Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze 8-daagse fietsreis omvat alles wat de regio te bieden heeft, te beginnen met 2 nachten in de prachtige stad Valencia, verken de wetlands van Albufera ten zuiden van de stad waar voor het eerst rijst werd verbouwd in Europa en waar het beroemde 'paella'-gerecht, dat zo typisch is voor Spanje, werd gecreëerd. Nadien fiets je door de valleien in het binnenland met mooie Spaanse dorpjes, waarvan sommige met hun gebouwen uit de 13e en 14e eeuw. Neem een duik in de thermale baden van Montanejos, waar het kristalheldere mineraalwater bekend staat om zijn verjongende kwaliteiten, voordat je de rivier terug naar de kust volgt.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis Valencia

De fascinerende en levendige stad Valencia

Fietsreis Valencia

De wetlands van Albufera 

Fietsreis Valencia

De Oranjebloesemkust met het azuurblauwe water 

Programma

Programma

A Dag 1
Valencia

Je reist op eigen kracht naar Valencia waar je 2 nachten verblijft. Valencia is een stad van contrasten met een prachtige historische centrum en de bekende moderne Stad van Kunst en Wetenschap.

Extra nacht(en) in Valencia
Indien je Valencia zelf wil verkennen, loont het zeker de moeite om één of meerdere nachten extra te boeken.
B Dag 2
Albufera Natural Park
44 km

Haal je fiets op, verlaat de stad en verken het beroemde Albufera moerasgebied. In dit gebied werd voor het eerst rijst verbouwd in Europa en het is nog steeds omgeven door rijstvelden, geen wonder dat paella hier zijn oorsprong vindt. De zoetwaterlagune herbergt meer dan 300 vogelsoorten en er zijn tal van mogelijkheden om de fauna en flora te ontdekken. Fiets tussen de kust en de rand van de lagune en geniet van de ongerepte stranden in dit gebied.

C Dag 3
Valencia - Mora de Rubielos
37 km

Een korte transfer landinwaarts brengt je naar de start van de dag. Vandaag fiets je langs de sporen van de Via Verde, een vroegere spoorlijn. Je rijdt langs prachtige landschappen en rustige landweggetjes voordat je het charmante Mora de Rubielos bereikt, waar veel van de monumenten dateren uit de 14e eeuw.

D Dag 4
Mora de Rubielos - Montanejos
40 km

Een rustige fietsdag vandaag door de mooie, kronkelende landweggetjes langs een rivier om te eindigen in het kuuroord Montenejos. Neem een duik in het kristalheldere turquoise mineraalwater dat bekend staat om zijn verjongende en huidreinigende eigenschappen voordat u de stad met zijn 13e-eeuwse gebouw, gebouwd door de Arabische koning Abu-Ceit, gaat verkennen.

E Dag 5
Montanejos - El Grao de Castellon
39 km

Opnieuw een fietsdag tussen de bergen. Vandaag rij je voornamelijk bergafwaarts en volg je de prachtige Millars vallei richting de kust naar Onda. Een korte transfer naar de kustplaats El Grao de Castellon waar je de namiddag kan doorbrengen op het strand en kan genieten van een zeevruchten festijn in de haven!

F Dag 6
El Grao de Castellon - Alcossebre
49 km

Je rijdt vandaag langs prachtige mediterrane stranden over kleine kustweggetjes en paden, met volop kansen om te stoppen en te genieten van de mooie Costa de Azahar (Oranjebloesem kust). Vergeet vandaag niet uw zonnecrème en zwemspullen in te pakken!

G Dag 7-8
Alcossebre - Peñiscola
49 km

De laatste fietsdag voert over wilde paden, kriskras door het zeepark Sierra de Irta, dat meer dan 7000 hectare land en meer dan 2000 hectare zee omvat. Neem de tijd, wandel waar je wil en geniet van de natuurlijke omgeving, de ongerepte maagdelijke stranden en het adembenemende uitzicht op je eindbestemming; het prachtige en historische Peniscola, bekend als de stad in de zee. Neem de tijd om het kasteel te bezoeken en dwaal door de steile, smalle, geplaveide straatjes van het historische centrum.

Het programma eindigt op dag 8 na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 1:
Extra nacht(en) in Valencia Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 8
 • Transfers op dag 3 en 5
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • GPS-routes
 • Bagagevervoer
 • Huurfiets inclusief fietstas ter plaatse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Valencia en van Peñiscola naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Het vertrek voor deze reis kan iedere dag van de week.
 • Omwille van de hitte is vertrek in de maanden juli & augustus niet mogelijk

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur E-Bike: € 75
 • Extra nacht in Valencia: prijs op aanvraag
 • Single kamer: € 250

Heen- en terugreis

 • Met het vliegtuig
 • Met je eigen wagen 

Fietsniveau:

Dit is een rustige fietsreis met beperkte afstanden. De langste fietsdag is ongeveer 50 kilometer. Dag 3 en 5 starten met een transfer vanuit het hotel.

Hotels

Je verblijft in de regio Valencia vindt u een ruime keuze aan hotels, van de moderne hotels van Valencia tot de meer traditionele hotels in het binnenland en de perfect gelegen hotels aan zee, op of op steenworp afstand van de kust. Het is een mix van 3 en 4 sterren hotels.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren