Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis verkennen we 2 wereldsteden te voet, met de fiets en met het openbaar vervoer. We duiken de geschiedenis , cultuur en politiek in langs de bekendste monumenten van het bruisende Washington. In het hippe New York begeven we ons tussen de wolkenkrabbers, maar zoeken we ook de groenere en alternatieve buurten op.  Times Square, het Witte Huis en Lady Liberty, here we come! 

De hoogtepunten van deze reis

witte huis in Washington

De bekendste monumenten van Washington DC 

groepsreis USA

Het uitzicht over de stad 's avonds vanop Empire State Building

groepsreis USA

De gezellige avond in het Apollo Theater

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Washington

Onze reis start in Washington DC, het politieke hart van Amerika, waarvoor het Witte Huis en het Capitool meer dan symbool staan.

We onderwerpen de stad aan een grondige verkenning met de fiets, te voet en met het openbaar vervoer. We komen ogen én oren te kort, en geleidelijk aan krijgen we meer inzicht in de verre en meer actuele geschiedenis van dit intrigerende land. Passeren allemaal de revue: het Pentagon, the Mall, het Abraham Lincoln memorial, Arlington National Cemetry, ... Naast het drukke centrum, zoeken we ook wat rust op. We fietsen langs het Chesapeake & Ohio Canal tot het Great Falls Park waar we wandelen tot aan de watervallen. Tussendoor trachten we te ontdekken of Amerika ook culinair wat te bieden heeft.

Op dinsdag sporen we in drieënhalf uur naar New York, het financiële centrum van de USA.

2 Dag 5-9
New York

Hoge wolkenkrabbers, een uitgestrekte groene zone, grote bruggen die we met de fiets overwinnen, en multiculturele bevolking van wie alles kan en mag, dit is New York, en hier worden trends geboren! We shoppen tot we er bij neervallen, maken een ontdekkingstocht door beroemde stadsdelen en gekende straten, zoals onder meer het financiële district en Harlem, Brooklyn en 5th Avenue, en ontdekken hoe verrassend culinair New York uit de hoek kan komen. En als het even kan, wonen we een lokale baseballwedstrijd bij.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Vertrek: 13/06/2020
Terug: 21/06/2020
Basisprijs: €1.995
+ 705 USD budget
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
al 3 boekingen (Inschrijving enkel op aanvraag)
Vertrekvergadering op: 16/05/2020
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/10/2019
Vertrek: 29/08/2020
Terug: 06/09/2020
Basisprijs: €1.760
+ 705 USD budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-353
56-655
Geslacht
mannen4
vrouwen5
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/12/2019

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Washington en New York - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 7 overnachtingen in meerpersoonskamers
 • Treinticket Washington - New York
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 29 / 11 / 2019
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Als groep gaan we actief New York en Washington beleven. We trachten door te dringen tot de echte spirit van Washington en New York, gaan terug naar de bakermat van het ontstaan van de USA, beleven het overweldigende New York met zijn diverse culturen en trachten culinair beide steden te ontdekken. Beide steden zijn zoveel meer dan wat we enkel ervan kunnen beleven via de media. We ervaren de gelijkenissen en verschillen tussen beide wereldsteden van formaat.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

Verblind door reclamelichten en razende airco's weten we toch kritisch om te gaan met de Amerikaanse consumptiecultuur. Onnodige ecologische belasting proberen te we vermijden. Dit doen we door:

 • te overnachten in lokale herbergen ter ondersteuning van de lokale economie.
 • gebruikte maken van openbaar vervoer in de steden en te wandelen
 • te reizen per trein tussen Washington en New York
 • de lokale keuken op te zoeken en massaconsumptie te vermijden
Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Op een eenvoudige manier komen we in contact met de lokale bevolking: tijdens onze stedenbezoeken trachten we ons te gedragen als medestedelingen en daardoor komen we vanzelf in contact met de echte Amerikaan. Dit kan gebeuren in de subway of in een lokaal restaurant. Op een niet vooraf geplande en dus ongestresseerde manier laten we de mogelijkheid voor contact met de lokale bevolking, hun gewoonten en hun manier van denken. Na een aantal dagen voelen we ons al echte bewoners.

Documenten

Om naar de VS te reizen moet men beschikken over

 • een geldige internationale reispas, geldig tijdens de volledige reis
 • elektronische toestemming 'ESTA'

Deze elektronische reistoestemming kost 14 USD en moet voor afreis met een kredietkaart betaald worden. Dit is ook verplicht indien je naar een andere bestemming vliegt en enkel overstapt in de USA. Er zijn veel malafide websites te vinden waar deze toestemming tot 60 USD kost! Gebruik dus enkel de officiële website.

Aanvraag ESTA

De elektronische toestemming is 2 jaar geldig en kan meerdere keren gebruikt worden. Best print je je toestemming af en neem je dit document mee bij vertrek. De aanvraag moet uiterlijk 72u voor afreis toegekend zijn. Op tijd aanvragen dus!

OPGELET

Sinds 21/01/2016 gelden er striktere regels als je na 01/03/2011 in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Somalië of Syrië geweest bent. De kans dat je dan met een ESTA kan reizen is erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

De te volgen visum-procedure in stappen:

 • sessie starten op "https://ceac.state.gov/genniv/" waarbij Online Nonimmigrant Visa Application (DS-160) type B2 (Tourism) wordt ingevuld
 • account creëeren op Visum website 2
 • invoeren informatie inzake DS-160 op Visum Website 2
 • betalen van MRV-kosten (144 euro) via bankoverschrijving of "debet"-Mastercard/Visa op Visum Website 2
 • betalen van transportkosten (26 euro) via "krediet"-Mastercard/Visa op Visum Website 2
 • online maken van afspraak op Visum Website 2
 • interview op consulaat (paspoort wordt daar bijgehouden)
 • paspoort met ingeplakt visum wordt naar opgegeven adres verstuurd

De afspraken voor het interview op het consulaat worden niet telefonisch gemaakt maar uitsluitend online!

Meer info op de website van buitenlandse zaken

Voor de (co-)chauffeurs volstaat het (roze) Europese rijbewijs of het rijbewijs van het bankkaartformaat.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Voor deze reis vliegen we rechtstreeks met Brussels Airlines.

Vluchturen

Reis met vertrek op 13/06/2020

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS AIRPORT 13/06/20 - 10:15
WASHINGTON DULLES DC 13/06/20 - 12:55
NEW YORK J.F.KENNEDY NY 20/06/20 - 18:15
BRUSSELS AIRPORT 21/06/20 - 07:45

Reis met vertrek op 29/08/2020

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS AIRPORT 29/08/20 - 10:15
WASHINGTON DULLES DC 29/08/20 - 12:55
NEW YORK J.F.KENNEDY NY 05/09/20 - 18:15
BRUSSELS AIRPORT 06/09/20 - 07:45
Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

Specifiek voor deze reis

We doorkruisen de steden van noord naar zuid, van oost naar west en leggen toch wel enige kilometers af. Een stevige schoen waarmee je comfortabel de straten van Washington en New York kan verkennen is zeker aan te raden.

Verder reizen we natuurlijk met alle grootstedelijke transportmiddelen zoals taxi, bus, metro, ferry en eventueel met de fiets.

Tussen Washington en New York nemen we de trein, een rit van ongeveer 3 uur en half.

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. Specifiek voor deze reis

In Washington slapen we in 4-persoonskamers, op een kwartiertje wandelen van het Witte Huis.

Het adres van het hostel: HI-Washington, DC 1009 11th Street, NW Washington, DC 20001

In New York slapen we in 3-persoonskamers in een jeugdherberg in Williamsburg, the new place to be!

Het adres van het hostel: The New York Moore Hostel 179 Moore Street Brooklyn, NY 11206

In beide jeugdherbergen zijn lakens en handdoeken aanwezig.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn: Tijdens deze reis kan je bijna alle specialiteiten van de wereld proeven. In New York heeft elke wijk zijn specifieke keuken zoals China Town, Little Italy, ...

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • grote soepele sporttas of rugzak
 • dagrugzakje
 • stevige stapschoenen
 • sandalen en/of pantoffels
 • lichte zomerkledij
 • een warme trui
 • regenkledij (voorkeur type windstopper)
 • warme kledij voor de afreis in de kerstvakantie

Handdoeken zijn niet nodig want deze zijn aanwezig in de jeugdherberg.

Geldzaken
Budget ter plaatse

Het budget voor deze reis bedraagt 705 USD. Omgerekend volgens de wisselkoers van 22 oktober 2019, komt dit overeen met € 660.

Best neem je een deel van het budget cash mee in dollars. Bijna overal kan je terecht met je bankkaart of kredietkaart.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis zijn er geen specifieke inentingen verplicht.

Conditie

De jetlag, het rondcrossen van de ene buurt naar de andere, de nooit slapende stad, de steeds aanwezige nieuwe indrukken, ... maken dat deze reis nogal vermoeiend kan zijn.

We leggen ook redelijk wat kilometers te voet en met de fiets af.

Reisperiode en klimaat

De zomers in New York en Washington zijn over het algemeen warm tot soms zeer warm, de winters koel tot koud. Typerend voor de hele regio zijn de wispelturigheid van het weer en de extremen die in alle jaargetijden voor kunnen komen. Periodes van strenge vorst kunnen in de winter voorkomen en in de zomermaanden zijn hittegolven een vrijwel jaarlijks terugkerend fenomeen.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDAJ, die wordt begeleid door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je e-mailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Over Verenigde Staten
Geografie

De oppervlakte van de Verenigde Staten beslaat 9.833.571 km² waarmee het het 3de grootste land ter wereld is. De VS heeft landgrenzen met Canada en Mexico.

In het oosten en langs de kust aan de Mexicaanse Golf is het landschap vrij vlak en laaggelegen. Centraal komen de hogergelegen vlaktes voor. Helemaal in het westen komen de echte hooggelegen gebieden voor in de vorm van de Rocky Mountains die bijna tot aan de Stille Oceaan doorlopen.

Er zijn 2 staten die geologisch gezien totaal verschillend zijn met de rest en dat zijn Alaska en Hawaii.

De hoogste berg van de VS is Mount McKinley in Alaska en meet 6.194 meter.

Fauna en flora

De fauna en flora van de VS zijn heel divers dankzij de grote oppervlakte, de verschillende klimaatzones en de verschillende bodemstructuren. Aangenomen wordt dat er in de VS meer dan 100.000 verschillende dieren voorkomen.

Van de oorspronkelijke prairie op het centrale plateau, de lage en hoge grassen blijft maar weinig meer over door de ontginning van de gronden voor gigantische landbouwbedrijven.

In de Rocky Mountains en Alaska komen nog veel roofdieren voor zoals bruine, zwarte en grizzlyberen, lynxen, poema's en coyotes. In de swamps in het zuidoosten komen aligators en krokodillen voor.

In de VS zijn er bijna 7.000 nationale parken en beschermde gebieden, goed voor een oppervlakte van 2.607.131 km², ofwel een gebied zo groot als 85 keer België!

Staatsvorm

De Verenigde Staten van Amerika verklaarden zich op 4 juli 1776 onafhankelijk van het Britse Rijk maar werden pas op 3 september 1783 erkend als onafhankelijke staat.

Sindsdien is de VS een federale republiek met een president aan het hoofd. George Washington was de eerste president van Amerika. Donald J. Trump is de 45ste president sinds 20 januari 2017. Een president wordt voor een termijn van 4 jaar verkozen en kan maximaal 1 keer herverkozen worden. De president wordt samen met de vicepresident door het volk verkozen.

Het Amerikaanse parlement zetelt in Washington en heeft 2 kamers. De senaat met 100 zetels (2 zetels per staat) en House of Representatives met 435 zetels. Senatoren worden voor 6 jaar verkozen maar om de 2 jaar wordt 1/3 vervangen. Volksvertegenwoordigers worden voor 2 jaar verkozen.

In de VS zijn 4 partijen: de democraten, de republikeinen, de libertijnen en de groene partij.

Bevolking

In de VS wonen 321,5 miljoen mensen. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, komen slechts in zeer gering aantal voor (ongeveer 1% van de bevolking) en dan vooral in reservaten in het westen.

In New York wonen bijna 19 miljoen mensen, Los Angeles is goed voor 12,5 miljoen mensen en is de 2de grootste stad.

Blanken vormen de grootste bevolkingsgroep van de VS. Zij zijn goed voor een kleine 70% van de inwoners. Ongeveer 13% van de Amerikanen heeft een zwarte huidskleur en iets meer dan 10% van de inwoners zijn afkomstig uit Mexico, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek en Cuba. Er wonen ook 4% mensen van Aziatische origine in de VS.

Economie

Amerika is de grootste economische macht ter wereld. De markt is extreem vrij en weinig door de overheid gestuurd.

De economie had en heeft zwaar te leiden onder de economische crisis. Dit heeft ook z'n weerslag op de overheidsuitgaven die de pan uit swingen. In 2010 en 2011 bedroeg het tekort 9% van het BNP. In 2013 kwam het zelfs zover dat de overheid z'n betalingen niet meer kon verrichten voor het toegelaten schuldplafond verhoogd werd. Hierdoor moesten veel overheidsdiensten tijdelijk de deuren sluiten.

Computertechnologie is een heel belangrijke economische sector in de VS met grote bedrijven als Google, Facebook, Apple, HP.

Er is een kleine groep superrijken en een grote groep mensen die moeite heeft om rond te komen. De kloof tussen arm en rijk wordt helaas elk jaar groter wegens het ontbreken van een degelijk sociaal vangnet.

In de VS wordt er met US dollar (USD) betaald. 1 USD = 0,87 EUR (wisselkoers op 8 november 2018).

Religie

Iets meer dan de helft van de Amerikanen is protestant en een kwart is rooms-katholiek. Ongetwijfeld heeft de immigratie vanuit Europa hier veel mee te maken.

Een kleine 2% is mormoon, net zoals 2% moslim is.

Lokale gebruiken en gewoonten

In de meeste restaurants wordt er gratis water aangeboden bij de maaltijd. Ook in de nationale parken kan je gratis je waterfles bijvullen. Niet alleen goed voor je budget maar ook voor het milieu aangezien we zo geen plastieken wegwerpflessen gebruiken.

De regels rond alcohol zijn vrij strikt in de VS. Zo is het verboden om een open 'verpakking' in de wagen te hebben, zelfs al bevindt deze zich op de 3de rij van de minibus. Ben je jonger dan 21? Verwacht je er dan aan dat je niet toegelaten zal worden in cafés en bars. Er is wel degelijk toegangscontrole.

Tijdsverschil

De VS kent verschillende tijdszones, het kan er 6 tot 11 uur vroeger zijn dan in België.

 • in New York en Miami is het 6 uur vroeger dan in België
 • in New Orleans is het 7 uur vroeger dan in België
 • in Denver en Salt Lake City is het 8 uur vroeger dan in België
 • in Las Vegas en San Francisco is het 9 uur vroeger dan in België
Elektriciteit

De netspanning in de VS bedraagt 120 volt. De stopcontacten zijn van het type A en B. Je neemt dus best een wereldstekker mee.

Veiligheid

De Verenigde Staten zijn een veilig land voor zakenmensen en toeristen. Reizigers moeten vooral aandacht schenken aan de administratieve procedures bij binnenkomst. Het is aangeraden de instructies van het veiligheidspersoneel strikt na te volgen. Om eventuele onaangename situaties te vermijden, zoals tijdelijke opsluiting aan de grens of terugzending met de eerstvolgende vlucht naar land van herkomst, is het raadzaam om in alle omstandigheden de zelfbeheersing niet te verliezen en de regels van beleefdheid te respecteren. Weerstand bieden heeft geen zin en heeft vaak enkel een averechts effect.

De Verenigde Staten zijn een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit vormen. Nochtans is het misdaadniveau in de steden hoger dan in Europa. Misdaden kunnen zeer gewelddadig zijn ten gevolge van het gebruik van vuurwapens. Daarom wordt aan reizigers aanbevolen om kalm te blijven in conflictueuze omstandigheden en om geen gewelddadige reacties uit te lokken.

Gebruik uw gezond verstand: vermijd te veel cash in uw bezit te hebben, laat paspoort en reisdocumenten in een kluis (maak kopieën) en betaal bij voorkeur met kredietkaart. Er bestaat nogal wat fraude met kredietkaarten, wees voorzichtig in hun gebruik. Sommige delen van grote steden staan te boek als onveilig, vraag informatie hierover in het hotel of aan Amerikanen zelf.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
brooklyn

Wat andere reizigers vinden

De reis was zeer aangenaam, intensief en er was een goede sfeer in de groep. Ik heb meer gezien in 9 dagen tijd, dan dat ikzelf voor mogelijk hield.

Dirk Van Oudenhove

De reis was gewoonweg fantastisch! Het was al heel lang een droom van mij om naar New York te gaan en de combinatie met Washington was helemaal top! Het was best vermoeiend maar we hebben zoveel gezien en gedaan dat ik dat er graag heb bijgenomen.

Tessy De Ryck

Het was een zeer toffe en interessante reis, waarin je delen van Washington DC en New York ziet die je anders niet zou zien zonder de hoogtepunten te verwaarlozen.

Johannes De Bleser

Reistips