Overslaan en naar de inhoud gaan

Je ontdekt tijdens je vakantiedagen liever een gracieus jachtluipaard dan een digitale Pokémon? Een nacht onder de sterrenhemel zegt je meer dan slapen in een hemelbed? Je verkiest de vriendschap van een local boven een friendship request? Kortom, jij gaat net als wij liever all-the-way dan all-in? Dan zit je goed bij ons. Met de groepsreizen van Joker brengen we een kleine groep reizigers samen die net zo willen reizen als jij. Dit wordt beslist een van de meest authentieke en avontuurlijke reiservaringen die je ooit hebt beleefd.

De informatie op deze pagina geldt voor reizen met:

  • Joker Go-26 voor jongeren. Je kan mee vanaf het jaar dat je 18 wordt tot en met het jaar dat je 26 wordt. 
  • Joker Avontuur voor reizigers van alle leeftijden

Over expedities en Limited Editions...

  • Expeditie. Omdat sommige bestemmingen nu eenmaal om stevige, meerdaagse trektochten sméken, vind je zowel in het aanbod Joker Avontuur als Joker Go-26 de expedities. Hierbij focussen we op actie en natuur, stappen we minstens 6u/dag, slapen we in tenten, koken we ons eigen potje en dragen we onze eigen bagage. Een sportieve uitdaging! 

  • Limited Edition reizen zijn avonturen die slechts één keer georganiseerd worden. Een enthousiaste reisbegeleider neemt een kleine groep reizigers op sleeptouw door een land of regio waar hij/zij door gepassioneerd is. Deze reizen brengen je vaak naar minder bekende en weinig toeristische regio's, nog verder weg van de platgetreden paden, en bieden je een unieke inkijk in het land.

100% avontuur

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

We reizen in écht kleine groep

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken. En zo onthouden we zelfs met een jetlag nog alle namen!

En actie! 

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Duurzaamheid duurt het langst

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar we geven ook wereldwijde opleidingen, zetten ons eigen solidariteitsfonds in en realiseren meer Duurzame Ontwikkelingsdoelen dan de VN gemiddeld op rekenden. Om van de Happy Elephants nog maar te zwijgen! 

Alle zintuigen op scherp

Hoe meer verschillende ervaringen, hoe meer onze zintuigen vollenbak open staan. Met als gevolg: “gemengde gevoelens”, maar dan in de positieve zin. Een vulkaan beklimmen en op de top de zon zien opkomen, na een tempelbezoek thee drinken bij onze lokale gids thuis, de slaap vatten in een jungle die ook ’s nachts geluid maakt… Alle registers open, ook diegene die je al vergeten was!

Transport op reis met Joker

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Zo logeren we op reis 

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd.

Tip: Liever avontuur en comfort combineren? Met Joker Comfort Editions slaap je in comfortabele 2- of 3-sterren hotels, deel je een kamer met maximaal 1 medereiziger van hetzelfde geslacht en kan je opteren voor een single kamer. Lees hier meer over Joker Comfort Editions. 

De vertrekvergadering: meet & greet voor vertrek

Enkele weken voor je vertrek nodigen we je uit op de vertrekvergadering. Dé plaats waar praktische afspraken worden gemaakt en je je reisgenoten en begeleider leert kennen. We overlopen het programma maar evengoed je verwachtingen. 

Wie is je reisbegeleider? 

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt praktische zaken ter plaatse. Een klassieke gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met haar bevolking.

De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij  genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een gezellig restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een activiteit. Tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor je vertrek, bespreekt de reisbegeleider samen met de groep het reisprogramma en polst hij een eerste keer naar de verwachtingen.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij Karavaan vzw een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar.  De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, op praktische vaardigheden, reislogistiek en op het belang van een gesmeerde groepsdynamica. Op die manier worden de reisbegeleiders klaargestoomd om alles organisatorisch op rolletjes te laten lopen.

Elke reis is uniek 

De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Bob Elsen, mede-oprichter en CEO van Joker: “De essentie van reizen is voor mij al 50 jaar dit: mensen ontmoeten. En zo reizen we ook bij Joker.”

Onze reizigers vertellen ...

Melina Beckers
Op een dag heb ik beslist: ik ga eens zot doen! Geen fancy hotels meer maar gewoon een keer normaal doen en de wereld verkennen. Met een knotsgekke begeleider trokken we naar Thailand! Wat een ervaring: op plekjes komen waar niemand komt, nachten vertoeven in the middle of nowhere waar je enkel kan socializen met de mensen en kinderen van het dorpje... Genieten!
Sylvia Faict
Alle momenten waar ik met nostalgie aan terugdenk zijn steevast deze waarbij we als groep direct interactie hadden met de locals. Deze staan vaak niet beschreven in de brochure omdat ze gewoon niet te plannen zijn. In Brazilië schuilen voor het stormweer en samen met Braziliaanse studenten praten over politieke en levensbeschouwingen tot diep in de nacht. Wie zei er ook weer dat je in Brazilië niet kon communiceren vanwege de taalbarrière?
Eva De Jong
Ik verwachtte heel wat van mijn eerste verre reis met Joker. En Indonesië heeft me nog veel meer gegeven. Nog nooit heb ik zoveel grenzen overschreden in zo'n korte tijd: van duiken en snorkelen in de adembenemende onderwaterwereld tot machtige vulkanen trotseren en brommers besturen in een wervelend Aziatisch verkeer. Kortom, prachtig land en geweldige reisgenoten: het begin van een verslaving!
Vanya Kips
Mijn mooiste Jokerreis en tevens één van de mooiste ervaringen van mijn leven was de reis naar Cuba. De reis heeft me een zeer goede vriendin bezorgd, de passie voor salsa meegegeven en me een onvoorwaardelijke liefde voor mi Cuba bella opgeleverd. Een fantastische reis die ik aan iedereen zou aanraden naar een land waar ik mijn hart verloren heb!