Overslaan en naar de inhoud gaan

Aigüestortes is de plek waar de Pyreneeën de hemel raken. Met liefst 4 toppen boven de 3000 meter en een tiental die hoger reiken dan 2800 meter. Je vindt in dit nationale park zowel de majestueuze pieken van de ‘Els Encantats’ als de ruwe charme van snelstromende bergrivieren. Het is het hooggebergte op zijn allermooiste; met een waaier aan ravijnen, meren, mooie valleien, kronkelende waters, prachtige panorama’s en een rijkheid aan fauna en flora. Een aanrader.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Het meer van Sant Maurici met de Els Encantats

Honderden grote en kleine bergmeren

Koeien en paarden met bergtoppen op de achtergrond

Adembenemende landschappen

Groen landschap in Aigüestortes

Eén van Spanjes mooiste natuurparken

Programma

Programma

A Dag 1
Vielha

Welkom in Vielha, je startpunt voor een stevige brok wandelingen in één van de mooiste stukken van de Spaanse Pyreneeën. In de loop van de namiddag word je in het hotel verwacht, waarna er een briefing volgt. 

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Vielha - Baqueira

Deze route volgt grotendeels het pad van de Gran Recorrido (GR) 211 en passeert schattige oude dorpjes als Escanhau, Casarilh, Garos en Arties. Je trekt langs ravijnen en hazelnootbomen en wordt beloond met een schitterend uitzicht over de Pyreneeën. Bij Pla de Beret bereik je het hoogste punt van de dag op 1800 meter. Dan volgt nog een afdaling tot Baqueira 1500, een skioord waar je rustig kan uitblazen. In juni overnacht je in Salardu, 30 min. verder wandelen (bus mogelijk).

Tocht van 18 km, 5 tot 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 906 m / - 528 m.

Hotelovernachting. (O, A)

C Dag 3
Pont de lo Campo - Sant Maurici

De dag begint met een taxitransfer naar Pont de Lo Campo in de Val de Ruda. Hier start een beklimming doorheen alpijnse weiden en bossen, tot je uiteindelijk in het hooggebergte belandt. Je wandelt naar de Saboredo Refugio (2310 m) en dan verder naar de Rotera-pas (2543 m). Van hieruit leidt de GR11 je langs de mooie Ratera-waterval naar het meer van Sant Mauríci. Transfer naar Espot voor de overnachting.

Tocht van 13 km, 5 tot 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 741 m / - 685 m.

Hotelovernachting. (O, A)

D Dag 4
Sant Maurici - Portarro de Espot - Llano de Aigüestortes

Vandaag trek je naar het authentieke hart van het nationaal park met een klim naar de Portarro de Espot. Na een transfer tot aan het meer van Sant Mauríci trek je omhoog tot op 2424 m. Als er dan nog energie over is, kan je nog een uur verder klimmen tot de top van de Portarro (2736 m + 2 uur extra). Een inspanning die beloond wordt met een prachtig panorama. Nadien volgt een lange afdaling. Eerst bereik je de Llano (= vlakte) en vervolgens het schitterend gelegen meer van Llong. Per taxi word je van bij Llano de Aigüestortes naar Boi of Erill La Vall gebracht. Erill La Vall ligt op 2,5 km van Boi.

Tocht van 13 km, 5 tot 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 525 m / - 625 m.

Hotelovernachting. (O, A)

E Dag 5
Vallei van Boí - Aneto

Verkenning van de uitermate schilderachtige vallei van Boí die omringd wordt door steile bergwanden. Je pikt wat cultuur mee in een aantal bergdorpjes die zijn gekend omwille van hun mooie romaanse kerken. Sommige kerkjes zijn voorzien van bijzondere fresco's en houtsnijwerk. Bij de start van de reis heb je een ticket ontvangen dat recht geeft op gratis toegang tot één van deze kerkjes. 

Tocht van 13 km, 5 tot 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 881 m / - 909 m.

Overnachting in een casa rural. (O, A)

F Dag 6
Aneto - Vielha

Vanochtend word je tot aan de zuid-uitgang van de Vielha-tunnel gebracht (taxi), van daaruit loop je terug naar het plaatsje Vielha. Voor 1948 was er maar één manier om van hieruit de volgende vallei te bereiken; namelijk over de Vielha-pas. De wandeling brengt je van Barraves-vallei terug naar de Aran-vallei. Je komt bij de Nere-rivier en volgt die tot in Vielha, het is absoluut de moeite waard om naar de 'Tuc deth Port de Vielha' te klimmen (2605 m). Je hebt er immers een indrukwekkend zicht op de Aneto en de Maladeta bergen (reken op 1,5 uur extra).

Tocht van 14,5 km, 5 tot 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 920 m (of + 1097 m indien je de extra klim doet) /  - 1468 m.

Hotelovernachting. (O, A)

G Dag 7
Vielha

Einde van de reis na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • maaltijden zoals vermeld in het dagschema
 • bagagevervoer
 • een aantal taxitransfers (zie dagschema)
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten 
 • gps-tracks
 • tasting van typische likeuren van de Vallei van Aran
 • voucher voor een bezoek aan de St. Joan-kerk in de Boí-vallei
 • t-shirt
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks
 • overige inkomgelden 
 • evt. kosten parkeergarage 
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend op basis van 6 nachten: € 170
 • Eenpersoonskamer alleenreizend op basis van 6 nachten: € 230
 • Lunchpakket op wandeldagen: € 65
 • Extra overnachting Vielha Hotel Albares *** laagseizoen (halfpension) in een tweepersoonskamer: € 90
 • Extra overnachting Vielha Hotel Albares *** hoogseizoen (halfpension) in een tweepersoonskamer: € 105

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 18 juni tot en met 31 augustus 2024

Wie voor of na deze data wenst af te reizen, moet rekening houden met sneeuw op de passen. Wie in de zomermaanden reist, mag zich verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar … in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond.

De maand augustus is de drukste reismaand in het Nationaal Park Aigüestortes.

Heen- en terugreis

Gezien de moeilijke bereikbaarheid is een reis per wagen aan te raden.

Met de wagen
De afstand vanuit Brussel bedraagt ca. 1140 km. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het eerste hotel kan je je wagen achterlaten op de parking van het logies of op een (gratis) openbare parking in de buurt.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Met het vliegtuig 
Vlucht* tot Barcelona en verder met de bus tot Vielha (reisduur 5u30). Er zijn slechts een paar verbindingen per dag.

Een andere mogelijkheid is met de trein van de luchthaven tot Lleida (reisduur 1u45, vertrek ieder uur) en daar overstappen op de bus (reisduur: 2u30) tot Vielha.

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Vervoer tijdens de reis

Er zijn een aantal transfers inbegrepen tijdens deze reis. Deze worden uitgevoerd door een taxidienst van het nationaal park. Tijdens de briefing op dag 1 ontvang je alle informatie over de geplande ritten.

Wandelniveau

Wandelingen tot 19,5 km met hoogteverschillen tot 1043 m stijgen en 1467 m dalen. Het zijn geen al te moeilijke wandelingen. Soms wat klauteren naar een top of voorzichtig dalen langs een steil rotsachtig pad. Een groot deel van de wandeling volgt de GR211 en de GR11, deze paden zijn goed gemarkeerd.

Logies

Overnachting in ** tot ****-hotels, je verblijft op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen.
 • De picknicks zijn niet inbegrepen. Een lunchpakket kan je bestellen in de overnachtingsplaatsen op voorwaarde dat je dit de avond voordien doorgeeft. In de dorpjes Vielha, Arties, Espot en Boí zijn er supermarktjes (super-mercados) waar je inkopen kunt doen. 
 • Het avondmaal is inbegrepen en neem je in de hotels. In het standaardpakket werd het basismenu aangerekend.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren