Overslaan en naar de inhoud gaan

In het hart van de Andes traceren we de sporen van ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Ook na de ontdekking van Machu Picchu bleef hij zoeken naar het mytische ‘El Dorado’ , de stad waar de Inca-nobelen en hun rijkdom toevlucht zochten na de komst van de Spanjaarden. We speuren naar tekens op de rotswand en zoeken antwoorden in de verhalen en legendes. Eeuwenoude Inca-paden voeren ons langs bergpassen, cactussen en tropisch regenwoud.

De fysieke uitdaging gecombineerd met een weinig bereisde route maken deze reis uniek. We kamperen onder dezelfde sterrenhemel, wassen ons in dezelfde bergstroompjes als onze illustere voorgangers. Geeft de Andes eindelijk zijn geheimen prijs?

De hoogtepunten van deze reis

Cotahuasi canyon

Cactussen, watervallen en natuurlijke warmwater-baden in de diepste canyon ter wereld

Choque

9-daagse trekking  naar Machu Picchu langs bergpassen, hoogvlaktes en tropisch regenwoud

Choquequirao site

De door jungleplanten overwoekerde ruïnes van de Choquequirao Inca Site

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Lima en Arequipa

Na een kort bezoekje aan Lima brengt een comfortabele nachtbus ons naar Arequipa. Al snel wordt ons duidelijk waarom die ook wel ‘La Ciudad Blanca’ of ‘De witte stad’ genoemd wordt, de huizen in het koloniaal centrum zijn bijna allen opgebouwd uit witte, vulkanische steen. Arequipa heeft zich in de rokken van Vulkaan Misti  genesteld. Deze vulkaan zal ook voor ons al snel een herkenningpunt worden waar het koloniale stratenplan verwarrend blijkt. We laten onze longen wennen aan 2400m hoogte met een wandeling in de buitenwijken van Arequipa en een rafting-tocht op de Chili-rivier (optioneel)

2 Dag 4-7
Stevig stappen in de Cotahuasi canyon

Als ons minibusje zigzagt tussen de putten op een provinciebaantje op een winderige hoogvlakte begint ons te dagen waarom de diepste canyon ter wereld niet zo drukbezocht is. Onderweg zien we vulkanen, bergmeren, lama’s, alpaca’s en hopelijk ook de wilde vicuña. Drie cocatheetjes later schuiven we de voetjes onder tafel in een guesthouse in Cotahuasi (2600m hoog), onze uitvalsbasis de komende dagen. In de ochtendmist gaan we op zoek naar het versteende bos, op 4000m hoogte geen sinecure. Nakaarten doen we in de nabije warmwaterbronnen, bij een fris biertje of wordt het terug een cocathee? Daarna zetten we ons schrap voor een hele dag afdalen langs grinthellingen met hier en daar een cactus. We overnachten in een dorpje op de bodem van de canyon. De volgende dag is het uiteraard terug klimmen, door een cactusbos en langs de Sipia waterval.

3 Dag 8-9
Op adem komen in Abancay

Van de diepste canyon rijden we naar de stad met het lekkerste brood. Behalve voor het brood is Abancay niet zo bekend, perfect voor wie benieuwd is naar het leven van de Juan met de hoed of de huishoudtips van de mamita’s op de markt.
Wie nog adem over heeft kan in het Ampay natuurgebied naar een aantal meren op bijna 4000m hoogte stappen.

4 Dag 10-18
Choquequirao trekking: 9 dagen langs nevelwoud en hoogvlaktes naar Machu Picchu

In Cachora, op twee uur rijden van Abancay, starten we onze trekking in het nevelwoud,  een mix van steenachtige berghellingen en tropisch regenwoud. We voelen ons ontdekkingsreizigers als we rondlopen op de Choquequirao-site waar je enkel te voet kan geraken en  grote delen nog steeds overwoekerd zijn. De prachtige ligging zorgt voor genoeg variatie qua hoogtemeters op onze dagelijkse etappes!

We slapen in tenten en laten ons verwennen door de creatieve koks die hun kamp-keuken elke ochtend terug op de muildieren vastgespen. Ook de tenten, slaapzakken en matjes worden door muildieren gedragen, enkel de persoonlijke bagage dragen we zelf.
De komende dagen staan nog 2 bergpassen (van 4200 en 4600m) op het programma, gevolgd door verschillende soorten hoogvlaktes met telkens een variatie aan vreemde grassen en mossen. We worden geflankeerd door bergtoppen die in de Andeskosmologie een eigen persoonlijkheid en humeur toegekend krijgen. Om ze gunstig te stemmen offeren we coca-blaadjes en onze lievelingskoekjes.
De laatste 2 dagen wandelen we terug door het warmere nevelwoud waar veel fruit en ook koffiebonen geteeld worden. De klim naar Inca-site Llactapata wordt beloond met een eerste glimp van Machu Picchu. Deze laatste etappe is letterlijk in de voetsporen van Hiram Bingham, de boerderij waar hij toen de nacht doorbracht laten we rechts liggen, we kamperen een stuk verder aan de voet van de ruïnes.

Terwijl de ochtendmist op Machu Picchu langzaam optrekt luisteren we geboeid naar de verschillende theorieën over het onstaan, bloei en ondergang van het Inca-rijk. Daarna kan wie wil de Huayna Picchu of Machu Picchu- berg beklimmen (permit vereist).

5 Dag 19-21
Stappen in de heilige vallei en terrasjes doen in Cuzco

De volgende dag rijden we langs de Urubamba rivier en vervolgens de Malaga-pas de heilige vallei binnen. In Ollanta klimmen we een bergflank op om het fameuze Inca-fort van bovenaf te bekijken. ’s Avonds als de rust terugkeert in het druk bezochte stadje, slenteren we over de kasseien van de plaza om daarna het comfort van ons bed op te zoeken.

Cusco betekent ‘de navel van de wereld’ in de Quechua-taal. In deze stad hebben de Spanjaarden een kathedraal gebouwd bovenop de grondvesten van een verwoestte Inca-tempel. We luisteren naar nog veel meer verhalen tijdens een stadstocht of gaan de Inca-sites net buiten stad of verderop in de heilige vallei bezoeken. Na verschillende weken weg van de platgetreden paden kunnen we nu terug volop genieten van winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Een laatste fysieke uitdaging is de tocht naar de Rainbow-mountain (optioneel) waar op 5200m hoogte verschillende soorten blootliggend gesteente voor een adembenemend ? spektakel zorgen.

6 Dag 22-24
Lima

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Lima. We flaneren langs de dijk als was het de ‘cooling down’ van ons wekenlange wandel-avontuur. De volgende dag rijden we nog een laatste keer door het chaotische verkeer richting luchthaven.

Data en prijzen

Deze reis is helaas volzet. Vind je geen alternatief in het Joker-aanbod, contacteer dan gerust een Joker-reiskantoor. Tussen de groepsreizen van onze internationale partners (G Adventures, Exodus, Intrepid Travel enz.) vinden we misschien een interessante reis voor jou! 

Vertrek: 05/07/2024
Terug: 28/07/2024
Basisprijs: €3.550
+ 850 USD budget
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-253
26-352
36-452
46-554
56-652
Geslacht
mannen8
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 01/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Lima en terug
 • Binnenlandse vlucht Cuzco – Lima
 • 9-daagse Choquequirao trekking (maaltijden, gidsen, logementen) + bezoek aan de sites Choquequirao en Machu Picchu + permit beklimming Huayna Picchu
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering 
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden, luchthaventaksen ter plaatse en visum. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Deze reis is een expeditie omwille van volgende redenen: beperkt comfort, meerdaagse trektocht(en) met min. 6u/dag stappen op grote hoogte, je slaapt in tenten, je draagt zelf je bagage
 • Ben je al zeker dat je mee wil? Wacht niet te lang omdat we een permit voor Huayna Picchu, de berg aan de noordwestzijde van het Machu Picchu-complex, moeten aanvragen. Voor deze permit én de toegang tot het Machu Picchu-complex hebben we een scan van je internationaal paspoort nodig (anders zijn je toegang en permit niet bevestigd). Bezorg deze dus zo snel mogelijk aan je Joker-reiskantoor. 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 17 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Peru heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig tot 6 maanden na de datum van binnenkomst in het land.  

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis gaan we natuurlijk te voet! Op de meerdaagse trekking met stijgen en dalen, halen we gemiddeld 8 uur stappen per dag. Tijdens de rest van deze reis verplaatsen we ons met (nacht)bussen, met gecharterde transporten en te voet. De transporten zijn comfortabel, maar vaak zijn de trajecten lang en soms ook over niet-geasfalteerde wegen. Hou rekening met het feit dat de nachtbussen de reis extra vermoeiend kunnen maken. 

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 05/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/07/24 - 18:55
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 05/07/24 - 21:20
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 05/07/24 - 23:45
LIMA - JORGE CHAVEZ INT. 06/07/24 - 04:20
CUZCO - VELASCO ASTETE INT. 26/07/24 - 10:40
LIMA - JORGE CHAVEZ INT. 26/07/24 - 12:10
LIMA - JORGE CHAVEZ INT. 27/07/24 - 10:20
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 28/07/24 - 05:10
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 28/07/24 - 07:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/07/24 - 09:45
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (70l) 

 • Dagrugzak 

 • Fleece, thermisch ondergoed, wandelsokken

 • Wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen

 • Goede (regen)jas

 • Lakenzak

 • Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen (bij voorkeur Type B)

 • Wandelstokken (indien gewenst)

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen.

Maaltijden

We eten in lokale restaurants, eetstalletjes en marktkraampjes, waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. We zullen 's middags regelmatig picknicken.

In de Peruviaanse keuken wordt er veel vlees gebruikt. De Andeskeuken is zeer gevarieerd, de basisbestanddelen zijn vlees, aardappelen en maïs. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Vegan eten is in Peru niet evident, maar ook niet onmogelijk. 

Logies

We logeren in eenvoudige maar gezellige guesthouses en ho(s)tels, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Eén overnachting bij in een homestay bij plaatselijke bevolking is mogelijk: eenvoudig, basic comfort maar maar proper.

Tijdens de Choquequiraotrekking naar Machu Picchu slapen we in tenten: hier zijn slechts beperkte sanitaire voorzieningen, afhankelijk van de kampplaats. Op de Choquequiraotrekking zit het gebruik van een slaapzak en een slaapmatje in de prijs inbegrepen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een zeer goede lichamelijke conditie. Er zitten twee meerdaagse staptochten in de reis. Door het vaak erg vroeg opstaan, de wisselende temperaturen en het grootste gedeelte van de reis op grote hoogte, kan de reis als extra inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Deze reis gaat gedurende een groot stuk van de reis door op hoogte: tussen 2300 m en 4200 meter. Verblijf op hoogte kan gedurende de eerste dagen lichamelijke last geven (hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid,...).

COLCA CANYON TREK

De trekking in de Cotahuasi Canyon is zeer mooi maar niet te onderschatten omwille van de grote hoogte (3.000 m en meer), het grillige klimaat, de warmte, steile afdalingen en een zware klim als sluitstuk. De stapuren per dag blijven enigszins beperkt (4-7u).

De begeleiding tijdens de trekking bestaat uit een ervaren gids en je reisbegeleider. Er zijn geen dragers voorzien. Elke deelnemer draagt zijn eigen bagage in een dagrugzak. We overnachten in eenvoudige hutjes met bedden. De maaltijden worden voorzien bij de accommodaties. 

Planning trekking (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1: In Cabanaconde laten we onze overbodige bagage in onze grote rugzak achter op een veilige plaats. We nemen alleen het hoogst noodzakelijke mee. De eerste dag wandelen we (voornamelijk dalen) van ongeveer 10u tot 16u. Er zijn warmwaterbaden om vermoeide spieren te verwennen.  

Dag 2: We staan al vroeg op, want vanaf een uur of acht is het weer heel warm. Vandaag is het stijgen, dalen en stijgen en dalen. Om 13u ongeveer komen we aan in het dorpje Sangalle. We lunchen en hebben tijd om te zwemmen en te relaxen. 

Dag 3: we staan om 4 u op en vatten de zeer pittige klim naar de top aan voor het te warm is. Rond 8u komen we terug aan in Cabanaconde waar we een stevig ontbijt nemen en onze bagage oppikken.

 

CHOQUEQUIRAO TREK

De Choquequirao-trekking brengt ons gevarieerde etappes, zon, muggen, sneeuw, wind, regen… het kan allemaal. We wandelen tot 4600m hoog. Op deze hoogte is het heel belangrijk je tempo te matigen en goed naar je lichaam te luisteren. Ook veel water of cocathee drinken is noodzakelijk. 
De begeleiding bestaat uit de hoofdgids, de hulpgids en je begeleider. De kookploeg tovert met beperkte middelen heerlijke gerechten in hun keukentent en de muildieren en hun drijvers dragen de tenten, het eten en een gedeelte van onze bagage. 

Planning trekking (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1: Abancay- Cachora - Chiquisca: 6u wandelen, grotendeels bergaf

Dag 2: Chiquisca- Playa Rosalinda- Choquequirao : 7u wandelen, grotendeels bergop

Dag 3: Choquequirao – Pinchinuyoc:  Samen met de gids ontdekken we de Choquequirao-ruïnes. Daarna dalen we af naar onze kampplaats op 2450m hoogte. 

Dag 4: Pinchuyoc - Maizal: 7u wandelen, veel hoogteverschillen

Dag 5: Maizal - Yanama: Stevige dag, 9u stappen

Dag 6: Yanama - Totora: 8u stappen

Dag 7: Totora - Playa: 7u stappen 

Dag 8: Playa - Llactapata - Hidro-Aguas Calientes: 9u stappen

Dag 9: Aguas Calientes - Machu Picchu: Bezoek Machu Picchu + beklimming Huayna Picchu

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De kuststreek is warm en zonnig van november tot april, gedurende de overige maanden is het mistig en fris. Het grootste deel van de reis situeert zich in het hooggebergte, waar het klimaat tegengesteld is aan dat van de kust.

Gedurende de maanden juli tot oktober spreken we van de winterperiode. Van mei tot oktober is het zeer droog. Overdag is het in de siërra koel tot warm (15 tot 20°C), wegens de grote hoogte koelt het ‘s nachts sterk af (soms tot 0°C of lager).

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".