Overslaan en naar de inhoud gaan

Op Joker-groepsreis bezoeken we natúúrlijk de gekende trekpleisters. Maar we zouden Joker niet zijn, als we niet ook geregeld off the beaten track gingen. Je beleeft er immers zoveel meer en loopt er meer locals dan toeristen tegen het lijf. We illustreren onze filosofie met drie voorbeelden uit Latijns-Amerika die instant reiskriebels bezorgen!

The Far West in Bolivia

Bolivia is ongetwijfeld niet het land dat je meteen met The Far West associeert maar bij Joker bewijzen we graag het tegendeel! Amerikaanse cowboytoestanden vinden we in het dorp Tupiza waar een roodgekleurd rotsachtige omgeving het decor vormt voor een tocht te paard waar zelfs Butch Cassidy & The Sundance Kid alleen maar van kunnen dromen! We rijden langs reuzegrote cactussen en genieten van eindeloze uitzichten over de bergen.

Op zoek naar het rebellenkamp van Fidel

Cubita, la bella! Havana, salsa en rum, no? In de jungle van de Sierra Maestra gaan we op zoek naar het rebellenkamp en la comandancia, daar waar de revolutie vorm kreeg! We verkennen het hoogste punt van Cuba en wanen ons Ché en Fidel terwijl we genieten van een weelderig groene omgeving! Reken er niet op om een kat tegen te komen want die zie je in dit verlaten stukje Cuba niet, een kater daarentegen behoort altijd tot de mogelijkheden! 

Onontgonnen Maya-sites

Tikal, je bent niet in Guatemala geweest als je deze prachtige site niet van je lijst kan schrappen! Klopt! Wij vinden echter dat een behoorlijk stevige trekking door de jungle naar de verlaten Maya-site van El Mirador of afgelegen Indiaanse dorpjes ook een plaats op deze lijst verdient! Aanvinken die handel!

Check deze reizen:

Misschien is dit ook interessant voor jou?