Overslaan en naar de inhoud gaan

We herkennen het allemaal. Wanneer je die laatste details van je reisprogramma leest, blijf je vaak nog met enkele onbeantwoorde vragen zitten. De praktische kant is helemaal duidelijk maar zal die groep wel meevallen? En ben ik niet het vijfde wiel aan de wagen als er enkel koppels meereizen? En wat als het alleen maar singles zijn? Want ik ben écht niet op zoek naar een nieuwe levenspartner. Het zijn helaas vragen waar ook wij geen pasklaar antwoord op kunnen geven. 

Reizigster Annick vertrok met Joker Comfort naar Albanië, Noord-Macedonië en Griekenland. Heel veel vragen voor de start van de reis had ze niet. Rugzak klaar en weg. De vrolijke toon in haar stem verklapt dat ze terugblikt op een fijne reis in aangenaam reisgezelschap.  

Wanneer besloot je om mee te gaan op Joker-reis?

ANNICK: Op zich had voor mij de bestemming en reisdata meer prioriteit dan de organisatie. Na de pandemie wou ik mezelf trakteren op een reis naar Jordanië. Zo kwam ik op de site van Joker terecht maar helaas zonder geschikte datum. Na mijn reis met een concullega wist ik meteen dat ik terug op reis wou vertrekken maar niet met dezelfde reisorganisatie. En toen kwam Joker weer in mijn vizier. Ik zette me op de wachtlijst voor de reis naar Albanië, Noord-Macedonië en Griekenland. Twee weken voor afreis werd ik opgebeld door het Joker-kantoor. Er was een plek vrijgekomen en ik kon mee! 

6 redenen waarom Annick opnieuw voor Joker zou kiezen

Annick wist heel specifiek te zeggen waarom ze graag terug met ons op reis zou gaan.

  1. Je vertrekt met een groep uit België en de reisbegeleider reist mee. Dat is voor haar écht een geruststelling. Weten dat er iemand jouw problemen oplost als je ergens strandt of je bagage niet van de band loopt op je eindbestemming. Mentaal vertrok ze gerust op reis.
  2. Het was haar meteen duidelijk hoeveel de reis zou kosten. Het budget dat je ter plaatse zal besteden is alles inclusief, tot zelfs de fooien die je aan de gidsen geeft. Doe je zelf gekozen activiteiten extra, dan spendeer je uiteraard meer. Maar die extra's heb je volledig zelf in de hand.
  3. Wat Annick zo geweldig vindt aan Joker is, dat er via een app precies bijgehouden wordt wie wat eet en drinkt op reis. Zo betaal je enkel wat je nuttigt en betaal je niet mee voor een uitgebreid 4-gangenmenu van iemand anders. Best voordeliger als je vegetariër bent! En je kan altijd aan de reisbegeleider vragen hoeveel geld je reeds hebt besteed. Geen verrassingen bij Joker op financieel vlak.
  4. Je kan afwijken van de geprogrammeerde daginvulling. Met je eigen wensen en inbreng wordt dus écht rekening gehouden. Liever een wandeling dan een museumbezoek? Reisbegeleidster Helga zocht het uit!
  5. Op de website staat duidelijk omschrijven hoe zwaar de reis is en wat je mag verwachten. Zo kon ze inschatten of de reis fysiek haalbaar was. Dit blijft iets subjectief uiteraard want de wandelingen mochten voor Annick wel iets zwaarder zijn.
  6. Je kan zien hoeveel mannen en vrouwen er zijn ingeschreven. En hoe de leeftijden verdeeld zijn. Voor Annick niet bepalend om zich in te schrijven maar wel fijn om weten.
Wat ik zo fijn vind aan Joker is dat ze veel dingen beloven op hun website over hun manier van reizen, en die blijken ze allemaal waar te maken. Ik kan niet wachten om me opnieuw in te schrijven voor een volgende Joker-reis.

Wat waren je verwachtingen van deze Comfort-reis?

ANNICK: Ik moet iets bekennen. Toen ik me op de wachtlijst liet zetten, had ik niet eens door dat het over een Comfort-reis ging. De reisroute, die had ik wél op mijn keukenkast geplakt en ik had me op voorhand al wat ingelezen over de bestemmingen. Tijdens de reis werd me snel duidelijk wat Joker met Comfort bedoelt. Ik had iedere nacht een proper bed en eigen badkamer in een deftig hotel en deelde de kamer met één persoon. Ik wou namelijk niet kiezen voor een singlekamer. En met meer dan 2 personen in de kamer, daar sta ik ook niet meer voor te springen. De reis was een perfecte afwisseling van cultuur en ontspanning met voldoende vrije tijd om te eten of op jezelf te zijn. Ook het feit dat er altijd een busje voor je beschikbaar is, is heel 'comfortabel'. En je hoopt uiteraard dat de groep zal meevallen. Dat was gelukkig het geval.

Wat was de rol van je reisbegeleidster?

ANNICK: Helga was een geweldig organisatietalent! Geen vraag was haar teveel en met plezier en aandacht luisterde ze naar elke deelnemer. Ook wanneer dat impliceerde dat ze van haar programma moest afwijken of dingen moest gaan uitpluizen. Ze kon aan heel veel wensen van de groep voldoen, tenzij het om een goede reden niet mogelijk was. Heerlijk! Zij zorgde écht voor de groepscohesie. Je merkt dat de reis in groep beleven, toch wel een uniek kenmerk is van een Joker-reis. Helga wist ook héél veel te vertellen en in steden, archeoligsche sites of tijdens wandelingen nam ze vaak een plaatselijke gids mee. De culturele bagage die ik mee naar huis bracht, is enorm. Ik deelde ook de kamer met Helga, dus ik zag dat ze 's avonds dan ook nog eens bezig was met onze boekhouding. 

Had je deze reis zelf kunnen organiseren binnen dezelfde tijd en prijs?

ANNICK: Dat zou kunnen. Wie weet zelfs goedkoper. Maar ik had geen zin om op voorhand dingen te gaan uitpluizen of om ter plaatse alles te moeten gaan uitzoeken van activiteiten of transport. Het is een zaligheid om enkel maar op reis te moeten doen wat van je wordt verwacht. Voor mezelf is het een verademing om niet met de organisatie te moeten bezig zijn. En dat dit dan iets meer kost, lijkt me niet meer dan normaal.

Wat is voor jou het grootste voordeel aan reizen in groep?

ANNICK: Ik vind een groep vooral gezellig. Je hoeft nooit alleen te zijn maar als je nood hebt aan wat me-time, kan dat. De ene moment ging ik winkelen met de dames, 's avonds zat ik cocktails te drinken met de mannen en een andere keer ging ik als enige met Helga mee naar een museum. Er is zoveel diversiteit op vlak van mensen, interesses en activiteiten. Er is altijd wel iemand om een babbeltje mee te slaan. En ben je mee als koppel, dan is dat ook helemaal prima om eens alleen met z'n twee op stap te gaan. Als je me zou vragen of ik een groepsreis van Joker zou aanraden aan familie of vrienden, dan zeg ik volmondig en heel enthousiast 'ja'!

Misschien is dit ook interessant voor jou?