Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de Joker Comfort Editions gaan we samen met een kleine groep reizigers voor 100% avontuur, maar tegelijkertijd ook van het comfort van een goed bed en aangenaam reistempo. Hoe dat gaat in de praktijk? We leggen het je uit met beelden en ervaringen van een reis naar Ethiopië. Hoe concreter, hoe sprekender, niet?

Reizen in kleine groep

Met Joker reis je in kleine groep van maximum 13 personen + ervaren reisbegeleider. In Ethiopië zijn we met 7 plus de begeleidster. Enkele weken voor vertrek zien we elkaar voor het eerst op de vertrekvergadering. We overlopen het programma, maken afspraken en leren elkaar kennen. Reisbegeleidster Annick polst naar onze verwachtingen en zal alles uit de kast halen om deze te vervullen.

Comfortabel slapen

 We slapen in tweepersoonskamers met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Je deelt een tweepersoonskamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Liever een eenpersoonskamer? Dat kan waar mogelijk tegen een meerprijs.

Ook goed om weten: als het de reisbeleving sterker maakt, geven we soms even ons comfortabel bed op. In Ethiopië was onze meest spectaculaire overnachtingsplaats de Simien Lodge, op 3.200 m, met de hoogste bar van Afrika!

Zo verplaatsen we ons op reis

We reizen hoofdzakelijk met gecharterd vervoer of huurwagens, maar we nemen ook wel eens het openbaar vervoer, afhankelijk van de reis. In Ethiopië verplaatsen we ons met een gecharterde minibus en nemen we soms de ‘bajaj’, de Ethiopische versie van een tuktuk. 

 

Beleef je reis op een actieve manier

Regelmatig trekken we onze wandelschoenen aan. De mooiste tocht in Ethiopië was de 2-daagse wandeling in de woeste landschappen van de Simien Mountains. Op andere reizen gaan we ook fietsen, paardrijden, kanovaren of - wie wil -  zelfs met een zipline door het oerwoud! Natuurlijk kan je na een inspanning ook lekker relaxen.

Alle reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Per reis geven we per onderdeel van het reisprogramma, het inspanningsniveau aan met stappertjes. In Ethiopië klom wie er zin in had vanuit Lalibela naar een plateau met prachtig uitzicht of wandelden we, eveneens in de buurt van Lalibela, na een bezoek aan een klooster, nog een uurtje verder.

Lekker eten in lokale restaurants

Op reis met Joker krijg je geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt en dankzij het budgetsysteem betaal je enkel wat jij eet en drinkt. Je kiest dus zelf hoe uitgebreid je wilt tafelen. We eten meestal in kleinschalige restaurants en proberen lokale specialiteiten.

Tijdens deze reis gaan we 's middags picknicken of kiezen we voor een kleine lunch. ’s Avonds genieten we van een uitgebreidere maaltijd. We genieten volop van injera: pannenkoek-achtig zuurdesembrood met verschillende stoofpotjes en spicy groenten. We leren om het te eten zoals de locals: met onze rechterhand!

Unieke activiteiten

We ontmoeten nieuwe mensen en doen activiteiten waar we thuis geen tijd, ruimte of lef voor hebben. Reizen op de Joker-manier heeft impact: er ontspruiten nieuwe inzichten, je kan nieuwe vaardigheden leren en je grenzen verleggen. In Ethiopië keken we erg uit of we al dan niet gelada bavianen zouden kunnen spotten. Het geluk was aan onze kant. Dat we zo lang deze bijzondere dieren zouden kunnen observeren, dat hadden we niet gedacht. We toetsen onze observaties aan de boeiende documentaire over deze prachtdieren ’s avonds in de lodge.

Unieke ontmoetingen

Elke reis is uniek. We laten ons verrassen door onverwachte ontmoetingen. In Ethiopië gaven we een gastcollege Engels aan gemotiveerde jongvolwassenen. De aanzet tot boeiende gesprekken, over werelden die ver uit elkaar liggen en gedeelde dromen.

 In Ethiopië reisden we tijdens de vastenperiode. We pasten ons reisschema aan zodat we in Axum de dagelijkse ceremonie waarbij de locals 3x rond de kerk lopen konden meemaken. Dat deden we in gepaste kledij: eventjes mét hoofddoek.

Bij elk reisprogramma op de website vind je informatie over wat je best meeneemt op reis en ook tijdens de vertrekvergadering krijg je gedetailleerde info. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je 7% korting bij A.S. Adventure. Alvast even dit: een soepele trolley of rugzak geniet de voorkeur. Voorts reis je  best zo licht mogelijk: vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen! Kies voor gemakkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt. Comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. 

Wie gaat mee op reis?

Op elke reispagina zie je - vanaf 4 ingeschreven deelnemers - een overzicht van de leeftijd en het geslacht van de deelnemers. Het merendeel van de deelnemers van een Comfort Edtions is tussen de 35 en 65 jaar oud en ongeveer 70 % van de deelnemers schrijft zich alleen in. 

Een vraag? Contacteer je Joker-reisexpert

Empty