Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan het dromen over woestijnen, oases en nomaden? Ga dan zeker mee op deze reis naar Jordanië!

We bezoeken de imposante site Jerash en maken een stevige dagtocht in Dana National Park. Het hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan het fabelachtige Petra! In de Wadi Rum woestijn slapen we onder miljoenen sterren en in de Dode Zee is het heerlijk drijven. 

Meer weten? Bekijk de online infosessie over onze groepsreizen naar Jordanië >>

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Jordanië Wadi Rum

Wadi Rum: verdwalen in dit unieke landschap, genieten van de kleurschakeringen, klauterpartijen op de rotsen en een prachtige sterrenhemel

Petra in Jordanië

Wereldwonder Petra: deze oude, roze stad uitgehouwen in de rotsen slaat je werkelijk met verstomming

Groepsreis Jordanië canyoning in Wadi Mujib

Canyoning in de Wadi Mujib

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Amman en Jerash

We starten onze reis in de Jordaanse hoofdstad Amman, een mengelmoes van oude tradities uit het Midden-Oosten en de moderne cultuur van bij ons. We maken er kennis met de multiculturele dynamiek die de stad uitstraalt en bezoeken er de moskee en de citadel.

We trekken ook naar Jerash, een oude Grieks-Romeinse stad met een indrukwekkende site. Een ideaal begin van de reis!

2 Dag 3-5
Mountainbike en stappen in Wadi Mujib

Vanuit Madaba fietsen we via Mount Nebo naar de Dode Zee, een rit die ons trakteert op spectaculaire uitzichten. In één van de talrijke wadi’s wandelen we een volledige dag langs bergen, steile kliffen en smalle kloven.

Na een kort bezoek aan de imposante burcht van Kerak, zetten we vaart naar Dana Nationaal Park. We maken een stevige tweedaagse wandeltocht en slapen in tenten of onder de blote sterrenhemel.

3 Dag 6
Petra

Via de Kings Highway komen we in Petra terecht. Een nauwe kloof brengt ons tot de in rode zandsteen uitgehouwen El-Khazneh Firaum, de schatkamer van de Farao. We dwalen rond tussen de enorme rotsgevels waarbij de zon deze architecturale parels mooi belicht.

4 Dag 7
Akaba

We rijden richting het zuiden naar de havenstad Akaba. We snorkelen er in de Rode Zee. Wie wil kan ook een duikinitiatie nemen. De onderwaterwereld is hier echt prachtig!

5 Dag 8-10
Rondzwerven in de Wadi Rum

Met jeeps en te voet trekken we de rotswoestijn Wadi Rum in. Volgens sommigen één van de knapste woestijnen ter wereld omwille van de diverse kleurencombinaties. Spectaculaire rotsformaties nodigen uit tot een klim, overnachten doen we in de woestijn.

6 Dag 11
Terugkeer naar België

Na onze tocht in Wadi Rum keren we terug naar Amman. Daar nemen we onze vlucht terug naar Brussel.

Data en prijzen

Vertrek: 26/09/2024
Terug: 06/10/2024
Basisprijs: €1.715
+ 895 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
241
252
261
283
294
302
Geslacht
mannen6
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 24/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 31/10/2024
Terug: 10/11/2024
Basisprijs: €1.745
+ 895 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
253
264
283
292
301
Geslacht
mannen6
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 29/09/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 10/04/2025
Terug: 20/04/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 18/09/2025
Terug: 28/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Amman en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Voorschot logies en transport t.w.v. €400
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 05 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Jordanië heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig tot en met 6 maanden na je reis.

Visum bij aankomst in luchthaven van Amman.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse verplaatsen we ons met een gecharterd 14-seats busje met airco en privéchauffeur omdat de afgelegen sites niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en omdat de lokale wetgeving omtrent reizen in groep dit ons verplicht.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 26/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 26/09/24 - 16:15
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 26/09/24 - 22:00
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 06/10/24 - 11:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 06/10/24 - 15:15

Reis met vertrek op 31/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 31/10/24 - 15:15
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 31/10/24 - 21:40
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 10/11/24 - 11:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 10/11/24 - 14:05
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reistas

•          Dagrugzak

•          Goede stapschoenen

•          Degelijke wandelbroek

•          Een lakenzak

Hou er rekening mee dat je in een moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. Tijdens de trekking in Dana picknicken we en wordt er ’s avonds voor ons gekookt. 

Buiten de steden vind je weinig alcoholische dranken. Gebruik van alcohol in het openbaar is niet overal toegelaten, ook in sommige pensionnetjes wordt geen alcohol getolereerd, zelfs niet op de kamer. Uiteraard respecteren wij deze gang van zaken waar die gangbaar is.

Logies

We logeren in eenvoudige maar gezellige pensionnetjes en hotelletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

Tijdens de trekking in Dana slapen we in 2-persoons Joker-tentjes zonder sanitaire voorzieningen.

Tijdens de woestijntocht in Wadi Rum slapen we in hutjes . Er staan bedden met lakens maar als de temperatuur het toelaat, slapen we, voor wie wil,  onder een wondermooie sterrenhemel op onze matjes en in onze slaapzak. Een toilet en douche op zonne-energie zijn aanwezig.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Tijdens de tweedaagse trekking in Dana wordt er dagelijks rond de 16km gewandeld met dagrugzak.

Ook bij het bezoek aan Petra wandelen we een 15-tal kilometer.

De hitte kan de wandelingen soms extra uitdagend maken.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Jordanië is een zeer veilig land.  Er is in het algemeen heel weinig criminaliteit en amper ten aanzien van buitenlanders. De veiligheidsdiensten zijn overal in het land aanwezig. Er bestaat bovendien ook een bijzondere politie-eenheid voor de toeristische trekpleisters.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Het noordwesten van Jordanië heeft een Middellands zeeklimaat: hete droge zomers, zachte en regenachtige winters. De rest van Jordanië heeft een woestijnklimaat: kleine hoeveelheid neerslag/jaar, droog en warm overdag en een matig tot grote afkoeling ’s nachts.

Hou rekening met hoge temperaturen tijdens de afreis in augustus.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Jordanië

Wat andere reizigers vinden

De reis doorheen Jordanië was een prachtige ervaring met veel variatie: er was cultuur, avontuur en natuur. We deden meermaals activiteiten die ik zelf (alleen) op reis niet zou hebben aangedurfd, maar die achteraf fantastisch bleken te zijn! Door het rondtrekken met het privé-busje hebben we ook echt de kans gehad om alle kanten van Jordanië te ontdekken. Onze Joker- en lokale gids zorgden voor een top ervaring, met voldoende uitleg en afwisseling, en speelden perfect in op de noden van onze groep.

Hannelore Longin

Een waanzinnig leuke reis, met stuk voor stuk fantastische mensen. Het was heel intensief, propvol activiteiten, maar dat maakt ook wel dat er heel veel mooie herinneringen altijd zullen bijblijven.

Caroline Somers

11 fantastische dagen beleefd met 13 spetterende persoonlijkheden. Iedereen klikte met elkaar, geen kliekjes, maar gewoon één grote groep onbekenden die na een intensieve reisperiode vriendschappen ontwikkelden. De activiteiten vergden soms veel energie, maar de boost die ik hiervan terugkreeg is des te groter. Wat een avontuur met fantastische ervaringen was dit! Ik zou het zo opnieuw doen.

Delphine Blaton

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.