Overslaan en naar de inhoud gaan

Maar liefst 3 bruisende hoofdsteden bezoek je tijdens deze fietsvakantie. Zowel in Wenen, Bratislava als Boedapest snuif je de culturele sfeer en proef je van de plaatselijke gastronomie. In het Nationaal Park Donau-Auen en het eiland Szigetköz is het aangenaam fietsen en genieten van de lokale fauna en flora. Het natuurfenomeen Donauknie doet je met verstomming staan. In Carnuntum en het kasteel Kelemantia vind je overblijfselen die herinneren aan een rijk Romeins verleden. Onderweg sta je versteld van de charme van dorpen Mosonmagyaróvár en Esztergom en in Schloss Eckertsau beleef je hoe rijk de adel vroeger leefde. 

Bekijk ook de minder zware variant van deze reis

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie van Wenen naar Boedapest

3 verrassende hoofdsteden in één reis

Fietsvakantie van Wenen naar Boedapest

Verdwalen in oude kastelen en Romeinse ruïnes

Fietsvakantie van Wenen naar Boedapest

Bezoek aan het gezellige Szentendre

Programma

Programma

A Dag 1
Wenen

Je wordt 's avonds verwacht in het hotel waar alle reisdocumenten voor je klaarliggen. Overweeg zeker om wat vroeger te komen zodat je kan proeven van alles wat de hoofdstad Wenen je te bieden heeft. Slurp van een kopje koffie en smul van de typische Weense Sachertorte in één van de vele koffiehuizen of trakteer jezelf op een rondrit met de paardenkoets Fiaker. Loop langs de beroemde winkelstraat van Wenen of bezoek de Stephansdom. Ook het keizerlijk paleis Schönbrunn zet je best op je verlangslijstje.

Extra nacht(en) in Wenen
In Wenen is zoveel te zien en te beleven. Boek dus gerust 1 of meerdere nachten extra. Prijs is afhankelijk van de gekozen categorie.
B Dag 2
Wenen - Bratislava
70 km

Je trapt vandaag richting het Nationaal Park Donau-Auen dat sinds 1996 onder internationale natuurbescherming staat. Je vindt hier nog een echte boswildernis gevoed door rijke oevers en een plaats waar reptielen, zoogdieren en vogels zich helemaal thuis voelen. Je fietst er door weelderige bossen en kleurrijke weides tussen tal van rivieren. Wil je meer weten over dit park, maak dan een stop in het bezoekerscentra in het kasteel van Orth. In het Schloss Eckertsau doen barokke staatskamers, balzalen met fresco's en badkamers met Delfts Blauw wegdromen naar het aangename leven van de adel in de 19de eeuw. Aangekomen in Bad Deutsch Altenburg kan je afwijken van het pad en via de Romeinse fietsroute naar Carnuntum rijden. Opgravingen in deze site wijzen erop dat hier zelfs ten tijde van de Romeinen al excellente wijn werd geproduceerd. In de zomer tref je er vaak gladiatorspelen aan. In Hainburg naderen we de grens met Slowakije waarna je nog even doorfietst naar de hoofdstad Bratislava. Na 70 km is dit je eerste stop tijdens je fietstocht langs de Donau. In de gezellige straten vind je vast wel een terras om de benen hun rust te gunnen. 

Extra nacht in Bratislava
Wil je Bratislava verkennen, dan loont het zeker de moeite om hier een dag langer te blijven. De prijs van een extra nacht hangt af van de gekozen categorie.
C Dag 3
Bratislava - Gyor
80 km

Je verblijf in Slowakije is van korte duur want vandaag steek je in Rajká al snel de grens met Hongarije over. Op het menu staan charmante dorpen en meanderende rivieren van het Szigetköz, een eiland omringd door talloze zijarmen van de Donau. Via kronkelende fietspaden ontdek je boeiende fauna en flora, kleine baaien en grillige steengroeven in een gevarieerd landschap. De prachtige stad Mosonmagyaróvár met zijn vele thermale baden en rijkelijk versierde bruggen is bijzonder geschikt om even op adem te komen. Verder vandaag tref je het gerestaureerde kasteel van Hédervár in imposante renaissancestijl aan. Na ruim 80 km in de benen, bereik je het historische, barokke centrum van Györ. Als je dag vandaag nog niet actief genoeg was, valt er in deze stad nog heel wat te bezoeken.

