Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze reis brengt je naar het kloppende hart van Afrika. Van de Rift Valley, met zijn uitbundige natuurpracht en wildlife, gaat het naar Lake Victoria, waar we in de steden en vissersdorpen het echte Afrika leren kennen. We trekken in het laatste stuk Oost-Afrikaans regenwoud, wandelen letterlijk tussen zebra’s en giraffen en gaan in natuurpark Masai Mara op zoek naar de 'big five'. Dit is het zwarte continent op z'n meest indrukwekkend!

Kom meer te weten over deze reis tijdens de online reisvoorstelling >>

De hoogtepunten van deze reis

kenia

Safari in Masai Mara en aan Lake Nakuru

Kenia

Beklimming van de vulkaan Mount Longonot (2.776 m)

Kenia

Couleur locale op Mfangano Island, een eiland aan Lake Victoria

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Eerste safari-ervaring aan Lake Nakuru

Vanuit Nairobi, de hoofstad van Kenia, duiken we Afrika’s Grote Slenk in, een continentale breuklijn die van Jordanië tot in Mozambique loopt. Doordat twee tektonische platen hier tegen elkaar schuiven, staat dit gebied garant voor hoge bergen en diepe meren. 

Eén daarvan komen we al snel tegen wanneer we noordwaarts trekken, naar Lake Nakuru. Hier gaan we op zoek gaan naar witte en zwarte neushoorns, antilopen en leeuwen die rond Lake Nakuru hun favoriete biotoop gevonden hebben. Dit is al direct een introductie om 'u' tegen te zeggen!

2 Dag 5-11
Het lokale leven op de oevers van Lake Victoria

We verlaten het noordelijk halfrond en kruisen de evenaar op weg naar het reusachtige Lake Victoria. Een optionele omweg naar Kakamega Forest is mogelijk waar we genieten van de geluiden van het ontwakende, laatste stukje Oost-Afrikaans regenwoud.

Aan het immense Lake Victoria blijven we enkele dagen. Hier krijgen we voeling met het kloppende hart van Afrika. Een prauw -een traditioneel bootje- brengt ons naar kleine vissersdorpen. Muziek weerklinkt er werkelijk overal! We lopen over levendige markten en prikkelen onze zintuigen met alles wat we zien, horen en ruiken. Warme Afrikaanse gastvrijheid? Hier ervaren we wat dat echt betekent!

3 Dag 12-14
De big five in de Masai Mara

Over moeilijk berijdbare wegen zetten we met een safari-van koers naar het weidse Masai Mara National Reserve. Dit is het meest gekende natuurpark van Kenia, en dus nemen we hier onze tijd om ten volle te genieten! In de uitgestrekte grasvlakten en langs eenzame acacia’s gaan we op zoek naar de ‘big five’: leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn.

Dé echte troef van dit park is het unieke schouwspel van gigantische kuddes gnoes en zebra’s die jaarlijks tussen juli en oktober (met als toppunt in augustus) vanuit de Serengeti migreren naar het mildere klimaat in Kenia. Een indrukwekkend schouwspel voor iedereen die het meemaakt!

4 Dag 15-17
Met de fiets op safari en andere sportieve activiteiten

De groene oevers van Lake Naivasha zijn ideaal om er gedurende enkele dagen onze tenten op te slaan. Wat een ervaring om te mountainbiken tussen zebra’s, giraffen en ander wild in het Hell’s Gate National Park, en te wandelen doorheen de stoffige, hete Ol Njorowa Gorge. Ook kunnen we een voetsafari maken in Green Crater lake.

Voor de beklimming van de slapende vulkaan Mount Longonot (2.776 m) krijgen we als beloning een weids uitzicht over de Rift Valley. Wat een heerlijk gevoel als we samen de top bereiken!

5 Dag 18-19
Terug naar het begin

Met tal van nieuwe ervaringen, foto’s en filmpjes op zak vliegen we vanuit Nairobi terug naar huis. Bedankt, Kenia!

