Overslaan en naar de inhoud gaan

Canada is een land dat echt nooit teleurstelt. Hippe steden, prachtige en diverse natuur (van hoge bergen met besneeuwde toppen en gletsjermeren tot zonnige kusten waar je walvissen kan spotten), een relaxte sfeer en veel mogelijkheden tot actie.

Reis je buiten de zomermaanden? Dan zijn de maanden mei en juni ideaal voor een roadtrip met een huurwagen, camper of campervan. En wel omwille van volgende 6 redenen:

1. Aangenaam lenteweer

De tweede helft van de lente brengt in West-Canada heerlijk weer met zich mee. Geniet van zonnige dagen - zonder verzengende hitte - in Vancouver en op Vancouver Island, of maak een sneeuwman met de laatste sneeuw in de Rocky Mountains.

Overdag is het zowel in het oosten als het westen van Canada gewoonlijk aangenaam warm. Ideaal dus voor je favoriete buitenactiviteiten zoals een stevige hike of een fietstocht. ’s Nachts is het fris en koelt het zeker in de bergen lekker af. Een regendag hier en daar is natuurlijk niet uitgesloten. Met een goede regenjas is zelfs dát snel vergeten!

2. Frisse en fleurige natuurpracht

Aanschouw indrukwekkende watervallen en door smeltwater kolkende rivieren. Frisgroene berglandschappen staan in het voorjaar in contrast met witte bergtoppen, en alpenweides ruilen stilaan sneeuw in voor wilde bloemen. Kortom: een droom voor de avontuurlijke wandelaar voor wie een krakend laagje sneeuw in hoger gelegen gebied als muziek in de oren klinkt.

In Vancouver in Victoria, waar het klimaat veel gematigder is, kleuren kersenbloesems tot midden mei de straten en parken prachtig roze.

3. Plaats genoeg

Canada is een topbestemming en een favoriet onder vele reizigers. Dat maakt het een veel bezochte bestemming tijdens de zomermaanden juli en augustus. Veel minder mensen kiezen voor mei en juni als reisperiode. Parkeerproblemen, drukte op de wandelpaden, aanschuiven voor restaurants of café, … zal je dus nauwelijks tegenkomen!

4. Wildlife

Walvissen spotten kan je al heel vroeg op het jaar. Vanaf mei komen orka’s en bultruggen aanzienlijk dichter bij land en is het weer goed genoeg om een dag op het water te vertoeven. Vroege vogels in mei maken zelfs kans om een grijze walvis te ontmoeten die richting Alaska migreert.

Het voorjaar brengt ook nieuw leven en doet ontwaken: beren worden wakker uit hun winterslaap en gaan op zoek naar eten, en wapiti, herten en de vele soorten berggeiten en -schapen verwelkomen jongen in hun kuddes.

5. Goedkoper reizen

In tegensteling tot het hoogseizoen is reizen buiten de zomermaanden een stuk goedkoper. Er zijn vaak goeie deals te sluiten voor hotels, vliegtickets, huurwagens, campers en campervans.

6. Canada's nationale sport

IJshockey-fanaat? Het competitieseizoen van de NHL (National Hockey League) loopt doorgaans tot begin juli. Met wat geluk pik je een wedstrijd mee in Vancouver, Montréal of Calgary. Ook wanneer er net geen team speelt in de stad die je bezoekt, kan je de hockeysfeer opsnuiven en mee supporteren in een van de vele sportbars, of een van de stadia backstage bezoeken.

Klaar voor een roadtrip door Canada?

Reisplannen? Contacteer onze reisexperts!

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?