Overslaan en naar de inhoud gaan

Utah, in het westen van de VS, is door haar indrukwekkende natuurpracht één van de mooiste Amerikaanse bestemmingen. Je vindt er prachtige rotsformaties, spectaculaire zandduinen, besneeuwde bergen en uitgestrekte meren. Het is een staat die je zeker actief kan beleven, met de huurwagen of camper. Kan je buiten het hoogseizoen naar deze regio, verheug je dan op een rustige roadtrip door Utah in het prille voorjaar, de paasvakantie of de late herfst! Daar zijn minstens 7 goede redenen voor:

1. Plaats genoeg

Tussen oktober en mei heb je overal voldoende plaats: in hotels, onderweg, op de parkings, in de natuurparken… De 5 bekende nationale parken (met o.a. Zion, Bryce Canyon en Arches N.P.) en de 44 State Parks, die overigens niet voor hun grote broers moeten onderdoen, zijn elke dag open. Aan de bekendste uitzichtpunten heerst er altijd een gezellige drukte maar in de kleinere parken en op de trails is het dan weer heerlijk rustig.

2. Correcte prijzen

In het hoogseizoen durven de prijzen al eens de pan uit swingen, maar buiten de zomermaanden is het een stuk goedkoper. Er zijn goeie deals te sluiten voor vliegtickets, huurwagens, hotels, campers en campervans .

3. Laagjesweer

De meeste regen valt in Utah in de zomer. In de lente en de herfst word je bijna dagelijks verwelkomd door een stralende zon. ’s Avonds en ’s nachts koelt het wel flink af. Een plensbui of wat sneeuwvlokjes af en toe zijn niet uitgesloten. Kleed je dus in laagjes en stop een jas, muts en handschoenen in je bagage. Zo ben je klaar voor vier seizoenen in één dag!

4. Fotogeniek Utah

De herfstkleuren maken de National Parks en State Parks nog prachtiger dan ze al waren. Met de blauwe lucht, het veranderende licht en de mooie kleurcontrasten maak je in het voorjaar en najaar de beste foto’s! Welke panorama’s je zeker niet mag missen? Reisorganisatie Joker stelde een rondreis in Utah samen met zowel de bekende kleppers als een selectie van minder bekende parken en avontuurlijke activiteiten. Inclusief dinosaurussporen

5. Lekker uitslapen

De zomers in Utah zijn heet. Dan ben je best vroeg op om – vóór het te warm wordt - al een eerste activiteit in de benen te hebben. Een dag in de herfst of lente begint dan weer lekker ontspannen. Als je goed uitgeslapen je koffie drinkt, begint de zon comfortabel te schijnen. Een aanrader op gezinsvakantie met tieners die last hebben van een ochtendhumeur. Zo wordt hun paasvakantie aan de westkust van de VS zowel chill als actief!

6. Utah Jazz

Een jazzfestival? Nee hoor, dé trots van Utah is het basketbalteam van Utah Jazz. Het seizoen van de NBA loopt van oktober tot april. Die basketbalmatch pik jij tijdens je roadtrip door de VS dus alvast mee!

7. Ook in de winter

Utah in de winter? Sure thing! In de bergen ligt er veel sneeuw en kan je skiën. De wegen in de nationale parken blijven goed toegankelijk en worden snel sneeuwvrij gemaakt. Een winterbezoek maakt alles nog wat uitdagender. Zo kan je de rotsformaties in Bryce Canyon ontdekken op sneeuwschoenen en met waterbestendig materiaal kan je hiken in het ijskoude water van de Zion Narrows.  Een laagje sneeuw maakt bovendien alles extra magisch, toch?

Tip: wie in de zomer naar de indrukwekkende natuur van Utah wil reizen, leest best hoe de drukte er te vermijden. Het kan zeker!

Klaar voor een roadtrip door Utah?

Excursies en origineel overnachten

Reisplannen? Contacteer onze reisexperts!

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?