Overslaan en naar de inhoud gaan

De Airports Counsil International publiceert elk jaar een lijst van de luchthavens met de meeste passagiers op jaarbasis. Wil jij wel een keer de sfeer op zo’n megaluchthaven opsnuiven? Dan zet je deze bestemmingen best op je lijstje, al dan niet als overstap!

1. Atlanta, USA

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
Atlanta is al enkele jaren de luchthaven waar jaarlijks de meeste passagiers een vlucht nemen, en de passagiersaantallen blijven maar stijgen. In 2016 bezochten meer dan 104 miljoen passagiers deze luchthaven. Het is een populaire luchthaven om een overstap te maken, omdat 80% van de inwoners van de USA op minder dan 2 uur vliegen van deze luchthaven woont. Bovendien gebruiken luchtvaartmaatschappijen die Europa, Noord-Amerika en Latijns-Amerika verbinden deze luchthaven als hub.

2. Beijing, China

Beijing Capital Airport
Geen wonder dat het dichtstbevolkte land ter wereld ook een van de drukste luchthavens herbergt. De passagiersaantallen gaan snel in stijgende lijn, met in 2016 maar liefst 5% meer tegenover 2015. Intussen bezoeken meer dan 94 miljoen reizigers elk jaar deze luchthaven.

3. Dubai, UAE

Dubai International Airport
83 miljoen mensen per jaar maken gebruik van de luchthaven van Dubai, en die aantallen stijgen elk jaar enorm. Een zeer groot aantal voor dit kleine land, dat zijn optimale ligging voor vliegroutes tussen Europa, Azië en Afrika handig uitspeelt.

4. Los Angeles, USA

Los Angeles International Airport
Deze vierde drukste luchthaven ter wereld en tweede in de USA zorgt er elk jaar voor dat meer dan 80 miljoen passagiers hun vlucht halen.

5. Tokyo, Japan

Tokyo Haneda Airport
79 miljoen reizigers vertrekken of landen jaarlijks op deze luchthaven in de Japanse hoofdstad. Erg druk, maar zoals we van Japan gewend zijn goed georganiseerd.

Ter vergelijking: onze eigen Brussels Airport werd in 2016 bezocht door 21.8 miljoen reizigers. Best wel kalm dus in vergelijking met de toppers hierboven!

Misschien is dit ook interessant voor jou?