Overslaan en naar de inhoud gaan

Je bent 50+, single of je hebt een partner die niet graag reist, maar je staat te trappelen om een overweldigende reis te maken. Dat horen we graag!

Alleen is de stap zetten om op reis te vertrekken echter niet altijd evident. Een gelijkgestemde reispartner vinden is niet altijd even gemakkelijk. En misschien voel je je niet veilig in je eentje, kijk je aan tegen hoge singletoeslagen, of heb je gewoon graag iemand om een fijne babbel mee te doen op reis. Dan zijn de avontuurlijke groepsreizen van Joker voor jou een uitstekende keuze. Deze zijn immers niet alleen voor jongeren, maar ook ideaal voor wie single en 50+ is!

Je hebt de keuze uit twee reisformules: de avontuurlijke groepsreizen met Joker Avontuur, of de combinatie van avontuur met wat meer comfort bij Joker Comfort Editions. 

Maak kennis met de Joker-groepsreizen, ook perfect voor singles

Joker Comfort Editions – avontuurlijke groepsreizen met comfort

Hou je wel van de avontuurlijke reisstijl van Joker, maar kom je ’s avonds toch graag tot rust in wat meer comfortabele logies? Dan is ons reisconcept Joker Comfort Editions jou op het lijf geschreven. We reizen actief en avontuurlijk, maar kiezen steevast voor 3 à 4-sterrenhotels. Je deelt een tweepersoonskamer met eigen sanitair met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Gezellig! Wil je toch een single kamer, dan kan dat mits een toeslag. Op deze reizen nemen we ook vaak de tijd om uitgebreid onze smaakpapillen te verwennen en kiezen we net iets vaker voor privétransport. Gelegenheden te over dus om je als mens te verrijken, om verwonderd te geraken en je kijk op de wereld te verruimen.

Wie gaat mee?

 • de meerderheid is 50+

 • 72% van de deelnemers schrijft zich alleen in

 • Er gaan wat meer vrouwen (65%) dan mannen (35%) mee. 

 • De leeftijdsverdeling is als volgt: 10% is tussen 18 en 30 jaar, 12% is tussen 31 en 40 jaar, 20% is tussen 41 en 50 jaar, 39% is tussen 51 en 60 jaar en 19% van de deelnemers is ouder dan 60 jaar. Perfect dus voor wie als single van 50+ een avontuurlijke reis met wat extra comfort zoekt! Lees meer over het Joker Comfort Editions reisconcept. 

Liever een gedrukte brochure? Je kan onze Comfort Editions ophalen in één van de 8 Joker-reiskantoren of online doorbladeren.

Joker Avontuur – avontuurlijke groepsreizen

Joker Avontuur, dat zijn avontuurlijke groepsreizen voor reizigers van alle leeftijden. We reizen in kleine groep van 5 tot maximaal 13 personen. Dat laat ons toe om flexibel te reizen, te eten in lokale restaurantjes, te slapen in kleinschalige logies en frequent het openbaar vervoer te nemen. We kiezen voor een variatie aan transportmiddelen: van bus, trein en boot tot tuktuk, kajak of zipline. Slapen doen we in familiale pensions, hostels en op sommige reizen in tenten of bij de locals thuis. We gaan voluit voor actie en avontuur, bezoeken de highlights maar verlaten ook geregeld de platgetreden paden.

Joker Avontuur voor singles

Onze avontuurlijke groepsreizen spreken veel singles aan.

 • Op de reizen uit het aanbod Joker Avontuur schrijft maar liefst 89% van de deelnemers zich alleen in.
 • 57% vrouw en 43% man.  
 • De leeftijdsverdeling is als volgt: 43% is tussen 18 en 30 jaar, 35% is tussen 31 en 40 jaar, 13% is tussen 41 en 50 jaar en 9% is ouder dan 50 jaar. Als 50+’er val je dus niet uit de toon! Lees meer over het Joker Avontuur reisconcept. 

Meer weten over je medereizigers?

Online kan je per reis bekijken wie er meegaat. Je ziet het aantal boekingen en opties, en vanaf 4 inschrijvingen ook de leeftijdscategorie en het geslacht van je medereizigers.

Enkele weken voor de reis maak je kennis met je medereizigers en reisbegeleider op de vertrekvergadering. Dat is ook het moment om al je vragen te stellen. Zelf nog suggesties doen voor fantastische activiteiten is natuurlijk ook toegestaan!

8 goede redenen om je alleen in te schrijven voor een groepsreis met Joker

De Joker-groepsreizen zijn perfect voor singles of voor wie geen reisgenoot vindt die net als jij op een avontuurlijke manier wil reizen.

 1. Je leert nieuwe mensen kennen. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden
 2. Je verlegt je grenzen en doet al eens iets dat je eerst minder aansprak, maar wat je achteraf fantastisch vond
 3. Er is altijd wel iemand om een boeiend en diepgaand gesprek mee te voeren, onderweg of aan tafel
 4. In een kleine groep en met een ervaren reisbegeleider leg je gemakkelijker contact met de lokale bevolking
 5. Je voelt je veilig in de groep maar behoudt je vrijheid om te kiezen wat je doet, eet, ... Wil je er een (half) dagje op je eentje op uit trekken, dan kan dat zeker waar het reisprogramma dit toelaat!
 6. Je beleeft heel veel op korte tijd. Bovendien hoef je zelf helemaal niets te organiseren en kan je gewoon genieten
 7. Fysieke inspanningen zijn minder zwaar in een groep mensen die je al wat kent. Je moedigt elkaar aan om je grenzen te verleggen
 8. Op je eentje zou het je als single meer kosten om dezelfde activiteiten te doen. Zo delen we taxi’s, busjes, hotelkamers, gidsen, …

Enkele reizen uit ons aanbod