Overslaan en naar de inhoud gaan

Verscholen in de bergen van Aragón ligt de Maestrazgo, een héél bijzondere streek die nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Er wonen maar weinig mensen in de prachtige dorpjes en de natuur is van een intrigerende schoonheid, nu eens woest, grillig en kaal, dan weer weelderig en uitbundig groen. Dit is een wandelreis 'pur sang' met een culturele toets! Het is bovendien een ideale reis om met een groepje vrienden te maken.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Cuevas de Cañart, een oud tempeliersdorpje.

Cuevas de Cañart, een oud tempeliersdorpje.

Prachtige dorpjes verscholen in de bergen van Aragon.

Prachtige dorpjes verscholen in de bergen.

Woest en grillig versus weelderig en groen: dat is het Maestrazgo-gebergte!

Programma

Programma

A Dag 1
Cuevas de Canart

Aankomst in het plaatsje Alcorisa waar je wordt opgewacht door onze plaatselijke vertegenwoordiger. Korte transfer naar  het bekoorlijke dorpje Cuevas de Cañart, een oud tempelierdorpje dat slechts 50 zielen telt in het hartje van de Maestrazgo. Vanavond eet je op restaurant, diner is inbegrepen.

Indien je met de huurwagen bent, kan je deze achterlaten in Cuevas de Cañart en vervalt de transfer.

Overnachting in een B&B. (A)

O = ontbijt      L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Montoro de Mezquita

Via een mooi en goed gemarkeerd GR-pad trek je door bossen en langs de rivier Guadalope naar Ladruñan en Puente de Roca. In El Raspador komt men je afhalen voor een korte transfer (20') naar Montoro de Mezquita, een piepklein dorpje verscholen in een ondoordringbare vallei. Hier verblijf je twee nachten.

Tocht van 18 km, 5 uur stappen. Niveauverschil: + 900 m / - 456 m. 

Overnachting in een charmante casa rural. (O, A)

C Dag 3
Pitarque

Over de pelgrimsroute naar de kluizenaarswoning van de lokale held San Pedro de la Roqueta. Ieder jaar maken de mensen van Montoro en Villarluengo een bedevaart naar deze hut. Vervolgens daal je af naar Pitarque (1000 m) om vandaar weer terug naar Montoro de Mezquita te wandelen.

Tocht van 12,5 km, 4 uur stappen. Niveauverschil: + 533 m / - 340 m. Hoogste punt: 1062 m.

Overnachting in een charmante casa rural. (O, A)

D Dag 4
La Cañada de Benatanduz

Een korte transfer (15 min.) brengt je naar Pitarque. Hier neem je een smal paadje tussen de bomen dat je naar 'Nacimiento de Pitarque' leidt, een prachtige plek waar een ondergrondse stroom aan de oppervlakte treedt en een diep, groen dal heeft uitgesleten. Het weelderig groene landschap maakt dan plaats voor een ruige en dorre streek, ongetwijfeld één van Spanjes meest afgelegen en vergeten gebieden. Je tocht eindigt bij La Cañada de Benatanduz (1420 m).

Tocht van 18.6 km, ca. 6 uur stappen. Niveauverschil + 869 m / - 412 m. Hoogste punt: 1588 m.

Overnachting in een eenvoudige hostal. (O, A)

E Dag 5
Cantavieja

Via het mooie Fortanete wandel je door de hoge Maestrazgo naar het ommuurde Cantavieja, wellicht het allermooiste dorp van de reis. Hier verblijf je twee nachten. 

Tocht van 26 km of 17.5 km, 7,5 of 6 uur stappen. Niveauverschil; + 791 m  / - 930 m of  + 467 m / - 590 m. Hoogste punt: 1775 m. 

Overnachting in een karaktervolle casa rural. (O, A)

F Dag 6
Cantavieja

Transfer van 10' (niet inbegrepen) tot het historische plaatsje Iglesuela del Cid, je vindt er een heiligdom gewijd aan Nuestra Señora del Cid, met binnenin de grondvesten van een Romeins mausoleum en een gotisch stadhuis. 

