia, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Deze reis is niet erg actief, met als uitzondering de twee wandelingen. Deze reis is eerder voor dierenliefhebbers. 

Voor de beklimming van de Menengai Crater en wandeling naar de watervallen bij Mount Meru is een goeie conditie nodig, maar deze kunnen overgeslagen worden.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de lange ritten en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Tijdens de maanden juli tot september kan het in Kenia frisser worden en koelt het 's avonds goed af (tot 10°C). Overdag kunnen de temperaturen nog steeds oplopen tot 25°C, en op sommige plekken zelfs tot 30°C. Een spatje regen afgewisseld met stralende zon kan je steeds verwachten, ook tijdens het droge seizoen.

In Tanzania is het over het algemeen iets warmer, maar koelt het 's nachts ook nog steeds af tijdens onze zomermaanden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis safari Kenia en Tanzania zebra op de uitkijk in Masai Mara

Wat andere reizigers vinden

Fantastische reis met veel kans om wilde dieren te spotten! Prachtige route doorheen Kenia en Tanzania met leuke mensen, toffe reisbegeleidster met véééééél humor en vriendelijke lokale bevolking.

Sylvia Dewit

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".