Overslaan en naar de inhoud gaan

Met het gezin, je partner of vrienden op reis naar Spanje

Deze zomer of herfst kiezen veel reizigers voor een veilige roadtrip door Europa. Met een reis naar Spanje zit je gebeiteld voor mooi weer tot ver in het najaar, er is de gevarieerde natuur, de prachtig bewaarde cultuursteden en de lekkerste smaakcombinaties. Het ritme van je roadtrip door Spanje is heerlijk ontspannen. Onze autovakanties in Spanje zijn immers geen kilometervreters! Wij geloven niet dat je de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje op 2 weken gezien krijgt. Nee: wij stellen je liever vijf regio’s voor om uit te kiezen. Cultuur, natuur, een actieve vakantie in Spanje of van alles een beetje? Zet je zinnen samen met je gezin, partner of vriendengroep op één van onze vijf fly and drives in Spanje.

Ook als je nog last-minute op autovakantie wil!

Op reis naar Spanje, 5x anders

Dit zijn onze 5 favoriete roadtrips door Spanje:

 • Wil je graag op citytrip naar Sevilla en omgeving, kies dan voor een rondreis door Andalusië.
 • Elke morgen wakker worden met uitzicht op de bergen: ga voor een wandelvakantie in de Picos de Europa in Asturië of het -onterecht – minder bekende Maestrazgo-gebergte in Aragón.
 • Even ongerept is het zuiden van Catalonië. Dankzij de Belgische eigenaars van je casa rural vind je er verlaten wandelpaden, de beste restaurants en bodega’s, en ja: er ís een zwembad!
 • Of maak je eindelijk die roadtrip door Noord-Spanje, van het Baskenland tot het iconische Santiago de Compostela? De woeste kust, bergen, meren en steden van de Costa Verde wachten op jou!

Een auto huren in Spanje of een rondreis met je eigen auto?

De meeste van onze vakanties in Spanje kan je met je eigen auto doen. Dat is zeker zo voor de autovakanties in Catalonië, het Maestrazgo-gebergte en de Picos de Europa. De roadtrip door Noord-Spanje is in principe een fly and drive met start in Bilbao en aankomst in Santiago de Compostela. Je vliegt dus heen op Bilbao en terug vanuit Santiago de Compostela, tenzij je beslist de hele trip met je eigen auto te doen. Om praktische redenen is het voor de rondreis in Andalusië vlotter een auto te huren in Malaga en heen en terug te vliegen op deze stad.

Meer reisinspiratie nodig? Een opsomming van nuttige links

Joker heeft goede banden met hun partners wereldwijd. Ook in Spanje verzamelde Turespaña, de Dienst van Toerisme, voor ons heel wat nuttige informatie bij elkaar. Zo kan jij extra goed voorbereid op vakantie naar Spanje!

  Nog meer nuttige tips vind je bij de toeristische dienst van Spanje op:

  Tips voor dagtrips en Instaproof-locaties in Spanje

  Reizen in Spanje gaan meestal richting grote kleppers zoals Barcelona of Sevilla, maar waarom niet een roadtrip plannen door Noord-Spanje? Of de bergen in trekken tussen de citytrips in Andalusië? Doe inspiratie op met deze minder bekende outdoortips! Inclusief 6 Instaproof-locaties!

  Reisadvies Spanje: welke maatregelen tegen COVID-19?

  De grenzen van Spanje zijn open en de maatregelen zijn soepel, hoewel het voor enkele districten of regio’s kan verschillen, naargelang de kleurcode die de regio kreeg. Lees het reisadvies voor Spanje en de beperkende maatregelen na op de website van Buitenlandse Zaken. Ook op de website van de Toeristische Dienst van Spanje vind je praktische info voor toeristen. Nog vragen? Bel of mail naar één van onze reiskantoren!

  Kies uit deze individuele reizen in Spanje