Overslaan en naar de inhoud gaan

Foodies love Beijing! De Chinese keuken is ter plaatse heel wat anders dan wat de gemiddelde meeneemchinees in België aanbiedt. Van streetfood tot dumplings, van Peking Duck tot hotpot, je leest onze tips voor de beste restaurants in dit blogartikel over culinair Beijing. En omdat veel Belgen moeilijk zonder koffie kunnen, wijzen we in één moeite de weg naar de  beste koffie hotspots in town!

Joker-medewerkers Sarah, Jeroen en Marij eten graag. Niets mis mee, en een handige eigenschap tijdens hun vele reizen naar alle hoeken van de wereldkeuken. Naast de anonieme restaurantjes en vele streetfood kraampjes die Beijing telt, hielden ze ook halt bij deze Pekinese paradijsjes voor foodies:

Dumplings

De beste dumplings (deegballetjes gevuld met vlees, vis of groenten) aten we in het Niuge Jiaozi restaurant in Nanheyan Dajie. De schotel die het snelste leeg was: lamsvlees met tomaat. Voor veggies ook keuze te over. De familie van de uitbaters zorgt voor entertainment (huiswerk maken, touwtje springen met oma en kleinkind enz.). Met open keuken!

 

Peking Duck

Peking Duck met het zuiverste eendenvlees en alle toeters en bellen (en helaas een bijhorend prijskaartje): Dadong Roast Duck in Beikou.

 

Streetfood

Donghuamen Night Market: meer voor Chinese en andere toeristen, maar je kijkt er je ogen uit! Wat kan je er, niet zonder met de ogen te knipperen, onderscheiden: smelly tofu, sprinkhanen, zeepaardjes, kakkerlakken, niertjes, slangevlees, hersentjes. Of gewoon gefrituurde, met kip of groenten gevulde pannenkoekjes, natuurlijk.

Hotpot

De typische hotpot, van oorsprong Mongools, is een soort van fondue met hele dunne sliertjes (lams)vlees, groenten en noedels in een hete bouillon. De lekkerste aten wij in Ding Ding Xiang  (“Hotpot Paradise”) in Dongzhong Jie.

Rust

Ben je op zoek naar een rustige(re) plaats om iets te eten of een terrasje te doen, rep je dan naar het 798 Art District of naar de groene longen zoals het Houhai-meer. Tip voor het 798 Art District: dit is een hipster-complex van oude fabriekshallen vol hedendaagse kunst(enaars) maar ligt ver buiten het centrum. Taxi’s zijn niet altijd even happig om je vanuit het centrum mee te nemen. Wij namen daarom de metro naar een stop in de buurt (Wangjing West)  en riepen daar een taxi die ons in nog geen 10 minuten en voor geen geld naar het 798 Art District bracht.

 

Koffie (hot) spots

Nai Fen Dessert Café : heerlijke koffie, gebakjes en free wifi . 141 Jiu Gulou Dajie, vlakbij de Drum en Bell Towers.

Alley Coffee: op de muren staan in allerlei talen boodschappen van reizigers. De cappuccino is er gigantisch. Er is wifi. Ze spreken er heel goed Engels. Backpackers paradise dus! Hier kan je ook degelijke fietsen huren en van daaruit door de hutongs en langs de Houhai-meren fietsen. Alley Coffee ligt op nog geen 5 minuten wandelen van de uitgang van de Verboden Stad. 61 Shatan Houjie.

Zelf op reis naar Beijing, China?

Bestemming Vertrek Maatschappij Vertrek tussen Boek tot Prijs

Chengdu

Chengdu Brussel Cathay Pacific 23/08/22 - 17/12/22
01/01/23 - 08/07/23
Boek tot 31/03/23 vanaf € 756 Boek of kies andere reisdata

Shanghai

Shanghai Brussel Austrian Airlines 01/01/23 - 25/06/23

Boek tot 02/04/23 vanaf € 632 Boek of kies andere reisdata

Shanghai

Shanghai Brussel Finnair 01/11/22 - 13/12/22
01/01/23 - 28/06/23
Boek tot 31/03/23 vanaf € 809 Boek of kies andere reisdata

Shanghai

Shanghai Brussel Scandinavian Airlines System 09/11/22 - 15/12/22
09/01/23 - 25/03/23
Boek tot 25/03/23 vanaf € 1.122 Boek of kies andere reisdata

Misschien is dit ook interessant voor jou?