Overslaan en naar de inhoud gaan

28 jaar is Joker-reizigster Line Mariën nu. Dat betekent dat ze het Joker-reisconcept Go-26, waarbij je reist met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 26 jaar oud, ondertussen al 2 jaar ontgroeid is.

Erg lijkt ze dat niet te vinden: na 2 fantastische reizen met Joker Go-26 naar Californië (2015) en Singapore, Maleisië en Thailand (2016), had Line eind 2017 een topervaring met de Joker-groepsreis naar Mexico. Haar eerste Joker Avontuur, die ze nochtans met een bang hartje boekte…

Een leeftijdsverschil dat er geen is

Line: “Na 2 toffe Go-26-reizen heb ik getwijfeld om mee te gaan met Joker Avontuur. Ik had schrik van het leeftijdsverschil dat er zou kunnen zijn. Zou dat niet misgaan? Op een bepaald moment heb ik me voorgehouden dat er in een groep van 12 personen altijd wel iemand is waarmee het klikt. Ik heb dan eerst de leeftijden een beetje in de gaten te houden, en daarna geboekt!

Uiteindelijk bleek mijn angst ongegrond. Als ik naar de groep kijk, leek het alsof iedereen even oud was. Qua karakters lagen we heel dicht bij elkaar en daardoor merkte je geen verschil. Ook al was de oudste toch 15 jaar ouder dan ik.”

Line Mariën
Voor mijn Mexico-reis met Joker Avontuur vond ik het enorm spijtig dat ik niet meer meekon met Joker Go-26. Achteraf gezien vond ik Mexico de beste reis van allemaal. We waren een superhechte groep! Een écht verschil tussen Joker Go-26 en Joker Avontuur? Dat kan ik moeilijk vinden.
Mexico

1 jaar en meer dan 6 reünies later

“Na mijn eerste twee reizen vond ik het enorm spijtig dat ik niet meer mee kon op Go-26. Maar uiteindelijk was de Joker Avontuur naar Mexico zelfs mijn beste reis! Vooral omdat we zo’n hechte groep waren. Natuurlijk werd er wel eens gediscussieerd, maar dat werd onmiddellijk op een volwassen manier uitgesproken. Op 1 jaar tijd hebben we zelfs al meer dan 6 keer afgesproken met de hele groep!”

Joker Go-26 en Joker Avontuur: het grote verschil

“Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk om verschillen te vinden tussen Joker Avontuur en Joker Go-26. In Mexico deden we hetzelfde soort activiteiten als in Californië en tijdens de reis in Singapore, Maleisië en Thailand. We gingen in Californië wel iets meer uit dan in Mexico, maar dat lag misschien eerder aan de plaats dan aan de groep? Anderzijds volgden we tijdens de Go-26-reizen gewoon de begeleider, terwijl alles bij de Joker Avontuur Mexico meer in samenspraak gebeurde. We wilden de begeleidster ook wat helpen, en namen dus zelf meer initiatief.”

Wat ze zou aanraden aan een vriend of vriendin van 25? Line: (lacht en aarzelt even) “Ik denk dat ik momenteel de Joker Avontuur zou aanraden. Ik ben heel tevreden van Joker, dus zou sowieso Joker naar voren schuiven. Het leuke is dat je gewoon voor een bestemming kan kiezen, en bijvoorbeeld niet op zoek moet naar een groep om mee te gaan. De andere reizigers hebben dezelfde reis gekozen, dus je hebt sowieso al iets gemeen. En dat spreekt aan!”

Zelf op groepsreis met Joker?