Overslaan en naar de inhoud gaan

'Trillende benen, een hart dat de adrenaline enthousiast mijn lichaam rondpompt én een knotsgek avontuur zonder einde.'

Dat is wat Joker-collega Marit antwoordt als ze na een 3 uur durende zipline tour met haar 2 voeten terug op de grond staat. Recent trok ze samen met andere Joker-collega's naar de provincie Quebec in het oosten van Canada. Ze beklom er met een kabelbaan de Mont Tremblant en bedwong hem al bengelend aan een stalen draadje. In de winter is deze regio bekend omwille van de uitgebreide skifaciliteiten, in de zomer ontpopt de berg zich tot een wandel- en ziplineparadijs.

Wat mag je verwachten?

Je avontuur start in het dorp waar 2 gepassioneerde gidsen je in je harnas helpen. Samen vertrek je met de kabelbaan naar de top van de Mont Tremblant op iets minder dan 1.000 m. Na een uitgebreide briefing en een korte klim tot je eerste lanceertoren, ben je klaar voor vertrek.
 

Eén van je gidsen gaat je voor om je tijdig af te remmen bij je landing. Vergeet dus het scenario in je hoofd dat je zo enthousiast bent in de afdaling en niet aan de handrem zou trekken. This is not going to happen! Jij kan 100% genieten terwijl een ander jouw veiligheid garandeert.
 

Tijdens dit 4 kilometer lange parcours wachten niet minder dan 5 duizelingwekkende ziplines op je. Sommige lijnen zijn wel meer dan één kilometer lang. Tijd genoeg om het uitzicht over het weidse natuurgebied en het dorp in je op te nemen. Je snelheid wordt bepaald door de zwaartekracht. Vrezen dat je halfweg blijft hangen, hoeft dus ook niet.

Nog niet helemaal overtuigd?

5 redenen waardoor je wél het avontuur van je leven zal overwegen:

 1. Wat als we je zeggen dat je deze zipline met 2 personen op hetzelfde moment kan ervaren? Het smoesje dat je dit niet alleen durft, hou je dus maar beter voor een andere gelegenheid. Aan elk platform vertrekken 2 stalen koorden. Dubbel plezier als je dit met een vriend, je partner, je kind of die te gekke oma kan beleven.
   
 2. Tussen elke zipline is er tijd om te bekomen van je rit over en tussen de boomtoppen. Niet alles sluit mooi op elkaar aan. Gelukkig maar, want zo kan je ook al wandelend genieten van deze mooie natuur. Ook de platforms bieden fantastische uitzichten op de omgeving.
   
 3. Mocht de stress het van je overnemen, weet dat er op elk platform een gids is die checkt of je veilig vastgesnoerd zit en je helpt waar nodig. 
   
 4. Deze unieke ervaring kan je vereeuwigen met het GoPro-materiaal dat ter plaatse gratis ter beschikking wordt gesteld. Tevreden van het beeldmateriaal? Dan krijg je mits betaling van een kleine som je geheugenkaart mee naar huis. Best handig want je eigen smartphone meenemen mag niet.
   
 5. Als dit alles je toch niet zou overtuigen, dan kan je bij de eerste lanceertoren nog beslissen om terug te keren met de kabelbaan naar het dorp. Maar laat duidelijk zijn, dit raden we ten sterkste af!

Ook zin in deze zipline?

Je kan deze excursie boeken bij een individuele rondreis van Joker.

Andere activiteiten in Oost-Canada

Bij Joker hebben we een uitgebreid aanbod aan Canada-reizen die je met je eigen gezelschap kan doen. Al deze reizen zijn zorgvuldig door onze experts samengesteld en je kan ze bovendien aanvullen met excursies.

Oost-Canada baadt in de weelderige natuur. Het beste wat je kan doen, is er helemaal induiken. Dit zijn alvast onze favoriete activiteiten om de Oost-Canadese natuur volop te verkennen. Je boekt deze excursies samen bij je individuele reis. Je doet dit best ruime tijd op voorhand. Dan heb je gegarandeerd nog plaats! 

Kies hier jouw reis:

Misschien is dit ook interessant voor jou?