Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen met een kleine groep reizigers geniet je op reis van 100% avontuur, maar tegelijkertijd ook van het comfort van een goed bed, prettig reistempo en aangenaam transport. Hoe dat gaat in de praktijk? We leggen het je uit met beelden en ervaringen van een reis naar Ethiopië. Hoe concreter, hoe sprekender, niet? 

Reizen in kleine groep

Met Joker reis je in kleine groep van 5 tot 13 personen. In Ethiopië zijn we met 7 plus de begeleidster.Enkele weken voor vertrek zien we elkaar voor het eerst op de vertrekvergadering. We overlopen het programma, maken afspraken en leren elkaar kennen. Reisbegeleidster Annick polst naar onze verwachtingen en zal alles uit de kast halen om deze te vervullen.

Beleef je reis op een actieve manier

Regelmatig trekken we onze wandelschoenen aan. De mooiste tocht in Ethiopië was de 2-daagse wandeling in de woeste landschappen van de Simien Mountains. Op andere reizen gaan we ook fietsen, paardrijden, kanovaren of - wie wil -  zelfs met een zipline door het oerwoud! Natuurlijk kan je na een inspanning ook lekker relaxen.

Alle reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Vragen over het niveau van de fysieke inspanningen? Contacteer ons gerust! Online geven we per reis, per onderdeel van het reisprogramma, het inspanningsniveau aan. Zie je een activiteit echt niet zitten? Bij sommige activiteiten splitsen we de groep, zodat iedereen kan doen waar hij/zij zich goed bij voelt! In Ethiopië klom wie er zin in had vanuit Lalibela naar een plateau met prachtig uitzicht of wandelden we, eveneens in de buurt van Lalibela, na een bezoek aan een klooster, nog een uurtje verder.

Lekker eten in lokale restaurants

’s Middags gaan we picknicken of kiezen we voor een snelle lunch. ’s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant. Geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt en dankzij het budgetsysteem betaal je enkel wat jij eet en drinkt. In Ethiopië genieten we volop van injera: pannenkoek-achtig zuurdesembrood met verschillende stoofpotjes en spicy groenten. We leren om het te eten zoals de locals: met onze rechterhand!

Unieke activiteiten

We ontmoeten nieuwe mensen en doen activiteiten waar we thuis geen tijd, ruimte of lef voor hebben. Reizen op de Joker-manier heeft impact: er ontspruiten nieuwe inzichten, je kan nieuwe vaardigheden leren en je grenzen verleggen. In Ethiopië keken we erg uit of we al dan niet gelada bavianen zouden kunnen spotten. Het geluk was aan onze kant. Dat we zo lang deze bijzondere dieren zouden kunnen observeren, dat hadden we niet gedacht. We toetsen onze observaties aan de boeiende documentaire over deze prachtdieren ’s avonds in de lodge.

Slapen in comfortabele hotels

We combineren avontuur met comfortabel reizen. Slapen doen we in charmante, kleine hotels met 3 à 4 sterren die duurzame keuzes maken. Je deelt een tweepersoonskamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Liever een eenpersoonskamer? Dat kan waar mogelijk tegen een meerprijs. Ook goed om weten: als het de reisbeleving sterker maakt, geven we soms even ons comfortabel bed op. In Ethiopië was onze meest spectaculaire overnachtingsplaats de Simien Lodge: uitstekend comfort op 3.200 m, met de hoogste bar van Afrika!

Zo verplaatsen we ons op reis

Vaak reizen we met gecharterd vervoer, zoals een minibus in Ethiopië. Soms nemen we het comfortabel openbaar vervoer en op enkele reizen kiezen we voor huurwagens. De meest rijvaardige deelnemers zijn dan de chauffeurs.

Voor korte afstanden of als activiteit gaan we op weg met een variatie aan transportmiddelen: van mountainbikes tot kano’s of zelfs achterop de brommer. In Ethiopië doen we zoals de locals doen, en nemen we de ‘bajaj’.

 

Bouw mee aan jullie eigen reis

Elke reis is uniek. We laten ons verrassen door onverwachte ontmoetingen of ingevingen van medereizigers. In Ethiopië gaven we een gastcollege Engels aan gemotiveerde jongvolwassenen. De aanzet tot boeiende gesprekken, over werelden die ver uit elkaar liggen en gedeelde dromen.

Bovendien reizen we altijd flexibel, dicht bij de lokale bevolking en op een duurzame manier. In Ethiopië reisden we tijdens de vastenperiode. We pasten ons reisschema aan zodat we in Axum de dagelijkse ceremonie waarbij de locals 3x rond de kerk lopen konden meemaken. Dat deden we in gepaste kledij: eventjes mét hoofddoek.

 

Bij elk reisprogramma op de website vind je informatie over wat je best meeneemt op reis en ook tijdens de vertrekvergadering krijg je gedetailleerde info. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je 7% korting bij A.S. Adventure. Alvast even dit: een soepele trolley of rugzak geniet de voorkeur. Voorts reis je  best zo licht mogelijk: vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen! Kies voor gemakkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt. Comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. 

Wie gaat mee op reis?

Bij elke reis op onze website zie je - vanaf 4 ingeschreven deelnemers - een overzicht van de leeftijd en het geslacht van de deelnemers. De gemiddelde leeftijd is 49 jaar.  72% van de deelnemers is ouder dan 40 en ongeveer de helft van de deelnemers schrijft zich alleen in. 

Een vraag? Contacteer je Joker-reisexpert

Empty