Overslaan en naar de inhoud gaan

Krijg je maar niet genoeg van meeslepende steden? Maak er dan gewoon een hele reis van! Steden als New York, Philadelphia, BostonWashington D.C. en Chicago combineer je zelfs gemakkelijk met de AmTrak-trein. Ook erg leuk om te doen in de herfstvakantie, kerstvakantie of krokus- of paasvakantie. Hieronder wijzen we je even de weg in al deze grootsteden, raden we je enkele reisprogramma's aan en geven we tips voor excursies en activiteiten die je citytrip aan de Oostkust helemaal af maken!

Van New York tot Chicago

New York

Er is gigantisch veel te beleven in ‘The City That Never Sleeps’. Toppers zoals Brooklyn Bridge en de 9/11 site, en klassiekers zoals Central Park, Times Square, het vrijheidsbeeld en het Rockefeller Center. En dan zijn er die 1001 mogelijkheden voor wie net iets anders wil: wandelen op The Highline, chillen in Washington Square Park of shoppen in het hippe SoHo.

Chicago

Chicago is één van de belangrijkste Amerikaanse cultuursteden. In bijna alle muziekstijlen heeft de stad een invloed gehad (blues, jazz, gospel, rock, house,…). De skyline van Chicago is erg indrukwekkend met paradepaardjes zoals de Willis Tower en de 360 Chicago. Tussen de wolkenkrabbers vind je een overvloed aan bezienswaardigheden. Zo heb je The Navy Pier en het groene Millennium Park waar je Cloud Gate (ook wel ‘The Bean’ genoemd) kan vinden. De stad heeft enkele van de beste restaurants van het land. Ook de Chicago hotdog en de Chicago-style pizza zijn niet weg te denken uit het stadsbeeld.

Washington D.C.

Geniet van de vele bezienswaardigheden die Washington D.C. te bieden heeft. Talloze Smithsonian musea (gratis!) en verschillende Memorials liggen verspreid over de ‘National Mall’, het groene gedeelte van de stad. Het Washington Monument, Witte Huis en het Capitool zijn hier ook terug te vinden! Ontspannen doe je ’s avonds in de leuke wijken rond Dupont Circle, Georgetown en Eastern Market.

Philadelphia

Wandel over de Benjamin Franklin Parkway tot LOVE-park waar deze iconische letters zeker de weg naar je Insta-profiel zullen vinden. Ga lunchen in de Reading Terminal Market, een markthal van een stadsblok groot. Het oude stadsdeel bestaat uit een mix van koloniale gebouwen langs gezellige kasseistraten met daartussen vele start-ups, kunstgalerijen, boetiekhotels en diverse restaurants. 's Avonds is er de gezellige drukte aan de waterkant in Penn's Landing, een leuke bar in Gayborhood, of een funky nachtclub in South Street.

Boston

Volg de Freedom Trail, de rode lijn die je door het koloniale Boston leidt. Je passeert het staatshuis met gouden koepel, lugubere begraafplaatsen met scheefgezakte zerken, notoire gebouwen met historische slogans, en veel meer. Honger? Trek dan naar de buurt rond Quincy Market, Back Bay of eet authentiek Italiaans in het levendige North End. Geniet van de zonsondergang vanop de Harborwalk en van de duizenden lichtjes van de stad. Misschien wil je de volgende dag wel het water op, om walvissen te spotten? Of blijf aan wal in het New England Aquarium, of -waarom niet - neem de metro richting de universiteit van Harvard. Een fotoshoot in Acorn Street in de historische wijk Beacon Hill mag evengoed niet ontbreken (tip: bij avondlicht!). 
 

Aanraders voor citytrips aan de Oostkust van de VS

Excursies en activiteiten op citytrip aan de Oostkust

Empty