Data en prijzen

Vertrek: 11/07/2024
Terug: 29/07/2024
Basisprijs: €1.999
+ 1.905 EUR budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-252
26-352
36-451
46-553
56-651
Geslacht
mannen4
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 09/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 04/09/2024
Terug: 22/09/2024
Basisprijs: €1.697
+ 1.905 EUR budget
al 4 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
36-452
46-551
Geslacht
mannen2
vrouwen2
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 02/07/2025
Terug: 20/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 25/09/2025
Terug: 13/10/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Nairobi en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van Joker-tenten
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, luchthaventaksen ter plaatse, logies, transport (we verplaatsen ons gedurende de hele reis met eigen 4x4-jeeps of -minibusjes), toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, eTA en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 22 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Kenia heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig op moment van vertrek uit Kenia, alsook een eTA. 

Het eTA dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging af te printen en mee te nemen naar Kenia. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het eTA aan te vragen.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts (bv. Ethiopië), dan wordt een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met Kenia. Neem in dat geval dit vaccinatiebewijs mee.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van gecharterd vervoer met chauffeurs. Voor een kortere rit kunnen we ook openbaar vervoer (boda boda of motortaxi, dala dala/matatu of minibus-taxi en ferry) nemen. Ritten kunnen soms, afhankelijk van de weg en het verkeer, tot 6u duur.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 11/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/07/24 - 10:20
NAIROBI - JOMO KENYATTA INT. 11/07/24 - 19:35
NAIROBI - JOMO KENYATTA INT. 28/07/24 - 23:40
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/07/24 - 07:55
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.  

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Slaapzak (comfort 10°C)

 • Slaapmatje  

 • Stapschoenen 

Het is verboden plastieken wegwerpzakjes mee te nemen naar Kenia.

 

Duurzame tips:   

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.   

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee.  

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen.

Tijdens de safari zijn er koks mee die voor ons koken. Op een enkele plek kan het gebeuren dat we zelf ons potje koken en naar de markt of supermarkt gaan.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

Buiten de steden slapen we voornamelijk in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België. Het sanitair is in dat geval gedeeld en is vaak vrij basic. Het kan zijn dat we ook in banda's (kleine huizen) slapen.

In de steden logeren we in eenvoudige hotelletjes en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers of meerpersoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Handdoeken zijn niet altijd aanwezig. Verwacht geen Europese standaarden en hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes, visum of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

De beklimming van Mount Longonot begint met 1.5u - 2u stijgen tot aan de rand van krater, zonder schaduw. Daarna maak je een wandeling van 7km op de kraterwand die bemoeilijkt wordt door mul stof en pittige klimmetjes. De afdaling kan als lastig worden ervaren door het mulle stof, oneffen paden en hoge treden. Het is niet verplicht deze beklimming mee te doen, maar er is ook geen alternatief.

Tijdens de fietstocht in Hell's Gate National Park kan iedereen op diens eigen tempo fietsen.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

In Kenia vinden soms betogingen van politieke aard plaats. We vermijden dan ook grote samenkomsten en betogingen.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Tijdens de maanden juli tot september kan het in Kenia frisser worden en koelt het 's avonds goed af (tot 10°C). Overdag kunnen de temperaturen nog steeds oplopen tot 25°C, en op sommige plekken zelfs tot 30°C. Een spatje regen afgewisseld met stralende zon kan je steeds verwachten, ook tijdens het droge seizoen.

Kenia kampt met droogte, vooral in het noorden. Verantwoord watergebruik, bv. het wassen van kleren beperken in droge gebieden, is dan ook van groot belang.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
groepsreis Kenia

Wat andere reizigers vinden

DIk heb de reis als fantastisch ervaren.Kenia is altijd een droombestemming geweest en al mijn verwachtingen zijn voldaan en zelfs op sommige bestemmingen overtroffen. Daarbij was onze groep ook super gezellig en natuurlijk doet dit ook heel veel voor de reiservaring. Alleen maar hoogtepunten dus.

Maud Koolen

Het is een onvergetelijke en magische ervaring geweest: de safari's, contacten met locals en hun gastvrijheid, de prachtige landschappen en de toffe groepsgenoten zijn enkele redenen waarom Kenia mijn hart gestolen heeft.

Imane El Morabet

Kenia was mijn eerste reis naar Afrika en mijn eerste Joker-reis. Deze reis heeft al mijn verwachtingen overtroffen, het was een ongelooflijk verrijkende en spectaculaire ervaring, en de groep hing vanaf het begin hecht aan elkaar. Een absolute topper!

Dunja Matkovic

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".