Overslaan en naar de inhoud gaan

Centraal in de Cordillera Cantábrica ligt het welbekende bergwandelgebied Picos de Europa: drie stevige massieven die door diepe valleien met snelstromende rivieren van elkaar worden gescheiden. Weelderige dalen, grijze kalkrotsen, smalle bergpassen en een rijke fauna en flora; de Picos zijn een paradijs voor fitte wandelaars.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Prachtige natuurwandeling vanuit Urdón naar het dorp Tresviso in Picos de Europa
Tresviso

Prachtige natuurwandeling vanuit Urdón naar het dorp Tresviso.

Neem vanuit Fuente Dé de kabelbaan tot op 1800 m hoogte.

Neem vanuit Fuente Dé de kabelbaan tot op 1800 m hoogte.

Geniet van een uniek landschap rondom je. Fijn om te wandelen of om bergen te beklimmen: de keuze is aan jou!

Programma

Programma

A Dag 1-4
Arenas de Cabrales

Aankomst in Arenas de Cabrales, een plaatsje in de provincie Asturias ten noorden van de Picos de Europa.
In Arenas kan je kiezen om te overnachten in een klein sfeervol hotel of in een appartement waarbij je zelf je maaltijden bereid of uit gaat eten. Beide logies liggen slechts op een 5-tal minuten stappen van het centrum.

Mogelijke tochten:

 • Inloopwandeling naar de mooie gletsjermeertjes van Covadonga (1600 m). Tocht van 4 km, 1,5 uur stappen, 45' rijden.
 • Door de spectaculaire Cares-kloof die de verbinding vormt tussen de westelijke en de centrale Picos massieven. Tocht van 20 km, 5,5 uur stappen. Vanuit Poncebos, 15' rijden.
 • Vanuit Poncebos naar het oude boerengehucht Bulnes, zeer mooi gelegen in de groene vallei van de Tejo. Tocht van 8 km, 3,5 uur stappen.
 • 3 km ten oosten van Sotres (25’ rijden) ligt de 'Hoyo del Tejo'; de schurende werking van vroegere gletsjers zorgde voor de kenmerkende komvormige holtes of ‘hoyos’, kloven en dalen. Tocht van 16 km, 4,5 uur stappen.

Hotelovernachting (O, 3 x L)  of  overnachting in een appartement.

B Dag 5
Wandeling Urdon – Tresviso en doorreis naar Viñon

Vandaag rijd je naar Viñon, een plaatsje net boven Potes en niet ver van de oostgrens van het nationale park. Halfweg de rit kan je een stop maken in Urdón om een mooie natuurwandeling naar het dorp Tresviso te maken. Tocht van 11,5 km, 4 uur stappen.

In Viñon ben je te gast in een prachtig gelegen en volledig gerestaureerd berghuis. De sfeervol ingerichte kamers bieden vaak schitterende zichten op de omgeving en bij mooi weer kan je dineren op het terras.

Overnachting in Viñon. (O)

C Dag 6-8
Viñon

Dit kleine dorp ligt op een tiental km van Potes, aan de oostzijde van het massief. We stellen de volgende wandelingen voor:

 • Rit tot Fuente Dé, onderweg passeer je talrijke kleine pittoreske dorpjes.  De kabelbaan breng je tot op 1800 m hoogte; via schitterende kalksteenweides en beukenbossen daal je terug af naar Fuente Dé.  Tocht van 14 km, 4 uur stappen. 
 • Vanuit Potes maak je een luswandeling langs de meest afgelegen dorpjes van de Liébana, Frama, Lubayo en Tudes en trek je over een weelderig groen pad door het grootste kurkeikenbos van de Cordillera Cantábrica. Tocht van 13 km, 4 uur stappen.
 • Vanuit Somanienzo volg je een oude pelgrimsroute naar een kapelletje dat gelegen is onder de imposante top van de Peña Sagra en weer terug via het dorpje Luriezo. Tocht van 11 km, 4 uur stappen.

Overnachting in Viñon. (O, 3 x L)

D Dag 9
Viñon

Einde na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt (geen ontbijt bij verblijf op het appartement in Areñas)
 • lunchpakketten op wandeldagen (geen lunchpakketten bij verblijf op het appartement in Areñas)
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • een originele wandelkaart
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis 
 • transfers 
 • overige maaltijden en dranken
 • optionele activiteiten 
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • éénpersoonskamer: op aanvraag.
 • hoogseizoenstoeslag augustus hotel inAreñas de Cabrales : € 25 p.p.
 • hoogseizoenstoeslag augustus appartement in Areñas de Cabrales: € 50 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 juni tot en met 30 september 2021

Hou er tijdens de maanden juli en augustus rekening mee dat sommige paden zeer druk belopen worden; Picos de Europa is één van de populairste wandelregio's in Spanje.

Heen- en terugreis

Met de wagen

In het kader van het wandelprogramma is een wagen ter plaatse absoluut noodzakelijk. Afstand vanuit Brussel: ca. 1400 km.

‘Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.’

Met het vliegtuig

Vlucht tot Santander (100 km), Oviedo (125 km) of Bilbao (200 km) van waaruit je verder reist per huurwagen tot Areñas de Cabrales. 

Wandelniveau

2 en 3 stappertjes. Wandelingen van 3,5 tot 5,5 u., hoogteverschillen van max.  + 800 m en - 1050 m. Zin voor oriëntatie en ervaring met kompaslezen vereist (mist). Hoogtevreesgevoelig. 

Bagagevervoer

Blijft in het logies, zelf te vervoeren op dag van doorreis.

Logies

4 x in Areñas

 • in een hotel

Klein en landelijk gelegen hotelletje op slechts 5' wandelen van het centrum. Eenvoudige meer nette rustiek ingerichte kamers met eigen badkamer.  Wifi. Eigen restaurant met regionale specialiteiten en kleine bar. Ontbijtbuffet. Vanuit de eetzaal en in de tuin geniet je een prachtig zicht op de bergen van de Picos.

 • of in een appartement: (alle maaltijden zelf te bereiden):

Goed gelegen appartementen op het platteland met grote tuin en terras, 5 min. van Arenas. Wifi beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes, doch vaak beperkt. Elk appartement heeft uitzicht over de bergen, een goed uitgeruste keuken, badkamer met bad, zit- en eethoek. Alle maaltijden zijn zelf te bereiden. Er zijn twee supermarkten in de buurt waar je je aankopen kan doen maar uiteraard zijn er in Areñas voldoende restaurantjes. Bed- en badlinnen inbegrepen.

4 x in Viñon

Hier verblijf je in een typische posada met eigen restaurant (beperkte kaart) en eigen wijnkelder.  De 11 kamers zijn ondergebracht in verschillende gebouwen. Beperkt wifi in de gemeenschappelijke ruimtes. Vriendelijke en behulpzame ontvangst, doch de gastheer spreekt beperkt Engels

Maaltijden

In het programmastaat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen in de hotels (niet bij overnachting in het appartement).
 • Lunchpakketten op wandeldagen zijn inbegrepen (niet bij overnachting in het appartement).
 • Vrij avondmaal. In Viñon serveert men dagelijks een avondmaal, à la carte of een viergangenmenu voor € 18,70. In Potes, op 8 km, zijn er restaurants.
 • Er is een supermarkt in de buurt van de appartementen.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren