Overslaan en naar de inhoud gaan

Roadtrippen langs de Westkust en de nationale parken van West-Amerika

Een roadtrip door West-Amerika is op elk vlak onnoemelijk divers! Je maakt een rondreis langs beroemde nationale parken met elk hun eigen karakter en verblijft in bruisende metropolen. Het zicht op de Stille Oceaan vanuit je Mustang, camper of campervan blijft op je netvlies gebrand tot lang na je thuiskomst. 

Verbaas je in Arizona over de statige saguarocactussen, de rode rotsen van Sedona, de machtige Grand Canyon die je op rondreis tegenkomt en de sierlijk golvende Antelope Canyon nabij Page. In Utah wissel je het fotogenieke Monument Valley af met het delicate Arches National Park in Moab. Het feeërieke Bryce NP ruil je in voor het indrukwekkende Zion NP. De natuur blijft park na park overweldigend.

Snuif in Nevada de magie op tijdens je roadtrip langs Las Vegas, om vervolgens de highlights van California te verkennen. De uitgestrektheid en diversiteit van Death Valley kan je pas omvatten als je er doorrijdt, terwijl de groene bossen, watervallen en grijze rotsen van Yosemite NP je verwonderd achterlaten. Geraak niet uitgekeken op het gezellige San Francisco alvorens de adembenemende Highway 1 langs de Californische kust te nemen. Kuier ten slotte door de toffe buurten van Los Angeles, geniet van de kust of maak plezier in de pretparken. Het uitgestrekte West-Amerika verbaast telkens weer!

Op roadtrip met je persoonlijke Roadbook

Op jouw tempo maak je een rondreis door West-Amerika: met z’n twee, je familie of je beste vrienden. Om de tijd van je leven te hebben on the road. Onze roadtrips kan je volledig aanpassen zoals je wil, zonder meerkost. Zo maken we er een unieke reis van, aangepast aan jouw droom. Inbegrepen zijn jarenlange expertise, betrouwbare lokale contacten en je 150 pagina's dikke Roadbook, het draaiboek van jouw reis op maat. 

Huurwagen en hotel, camper of campervan?

De keuze van je vervoersmiddel zal bepalend zijn voor je roadtrip. Kies je voor een huurwagen met overnachting in hotels, of verleg je je grenzen met een trip in een camper of campervan? We zoeken samen met jou uit welke formule het best past bij je route, budget en reisgezelschap.

Op familievakantie naar West-Amerika met korting

Reis je met kinderen, van welke leeftijd ook? Heel wat hotels bieden kortingen aan voor kinderen tot 12, 16 of zelfs 18 jaar, als ze vergezeld worden van min. 2 betalende volwassenen. Meer info daarover vind je bij elk reisprogramma!

West USA in de herfst, winter, de kerstvakantie of lente

Natúúrlijk eindigt het reisseizoen niet met de zomer. In West-Amerika wordt het stilaan laagseizoen: temperaturen, aantal toeristen en prijzen dalen. Goed nieuws voor wie buiten het seizoen naar de USA kan reizen! Waarom wij graag naar de Westkust afzakken in de herfst, winter, de kerstvakantie, lente of paasvakantie:

  • Palm Springs en Joshua Tree NP: in de winter zijn deze woestijnplekken aangenaam warm
  • Buiten raften, kajakken en sommige canyoningtrips zijn de meeste activiteiten en excursies het hele jaar door mogelijk
  • Het is laagseizoen en dus zijn de nationale parken minder druk
  • Paardrijden in Monument Valley zonder van je paard te vallen door de hitte: yes we can!
  • Plan een nachtje glamping in Zion N.P. en geniet van je houtkachel
  • Ook in de campers en campervans is er chauffage voorzien

Wist je ook dat je in het laagseizoen en middenseizoen langer kan uitslapen? Vertel dat aan je pubers! En als ze "waarom?" mompelen, weet je het antwoord dankzij onze "7 redenen voor een roadtrip in de herfst of lente" door Utah, hét epicentrum van de beroemdste natuurparken van West-Amerika! Zorg je ook nog voor tickets voor een basketbalmatch (het NBA-seizoen loopt van oktober tot april), dan zijn het helemaal zonnetjes in huis;-). 

Rondreizen met de huurwagen

Bij een roadtrip met huurwagen en hotels zijn er klassiekers, maar iedereen vult deze formule natuurlijk anders in. De ene huurwagen is immers de andere niet, en hotels verschillen van comfortniveau. Lees meer over deze fly&drive formule in West-Amerika met huurwagen en hotels

Aanraders voor roadtrips met de camper en campervan door West-Amerika

Verschillende van onze rondreizen door West-Amerika kan je ook doen met een camper of campervan. Dan hebben we dat duidelijk bij het reisprogramma vermeld. Sommige reizen hebben we dan weer speciaal voor campers of campervans samengesteld.

Ophalen van de mobilhomes of kampeerbusjes kan in deze regio in Las Vegas, Phoenix, Salt Lake City, Los Angeles en San Francisco. 

Niet te missen excursies en activiteiten

Personaliseer je route met niet te missen excursies en activiteiten op maat van jouw gezelschap. Kies uit een 30-tal opties zoals mountainbiken, kajakken, jeeptochten, paardrijden, citytours...

Slaap op originele plekken

Kleur eens buiten de lijntjes en kampeer op een fantastische locatie, vertoef op een authentieke ranch of overnacht in een luxueuze glamping-tent.

Liever op rondreis in Amerika door andere regio's?

Empty