Optionele lusvormige tocht over een GR-pad vanuit Iglesuela: tocht van 10,5 km, 1,5 à 2 uur stappen, Niveauverschil: + 90 m / - 90 m,.
Daarna wandeling terug naar Cantavieja: 10 km, 3 uur stappen. Niveauverschil: + 270 m / - 170 m. Deze wandeling kan ook omgekeerd gebeuren, eerst te voet vanaf Cantavieja tot Iglesuela del Cid en dan terug per transfer.

Overnachting in een karaktervolle casa rural. (O, A)

G Dag 7
Mirambel

Vandaag wandel je naar Mirambel, een dorpje dat in de 12de eeuw toebehoorde aan de tempeliers, die het in 1234 dorpsrechten verleenden. De muren met de vijf stadspoorten en verdedigingstorens zijn nog vrijwel intact.

Tocht van 14,8 km, 4,5 uur stappen. Niveauverschil + 577 m / - 907 m. Hoogste punt: 1500 m.

Overnachting in een zeer authentieke en sfeervolle casa rural. (O, A)

H Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. Transfer van Mirambel naar het busstation van Alcorisa (openbaar vervoer reizigers) of Cuevas de Cañart (indien je met een huurwagen reist).

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • maaltijden zoals vermeld bij dag-aan-dag
 • dranken bij het ontbijt en avondmaal (bv. 1 fles wijn per 2 personen, bier, water, frisdrank, koffie of thee)
 • bagagevervoer 
 • transfers in kader van het wandelprogramma behalve op dag 6 (zie toeslagen)
 • infopakket met wandelbeschrijvingen 
 • set van 5 originele wandelkaarten (deze ontvang je ter plaatse)
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer op dag 6 naar Iglesuela del Cid (zie toeslagen)
 • transfer van Alcorisa naar Cuevas de Cañart op dag 1 (zie toeslagen)
 • transfer van Mirambel terug naar Alcorisa (igv openbaar vervoer) of Cuevas de Cañart (indien per wagen) (zie toeslagen)
 • lunchpakketten
 • overige dranken
 • evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Prijzen geldig in 2020.

8 dagen / 7 nachten: 

op basis van 2 deelnemers: € 620 p.p.
op basis van 3 deelnemers: € 605 p.p.
op basis van 4 deelnemers: € 560 p.p.

Toeslagen

 • Transfer op dag 6: Iglesuela del Cid. (ca. € 15 per wagen voor one way, ca. € 25 per wagen voor heen en terug)
 • Met openbaar vervoer: transfer Alcorisa bushalte - Cuevas de Cañart op dag 1 en Mirambel - Alcorisa bushalte laatste dag: € 115 per wagen (max. 4 pers.)
 • Met eigen wagen: transfer retour Mirambel - Cuevas de Cañart laatste dag : € 75 per wagen (max. 4 pers.)
 • Eenpersoonskamer (alleenreizend): € 190 p.p.
 • Prijs extra nacht K&O Zaragoza/Barcelona/Valencia: op aanvraag.
 • Transfer vanaf Morella bushalte naar Cuevas de Cañart: € 75 per wagen (max. 4 pers.)
  • Transfer vanaf Mirambel naar Morella bushalte: € 45 per wagen (max. 4 pers.)
 • Transfer vanaf Vinaros treinstation naar Cuevas de Canart: € 110 per wagen (max. 4 pers.)
  • Transfer vanaf Mirambel naar Vinaros treinstation: € 100 per wagen (max. 4 pers.)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Dagelijks vertrek mogelijk van april tot november. Hete zomermaanden.

Wandelniveau

2 stappertjes. Wandelingen van 12 tot 22 km.  Meestal rotsachtige paden en flinke hoogteverschillen. Dag 5 neigt naar 3 stappertjes, deze wandeling kan echter per bus of taxi ingekort worden. Vaak worden GR paden gevolgd, deze zijn goed gemarkeerd. Gps-tracks beschikbaar.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan regen /hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat de bagage bij vertrek klaar staat om vervoerd te worden naar de volgende logeerplaats. Indien je op een bepaalde dag verkiest om niet te stappen, maar mee te rijden met de bagage moet je dit op tijd melden.

Vervoer tijdens de reis

De transfers in het kader van het wandelprogramma zijn inbegrepen, behalve de transfer op dag 6 naar Iglesuela de Cid. Hiervoor betaal je ca. € 15 per wagen voor one way, ca. € 25 per wagen voor heen en terug.

