Overslaan en naar de inhoud gaan

Je kan naar dit continent reizen van november tot eind maart. In die periode smelt het ijs. Het zijn dus de enige maanden dat je kan navigeren door deze wateren met het expeditieschip Ocean Endeavour. Wel hebben wij een aantal goede redenen om te kiezen voor de maanden januari en februari als ideale reisperiode voor onze poolexpeditie.

5 voordelen wanneer je reist in januari en februari

 1. Vanaf de kerstperiode duiken er meer walvissen op. Je maakt dus de meeste kans om walvissen te zien. Ze vertoeven dan in de Antarctische wateren voor een waar feestmaal. Op de Zuidpool kan je massaal veel krill vinden, een soort garnaalachtig dier waar walvissen verzot op zijn.
   
 2. Extra leven aan land dankzij nieuwsgierige, pluizige pinguïnkuikens. Ze durven al eens de omgeving verkennen onder het waakzame oog van mama. En zoals elke kleuter zitten ze nooit stil en wandelen ze met vallen en opstaan.
   
 3. De Adeliepinguïns beginnen in deze periode aan hun uittocht. In januari heb je dus de laatste kans om deze schattige dieren te spotten.
   
 4. In januari is het nog langer licht dan later op het seizoen waardoor je langer kan profiteren van de waanzinnige uitzichten.
   
 5. We reizen in het tussenseizoen. Het drukste seizoen ligt achter ons. Minder kans dus om andere schepen te spotten. 
   

Bekijk hoe anderen een poolexpeditie beleven

Mandi is 47 jaar en ruilde het warme Texas in voor een ijskoude cruise richting Zuidpool aan boord van de Ocean Endeavour. Onze partner Intrepid, met wie we onze expeditiereis organiseren, maakte deze beklijvende én hartverwarmende film. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?