Overslaan en naar de inhoud gaan

China in één reis vatten en de diepste lagen van de cultuur blootleggen, belooft de uitdaging van deze reis te worden. Tradities en filosofische wijsheden gaan er hand in hand met een duizelingwekkende zin voor vooruitgang. Of het nu gaat om de keizerlijke schatten in de Verboden Stad, de grootsheid van de Chinese Muur, het verhaal achter het terracottaleger van Xi’an, het spektakel van shoppingscentra en wolkenkrabbers in Shanghai: in dit land vallen we van de ene verbazing in de andere.

 

De hoogtepunten van deze reis

Muur

Een niet-gerestaureerd stukje muur ontdekken zonder de toeristen-massa

Xi'an

Het terracottaleger in Xi'an

Shangai

Shanghai, waar oud en nieuw elkaar treffen

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-4
Beijing

Vlucht vanuit Brussel. We komen aan in Beijing en krijgen de kans om een eerste verkenning te doen van deze grootstad. Verscholen achter betonnen ringwegen en badend in gedimd zonlicht verschuilen zich unieke, keizerlijke kunstschatten. De drukte op het immense Tiananmenplein en in de grootse Verboden Stad staat in schril contrast met de vele prachtige parken waar een filosofische bevolking zich terugtrekt achter Tai chi bewegingen. Met een fiets toeren we door de hutongs, de oorspronkelijke Chinese woonwijken. Zo krijgen we een beeld van het alledaagse leven van de ‘Chinees-met-de-pet’. ‘s Avonds behoren een operabezoek of optreden acrobatie tot de mogelijkheden.

3 overnachtingen in een hotel in het centrum van Beijing.

2 dag 5
Great Wall

Wandelen op de Chinese muur is een indrukwekkende ervaring. In onze verbeelding beleven we krijgshaftige gevechten tussen de tot de tanden gewapende muurwachters en de horden krijgers van Dzjengis Khan of van de Mantsjoes. We brengen ook een bezoekje aan het Olympisch dorp, waar het applaus voor de atleten op de spelen van 2008 nog nazindert.

1 overnachting in een hotel in het centrum van Beijing.

3 dag 6
Dagje vrij of bezoek Zomerpaleis of Tempel van de Hemel

Vandaag krijg je de kans om Beijing op eigen houtje te gaan ontdekken. Wie liever deelneemt aan een door ons vastgelegde activiteit kan het prachtige Zomerpaleis, een keizerlijke tuin aan het Kunming-meer bezoeken, de Tempel van de Hemel. ‘s Avonds nemen we de nachttrein naar Xi'an.

1 overnachting in een nachttrein van Beijing naar Xi'an. 

4 dag 7-9
Xi'an

Na een comfortabele treinrit komen we aan in Xi‘an. De stad is een smeltkroes van culturen waarvan de grote moskee en gezellige soek getuigen. We bezoeken vandaag de Trommel- en Klokkentoren en fietsen op de stadsmuren. We bezoeken de graftombe van keizer Jingdi. Daarna brengen we een bezoekje aan de moslimwijk van Xi'an. We bezoeken de erfenis die de eerste Chinese keizer aan de mensheid heeft nagelaten. Op zoek naar zijn eigen onsterfelijkheid liet hij een leger maken van meer dan 8.000 levensgrote terracottakrijgers.

3 overnachtingen in een hotel in het centrum van Xi'an. 

5 dag 10-12
Via de Gele Rivier naar Luoyang

We sporen met de trein naar Luoyang, langs een stukje van de machtige Gele Rivier. We bezoeken de Longmengrotten die getuigen van een ooit bloeiend Chinees boeddhisme. We reizen verder naar Shaolin waar we de beoefenaars van krijgskunst bezoeken in Kung Fu-scholen. We bezoeken het domein Shaolin, één van de bakermatten van de zelfverdedigingskunsten. Voor wie een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat, staat een pittige wandeling op het menu! Terug in Luoyang nemen we de nachttrein naar Suzhou.

2 overnachtingen in een hotel in het centrum van Luoyang.
1 overnachting in een nachttrein van Luoyang naar Suzhou. 

6 dag 13-14
Suzhou

We komen aan in Suzhou waar prachtige tuinen een harmonisch samenspel van water, rotsen, oude bomen en sierlijke bouwwerken vormen. Ook bezoeken we de 'Tuin van de Nederige Ambtenaar'. We maken een uitstap naar Tongli, dit buitenstadje van Suzhou staat bekend als het Venetië van het Oosten omwille van de vele kanaaltjes die hier te vinden zijn.

2 overnachtingen in een hotel in het centrum van Suzhou.

7 dag 15-16
Hangzhou

We vertrekken richting Hangzhou en verkennen de omgeving. Talrijke tuinen met pagodes en paviljoenen nodigen uit tot enkele wandelingen. Tijdens het weekend genieten Chinezen massaal van het Westelijke Meer, en ook wij genieten hier vandaag van een vrije dag waarbij een boottocht of een fietstocht rond het meer tot de mogelijkheden behoort.

2 overnachtingen in een hotel in het centrum van Hangzhou. 

8 dag 17-20
Shanghai

We vertrekken naar onze laatste bestemming en bereiken letterlijk de hemel met de hoogbouw van Shanghai. Vandaag staat een verkenning van Shanghai op de planning. Bij valavond kuieren we over de wandelpromenade van de Bund en van op een gezellig terras aan de overkant van de Huangpurivier bewonderen we de kolossale wolkenkrabbers. Onze laatste dag in Shanghai vullen we zelf in.

3 overnachtingen in een hotel in het centrum van Shangai. 

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 19/10/2024
Terug: 07/11/2024
Basisprijs: €3.550
+ 8.200 CNY budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
al 8 boekingen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-351
36-451
46-551
56-653
+652
Geslacht
mannen2
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 24/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 06/05/2025
Terug: 25/05/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 01/06/2024
Terug: 20/06/2024
Basisprijs: €3.300
+ 8.200 CNY budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Vertrekvergadering op: 09/03/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/10/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Beijing en Shanghai - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Treinen Beijing - Xi’an, Xi’an - Luoyang en Luoyang - Suzhou
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

• Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
• Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Snel boeken is de boodschap! Zo kunnen we tijdig alle noodzakelijke reservaties in orde brengen. 
 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit 530 EUR (juni) of 550 EUR (oktober) extra. 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 10 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor China heb je een internationaal paspoort nodig, minstens geldig tot en met 6 maanden na dag van aankomst.
Daarnaast heb je ook een visum nodig, dit is aan te vragen bij een Chinees visumbureau. Voor meer informatie: https://bio.visaforchina.org/BRU2_EN/ 

Houders van een diplomatiek paspoort kunnen zonder visum reizen (let op: neem ter bevestiging voor vertrek steeds contact op met de Chinese ambassade en de luchtvaartmaatschappij!).

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van zowel gecharterd vervoer als lokaal transport om ons te verplaatsen. We maken ook gebruik van fietsen en in de stad doen we het meeste te voet. Het transport tussen verschillende grote steden zal voornamelijk met de trein gebeuren. 

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 01/06/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 01/06/24 - 15:20
DUBAI - INTERNATIONAL 01/06/24 - 23:55
DUBAI - INTERNATIONAL 02/06/24 - 03:50
BEIJING - CAPITAL INTL 02/06/24 - 15:25
SHANGHAI PU DONG 20/06/24 - 07:15
DUBAI - INTERNATIONAL 20/06/24 - 12:05
DUBAI - INTERNATIONAL 20/06/24 - 14:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 20/06/24 - 19:20

Reis met vertrek op 19/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - MIDI STATION 19/10/24 - 11:52
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 19/10/24 - 13:25
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 19/10/24 - 16:00
BEIJING - CAPITAL INTL 20/10/24 - 08:55
SHANGHAI PU DONG 06/11/24 - 22:15
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 07/11/24 - 06:00
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 07/11/24 - 10:37
BRUSSELS - MIDI STATION 07/11/24 - 12:11
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Dagrugzak 

 • Sportieve schoenen

 • Goede regenjas (ademend)

 

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

We overnachten in centraal gelegen drie- of viersterrenhotels. De hotels hebben elk een ander karakter, afhankelijk van de plaats waar we verblijven. Voor 2 nachten wisselen we onze comfortabele hotelkamers in voor een overnachting op de nachttrein. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is voor iedereen die van afwisseling houdt en over een normale lichamelijke conditie beschikt. Er staan geen zware trekkings op het programma, maar we zijn wel enkele uren per dag actief bezig. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

China is een immens land waardoor je niet kan spreken over één bepaald klimaat, het is een land met verscheidene klimaatzones. 
Specifiek voor deze reis reizen we vooral in een (sub)tropisch klimaat. 
De gemiddelde temperatuur is er in de zomermaanden 28°C. Regen kan het hele jaar door vallen. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".