Logies

Tijdens deze reis overnacht je in ‘casas rurales’, vergelijkbaar met het principe van de Franse gîte.  Het zijn traditionele en familiaal gerunde pensionnetjes in een landelijke omgeving. De inrichting is huiselijk, vaak eenvoudig en sober maar soms net ook zeer charmant.  Een casa rural kan ook verhuurd worden aan meerdere vakantiegangers waarbij je dan de keuken en het sanitair deelt, maar op 1 plaats na beschik je telkens over een tweepersoonskamer met eigen sanitair.

Cuevas de Cañart : Deze casa rural telt 4 slaapkamers en 3 gemeenschappelijke badkamers (op elke verdieping één). Verder heb je een keuken en zithoek ter beschikking. Er is wifi beschikbaar. Handdoeken en beddengoed zijn ook aanwezig. ‘s Ochtends zorgt de gastvrouw (spreekt enkel Spaans) dat er een lekker ontbijt op de keukentafel geserveerd wordt. Het avondmaal neem je in een restaurantje dat op 2 minuten wandelen van je verblijf ligt.

Montoro de Mezquita: Deze charmante casa rural telt 4 ruime kamers met private badkamer. Wifi is op elke kamer beschikbaar. De casa rural biedt een mooie zithoek, maar ook een patio om ‘s avonds na je wandeltocht nog wat te kunnen nagenieten. De casa rural is tevens uitgerust met een restaurant waar je kennismaakt met de lekkere, traditionele Spaanse keuken. De eigenaar spreekt een woordje Engels.

Cañada de Benatanduz: Deze hostel bevindt zich naast de rijweg en biedt eenvoudige, maar heel nette tweepersoonskamers (gescheiden bedden) met private badkamer. Handdoeken en wifi zijn aanwezig op de kamer. Op het gelijkvloers bevindt zich is een typisch Spaanse bar. De uitbaatster van de hostel kookt voortreffelijk. De uitbater Juan spreekt een klein woordje Frans.

Cantavieja: Een charmante en typisch ingerichte casa rural die op nog geen km van het centrum van het mooie Cantavieja ligt. De twee- of vierpersoonskamers hebben een eigen badkamer met douche of bad en alle kamers bieden wifi. Er is ook een gemeenschappelijke zithoek die je als gast kan gebruiken. De uitbaatster biedt een lekker en gezond ontbijt en kookt graag met lokale producten. De zelfgemaakte confituren en cake moet je dus zeker eens proberen! De uitbaatster spreekt enkel Spaans. Het avondmaal neem je in een restaurantje dat op enkele minuten wandelen van je verblijf ligt.

Mirambel: Deze laatste casa rural sluit de rij van typische verblijven in het unieke Maestrazgo-gebied. Het is gelegen in Mirambel, een dorpje waar je je helemaal terug waant in de tijd van de tempeliers. Achter de mooie en karakteristieke gevel gaan een 5-tal ruime, comfortabele kamers schuil die allen voorzien zijn van een eigen badkamer met bad of douche en wifi. De uitbater spreekt Engels en verwelkomt de gasten graag met een fles cava.

Maaltijden

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • De picknicks zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de dorpjes onderweg vind je weinig winkels of restaurants om te lunchen. Best bestel je telkens de avond voordien je lunchpakket bij de uitbater van het verblijf. De kostprijs varieert van 6 tot 8 euro.
 • Het avondmaal is inbegrepen. Maak steeds duidelijke afspraken met de gastheer of –vrouw omtrent het uur dat je wenst te eten. Meestal worden de avondmalen geserveerd tussen 19u30 en 20u. Indien je extra’s bij de maaltijden wil moeten die apart en rechtstreeks betaald worden. In het standaardpakket werd het basismenu voorzien. Ook dranken tijdens het avondmaal zijn inbegrepen (bv. 1 fles wijn voor 2 personen, bier, water, frisdranken, koffie of thee). Overige extra dranken zoals cava, champagne, etc. zijn voor eigen rekening. Het avondmaal in Cuevas de Cañart en Cantavieja wordt in een nabij gelegen bar/restaurant geserveerd.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren