Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch zo'n zin in een reis naar Amerika tijdens de kerstvakantie, de krokus- of paasvakantie, als reizen naar de VS weer kan? Met schoolgaande jeugd hang je natuurlijk vast aan de schoolvakanties, en die zijn niet eindeloos buiten het seizoen. Geen nood: onze reisexperten USA weten welke regio's aantrekkelijk zijn buiten het seizoen én welke afstanden haalbaar blijven. Laat je dus leiden door deze tips:

 

Amerika in de korte vakanties

Citytrippen! "Gewoon" naar New York of mag het ook iets meer zijn? Combineer dan meerdere steden aan de Oostkust op 1 trip: zo wordt je transatlantische vlucht helemaal de moeite waard! Reis op je gemak met de AmTrak-trein naar Washington D.C., Philadelphia, Boston en zelfs een stuk landinwaarts tot Chicago.

In de kerstvakantie naar de States

Een winterbreak en zonnebad in Florida maakt dat jullie er na de kerstvakantie weer met z'n allen tegenaan kunnen. En er zijn het hele jaar door wel outdooractiviteiten te doen waar het hele gezin z'n hart aan kan ophalen! Met pretparken van Disney, Universal Studios, het Kennedy Space Center, Legoland... maak je je kerstvakantie nog dat tikje specialer...

Een andere optie in de kerstvakantie zijn de gastvrije Cotton States in de Deep South. Met de huurwagen maken jullie een roadtrip door historisch rijke staten waar jazz, blues en rock-'n-roll thuis zijn. Nashville, Memphis, New Orleans én de Smokey Mountains: inspirerende plekken om het nieuwe jaar te beginnen!

Natuurlijk is de kerstperiode ook erg speciaal om te gaan citytrippen in New York en andere metropolen aan de Oostkust. Voorzie wel warme kledij, zéker voor Chicago!  

In de paasvakantie naar de States

In de paasvakantie worden de nationale parken aan de westkust van de VS weer vlot bereikbaar, de temperaturen zijn aangenaam en de drukte blijft beperkt. Op 2 weken rij je met je kroost in een huurwagen, camper of campervan langs de parken van Zion, Bryce, Yosemite, Grand Canyon, Monument Valley, Arches… Op je route liggen ook iconische grootsteden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. Cruisen met zicht op de Stille Oceaan: kijken jullie er al naar uit?

Natuurlijk kan je in de paasvakantie ook naar Florida, op roadtrip in het diepe Zuiden of gaan citytrippen met de trein aan de Oostkust

Argumenten om tieners te overtuigen (hun vrienden achter te laten)

Wat? Nog meer family time voor je puber?

Family time kan een deugd zijn, maar voor het jonge volkje is het soms met gemengde gevoelens. Heb je plannen om je pubers mee op familievakantie te nemen tijdens één van de schoolvakanties buiten het seizoen, dan moeten ze hun vrienden achterlaten. Dat zijn, zoals je als ouder weet, de enigen die hen begrijpen. Overtuig hen daarom met de juiste argumenten:

 • De Westkust: Uitslapen mag
  Waarom zou je puber voor al die natuurpracht vroeg uit zijn of haar hotelbed* komen? Tja, wij weten het ook niet. In de zomer moet je nl. vroeg uit de veren om de hitte buiten voor te zijn, maar in het voorjaar is dat niet nodig. Zo is je tempo helemaal puber-proof!
  *Budgettip: Heel wat hotels bieden kortingen aan voor hotelgasten tot 12, 16 en zelfs 18 jaar. Ook als hun kleren (proper of vuil) en allerlei devices overal verspreid liggen, als was hun trolly ontploft. 
 • Kerst in Florida
  Als kerstdag op het strand nog niet overtuigend genoeg is, laat ze dan volgende termen googelen: “manatees”, “alligators Everglades”, “dolphins Keys”, “lifeguard houses Miami Beach”.
 • Citytrippen aan de Oostkust: #love
  Voor een klepper als New York heb je ons niet nodig om je 16-jarige te overtuigen, maar voor Philadelphia (zij kennen dit als “Philly”) helpen we een handje: in het LOVE-park staan deze iconische letters te wachten op de Insta of TikTok van jouw zoon of dochter. Echt!
 • The Deep South: Elvis leeft hier nog, de nagedachtenis van Martin Luther King ook, en Jack Kerouac was hier on the road. Budget om platenwinkels af te schuimen in Nashville kan ook helpen (Third Man Records! Grimey's! Boulevard Record Shop!).

Voor de rest hebben ze nog tot het vertrek van de familievakantie om uit te zoeken hoe ze in de States online zullen gaan. En dan kunnen ze het jou vertellen, want die gasten zijn daar toch altijd zoveel sneller in.

Komt goed!

Wat je in de schoolvakanties zal missen op rondreis in Amerika...

De Indian Summer... Dat kleurrijke natuurfenomeen doet zich immers voor in september en oktober. Een snoepje voor later!