Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestig. Dat is het aantal rederijen dat vandaag geregistreerd is om de wateren van Antarctica te mogen verkennen. Afhankelijk van wat je verwachtingen zijn, is het belangrijk te kiezen voor een organisatie die het best bij jou past.

Er zijn schepen die 100% inzetten op een luxueuze manier van reizen en waar de beleving aan boord centraal staat. Antarctica beleef je dus vooral vanop het dek en zelden daal je af met een zodiac om van dichtbij het ijzige decor met bijhorend wildlife te ontdekken. Niet meteen iets waar een Joker-reiziger wild van wordt.

Gelukkig weten wij wél waar jouw hart sneller van slaat en maakten wij een keuze voor jou. Eéntje waar intense ervaringen en een verrijking van je kennis over de Antarctische wereld bovenaan de lijst staan. En dat terwijl je aan boord geniet van alle comfort.  

Waarom Joker kiest voor de Ocean Endeavour

Er zijn wel 100 redenen om te kiezen voor een poolexpeditie met dit schip in samenwerking met Intrepid, maar wij selecteerden alvast de belangrijkste.

 • De immense dekruimte garandeert fenomenale uitzichten zonder dat je het betere ellebogenwerk moet gebruiken om op de eerste rij te staan.
 • Voor elke 8 reizigers is er 1 personeelslid aan boord. Dat zorgt voor een vlot verloop tijdens het aan land gaan. 
 • Met 22 zodiacs in totaal kan iedereen altijd van boord tijdens elke excursie.
 • De volledige CO2-uitstoot van het schip wordt gecompenseerd.
 • Lezingen over geschiedenis, geologie en ecologie.
 • Dankzij de open bridge policy kan je vrij rondlopen op de brug, de beste plek om walvissen te spotten.
 • Een ruim wellness-programma met yoga en massage.
 • Faciliteiten aan boord: gym, verwarmd zoutwater zwembad, sauna, jacuzzi, lounges, restaurants, bar, gespecialiseerde bibliotheek.
 • Groot aanbod aan optionele activiteiten om je reis te pimpen: kamperen op het ijs, sneeuwschoenentocht, kajakken, extra bootexcursies.
 • Vrijwillige deelname aan het Happy Whale Project.
 • Met Intrepid en Ocean Endeavour kiezen we voor milieuverantwoord reizen >>

Wat mag ik verwachten van mijn kajuit?

Naast de talrijke faciliteiten aan boord kan je ook in je eigen kajuit genieten van heel wat comfort. Er bestaan verschillende types kajuiten waarbij vooral het aantal en type bedden wijzigt. Elke kajuit beschikt over het volgende:

 • Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger. Badjassen en handdoeken kan je lenen tijdens je verblijf.
 • In elke badkamer is milieuvriendelijke shampoo, conditioner en douchegel die we aanmoedigen te gebruiken.
 • Elke hut is voorzien van een flatscreen-tv waarop je het dagelijkse programma vindt. Films, documentaires en de lezingen van de crew worden hierop uitgezonden.  
 • Via de intercom word je op de hoogte gebracht van aankomende activiteiten of wanneer iets opmerkelijk kan waargenomen worden op het dek. 
 • De cabinetemperatuur kan individueel worden geregeld.

De crew aan boord

Een team van gepassioneerde, deskundige en ervaren vakmensen staan voor je klaar om je een onvergetelijke reis te bezorgen. De crew bestaat uit avonturiers die de meest afgelegen gebieden op aarde hebben bereisd, buitengewone ontdekkingsreizigers maar ook veelgeprezen wetenschappers, fotografen en historici. Elk met hun eigen talenten geven ze de juiste context om deze wonderlijke wereld te interpreteren. Een constante interactie tussen jou en het bekwame expeditieteam is gegarandeerd.

Met maar liefst 3 expeditieleiders starten we deze onderneming. Elk lid van het team is getraind om jouw veiligheid te allen tijde te garanderen. Biologen, natuuronderzoekers, glaciologen en pinguïnologen geven dagelijks lezingen. Elk moment wordt gekoesterd en daarom is het team ook constant op zoek naar de beste landingsplaatsen en turen ze de horizon af op bijzonder leven. Opdat jij niets zou missen.

Ze zijn helemaal op de hoogte van de richtlijnen en wetgeving rond duurzaam verantwoord reizen naar Antarctica en zullen dan ook toezien op een strikte opvolging.

Misschien is dit ook interessant voor jou?