Overslaan en naar de inhoud gaan

Värmland is een regio in Midden-Zweden met een open en vriendelijk landschap. Tijdens een week vol natuurbeleving kan je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier ten volle beleven. Je verblijft middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer, waar je kan kiezen tussen logeren in een groot Zweeds huis of een luxetent in de tuin. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen en dankzij het flexibel programma is deze reis geschikt voor iedereen.

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Zweden

Slapen in een Zweedse luxetent

Zweden

Activiteiten op maat van het gezin

Zweden

Samen rond het kampvuur

Programma

Programma

A Dag 1
Östanås

Aankomst in het typisch Zweeds guesthouse in Östanås. Je wordt ontvangen door de Nederlandstalige gastheer en -vrouw die je jouw logies voor de komende week tonen en uitgebreid briefen over het verloop van de week. 

In het huis kunnen meerdere gezinnen logeren, maar ieder gezin heeft een eigen appartement. Op het domein staan meerdere luxetenten. 

Overnachting in het guesthouse (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

B Dag 2
Wandelen met GPS

Een rustige start met een mooie tocht door het nabijgelegen woud. Je ontdekt al meteen de uitgestrektheid en rust die zo typisch is voor Scandinavië en waarom zo veel mensen hun hart verliezen aan dit stukje Europa.

Terugkeer naar het logies waar je de rest van de dag vrij bent.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

C Dag 3
Vlottentocht

Vlak bij het huis ligt een heel groot meer. Met een vlot met elektrische motor maak je een heerlijk tocht. Overnachten doe je in een tipi op een eilandje in het meer.

De uitbaters komen 's avonds naar het kamp om het eten te brengen dat jullie zelf op het kampvuur kunnen klaarmaken. In afwachting van hun komst, kan je gaan zwemmen in het meer (dat trouwens 33 m diep is, best wel veel).

Overnachting in tipi (O, L, A)

Je kan vandaag ook kiezen voor de kano en morgen voor het vlot; wanneer je wat doet maakt niet uit.

D Dag 4
Kanotocht

Kanotocht

Na je ervaring op het eiland is het weer tijd om richting guesthouse te varen. Tijd zat om het prachtige landschap dat je omringt in je op te nemen. Stop regelmatig voor een rust- en zwempauze en een gezellige picknick op een mooi plaatsje op de oever.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

E Dag 5
Rustdag

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Tijd dus om lekker niets te doen, te lezen, te luieren, te zwemmen in of suppen op het meer. Je kan de omgeving op eigen houtje gaan verkennen, klauteren over rotsen bij de waterval of gaan mountainbiken.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

F Dag 6
Fietsen

Gewapend met helm en fietskaart trek je ten strijde op het stalen ros. Er zijn verschillende afstanden mogelijk, maar sowieso fiets je op en neer rond de ondiepe en heldere meertjes van Lersjön en Örten met volop gelegenheid tot zwemmen. Er zijn fietsen beschikbaar voor groot en klein. (Gelieve bij inschrijving te vermelden welk type fietsen en/of materiaal je zou willen gebruiken tijdens de fietstocht: kinderfiets, aanhangfiets, kinderstoeltje, bolderwagen.)

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

G Dag 7
Wandelen

We ruilen de fiets in voor de wandelschoenen en trekken door het bos naar een verrassende locatie. 's Middags is daar ruim tijd voor een lange picknick in volle natuur. Daarna brengt een ander pad ons weer thuis. Tocht van 11 km.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

H Dag 8
Einde

De week is alweer voorbij en het programma eindigt na het ontbijt (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • informatiepakket
 • briefing & ondersteuning ter plaatse
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • evt. privé-transfer Karlstad-logies: € 35 per persoon heen en terug
 • dranken
 • evt. reisverzekering
   

Prijs

Prijzen geldig in 2024:

Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in het huis: € 940
Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in het huis: € 720

Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in een luxetent: € 765
Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in een luxetent: € 595

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 15 juni tot/met 15 september 2024. Het weer is in de zomer vaak verrassend warm en zonnig. Maar hou evenzeer rekening met wisselvallige weersomstandigheden. 's Nachts kan het fris worden. Hou er ook rekening mee dat het in de zomer langer licht is dan bij ons. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.
 

Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Östanås bedraagt 1500 km. Ter plaatse heb je geen wagen nodig. 

Met openbaar vervoer

Trein of snelbus + trein tot Karlstad. Hou er rekening mee dat je in het beste geval 27 uur onderweg bent. Aan het station van Karlstad vertrekken lijnbussen naar Östanås (1u15) met Värmlandstrafik; deze rijden niet in het weekend. De laatste 2.1 km naar het logies gebeurt met een privé-transfer.
Je kan een privé-transfer bijboeken van Karlstad-station naar het logies (50 km): € 35 per persoon heen en terug.

Met de auto + nachtboot

Met de auto naar Kiel in het noorden van Duitsland (ca. 670 km), gevolgd door de nachtboot naar het Zweedse Götenborg (12 uur varen). Vandaar verder naar Östanås (ca. 300 km). Deze nachtboot moet je vooraf reserveren.

Met de auto + ferry

Met de auto naar Puttgarden in het noorden van Duitsland, boven Lübeck, gevolgd door de 'hop on-hop off' ferry naar Rødby. Je koopt vanuit de wagen een ticket en om het half uur is er een boot (dus het langst dat je moet wachten is een half uur). Alles verloop erg vlot en efficiënt en de boottocht duurt 45 min. Verder rijden via Kopenhagen, over de Oresundbrug en Götenborg naar Östanås (ca. 750 km). Het traject wordt ‘gebroken’ door de overtocht op de grote overzetboot (met café en restaurant aan boord) en de spectaculaire rit over de "The Bridge". Indien je het traject in 2 stukken wil doen, kan je halverwege overnachten in Lübeck of er een bezoek aan Kopenhagen aan vasthangen.

Vliegen

Je kan vliegen op Stockholm (Arlanda of Bromma) of op Göteborg. Van daaruit reis je verder naar Karlstad: per shuttlebus naar het centraal station van Stockholm of Götenborg en dan per trein of express-bus tot Karlstad. Dit neemt ca. 4,5 à 5 u. in beslag. Aan het station van Karlstad vertrekken lijnbussen naar Östanås (1u15) met Värmlandstrafik; deze rijden niet in het weekend. De laatste 2.1 km naar het logies gebeurt met een privé-transfer.
Je kan een privé-transfer bijboeken van Karlstad-station naar het logies (50 km): € 35 per persoon heen en terug.

Nuttige websites: Trein - Express-bus - Ferry

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Joker doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Joker, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.
 

Wandelniveau

 Er zijn geen grote hoogteverschillen te overbruggen, noch tijdens de wandeling, noch tijdens de fietstocht. Tijdens de fietstocht gaat het wel regelmatig op en neer; maar ook al blijven de hoogtemeters beperkt, je dient wel over de nodige stuurvaardigheid te beschikken.

Gezien de aard van de reis is een sportieve ingesteldheid en wat zin voor avontuur nodig. 
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.
 

Bagagevervoer

Tijdens de vlottentocht neem je bagage voor 1 nacht mee + wat reservekledij en evt. je eigen lakenzak (voor in de slaapzak) voor de tipi-overnachting. Tijdens de overige activiteiten draag je enkel je dagrugzak.
 

Logies

Je verblijft in het plaatsje Östanås, in een van de mooiste natuurgebieden van Värmland. Het typisch Zweeds huis ligt op de oever van het Gräsmången-meer, met een strandje en bij wandelpaden. Je hebt de keuze uit logeren in het huis of in tenten op het domein.

Het huis - met nieuwe eigenaars en opgefrist interieur - heeft appartementjes voor 2 tot max. 6 personen, met 1 of 2 slaapkamers, een woon/slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.

Op het domein bevinden zich een aantal luxetenten. Voor het sanitair kan je terecht in het hoofdgebouw. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig. 

Eén nacht slaap je in een tipi-tent voor max. 6 personen. Luchtmatrassen en slaapzakken zijn voorzien; je kan evt. je eigen lakenzak meebrengen. Er is een composttoilet in het tentenkamp.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.
Je hoeft zelf niet te koken. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel dagelijkse kost met aandacht voor een aantal Zweedse specialiteiten.
 

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren