Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie met luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific richting Azië, Australië of Nieuw-Zeeland trekt, heeft geluk! Want dat impliceert: een tussenstop in het boeiende Hongkong. Afhankelijk van waar je naartoe reist, heb je 2 tot 12 uur de tijd om de stad te bezoeken. Maar je kan uiteraard ook beslissen om enkele dagen Hongkong in je reis in te lassen. En dat is, al zeggen we het zelf, altijd een goed idee!

1. Je hebt geen visum nodig

Bij het verlaten van de luchthaven krijg je als Belg een stempel in je paspoort die drie maanden geldig is. Je bagage kan je, als je wil, tijdelijk achterlaten in het bagagedepot van Hong Kong Airport.

2. Je geraakt overal met het openbaar vervoer

Met de Airport Express-trein ben je op slechts 24 minuten in het centrum van de stad. Van daaruit kan je de stad verder makkelijk én goedkoop bezoeken met de tram en metro. Ook het nemen van een taxi is makkelijk, maar iets duurder.

Twee absolute aanraders: een rit met de historische Peak Tram of een boottocht met de groen-witte Star Ferry. Transport én bezienswaardigheid in één!

3. Je kan jezelf culinair verwennen

In Hongkong kan je werkelijk alles vinden: van populaire lokale gerechten zoals dim sum, wontonsoep en allerlei soorten noodles tot fine dining in restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Maar ook fastfoodrestaurants en restaurants met westerse keuken vind je overal.

4. De must-sees en must-do’s zijn niet op één hand te tellen

Hongkong is veel meer dan wolkenkrabbers en flashy neonlichten. Overweeg zeker een bezoek aan het klooster Po Lin en de Thian Tan Boeddha op het eiland Lantau, de oude Chinese stad Kowloon en Victoria Peak, Hongkongs hoogste punt. Ook boeiend: je helemaal laten gaan in de shopping malls, ronddwalen in de vele musea of je geluk wagen tijdens een paardenrace.

5. Je komt tot rust in de natuur of op één van de stranden

Neem je graag wat tijd om tot rust te komen? Dan is Hong Kong Park, in het centrum van de stad, de perfecte locatie. Of trek naar een van de rustige stranden. Net buiten de stad vind je prachtige natuur(parken). Ideaal voor een fikse wandel- of fietstocht.

Misschien is dit ook interessant voor jou?