D Dag 4
Gyor - Esztergom
110 km

Je neemt tijdelijk afscheid van de Donau en fietst richting Bábolna, een goed gecultiveerd stadje met een prachtige binnenstad. De plaatselijke paardenrijschool en Nationale Stoeterij zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Terug aan de Donau bereik je de verdeelde stad Komárom/Komárno. Een brug over de Donau verbindt het Slowaakse en Hongaarse deel. Stap gerust even van de fiets om beide centra te leren kennen. De fietsroute loopt verder langs de rivieroevers van de vlakke Donauvallei. Je passeert verschillende dorpen met een decor van glooiende heuvels en groene wijngaarden op de achtergrond. Vandaag spreek je best je goede basisconditie aan om enkele klimmetjes te trotseren. De meer sportieve fietsliefhebber onder ons kan een route over Tata kiezen waar er enkele stevige uitdagingen staan te wachten. Heb je interesse in geschiedenis, stop dan aan het Romeinse kasteel Kelemantia. Je eindbestemming vandaag is het Rome van Hongarije, het prachtige Esztergom. Bezoek in deze voormalige koningsstad de grootste kerk van het land of hun meest kostbare schatkamer in de kathedraal. Maar liefst 110 km heb je vandaag in de benen.

E Dag 5 - 6
Esztergom - Budapest
85 km

De laatste fietsdag brengt je langs de Donauknie. Hier kronkelt de Donau zich via een bocht van 90 graden door het landschap. De plaats wordt bejubeld door natuurfotografen. Wil ook jij een perfect beeld van dit uniek traject van de Donau, bezoek dan de burcht van Viségrad en mits een stevige portie klimmen, geniet je van een prachtig uitzicht over de Donau en het omringende landschap. In de barokke, oude binnenstad van Szentendre is het centrale plein Fö Tér zeker de moeite waard om even je benen te strekken. Na 85 km kom je aan in de bruisende stad Boedapest, je eindbestemming van je fietsvakantie. Een stad verdeeld in 2 delen met elk hun typische kenmerken. In Buda ligt de Gellértheuvel en kan je de burchtwijk bezoeken terwijl het in Pest heerlijk wandelen is langs mooi architecturale gebouwen in autovrije straten. Als je meer van de stad wilt leren kennen, overweeg dan zeker enkele extra nachten in deze fascinerende stad. Het programma eindigt na het ontbijt op dag 6. Indien gewenst kan een transfer naar Wenen worden geregeld.

Extra nacht(en) in Budapest
Het loont zeker de moeite om nog een citytrip aan je fietsreis te breien. De kostprijs van de nachten is afhankelijk van de gekozen categorie.
Transfer Budapest - Wenen
Indien gewenst, kan je een transfer van Budapest naar Wenen bijboeken. In laag- en tussenseizoen is er een transfer mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. In hoogseizoen is er dagelijks een transfer mogelijk. De prijs voor de transfer zonder fiets kost € 90 per persoon, indien je eigen fiets mee moet, komt de prijs op € 135 per persoon. De transfer dient op voorhand aangevraagd en betaald te worden.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 1:
Extra nacht(en) in Wenen Prijs op aanvraag
Dag 2:
Extra nacht in Bratislava Prijs op aanvraag
Dag 5 - 6:
Extra nacht(en) in Budapest Prijs op aanvraag
Transfer Budapest - Wenen Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2
 • Briefing bij aankomst
 • Uitgebreid roadbook met kaartmateriaal en gps-tracks (1 per kamer)
 • Bagagevervoer
 • Btw en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Wenen en van Boedapest naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wanneer er gekozen wordt voor familiekamers met twee betalende volwassenen staan we volgende kortingen toe aan kinderen:

 • 0 tot 5.99 jaar: 100%
 • 6 tot 11.99 jaar: 50%
 • 12 tot 14.99 jaar: 25%
 • 15 tot 17.99 jaar: 10%
 • 18 jaar en ouder: geen korting

Korting is enkel van toepassing op de basisprijs en extra overnachtingen, niet op andere extra's. 

Bijkomende info

 • In laagseizoen is vertrek enkel mogelijk op zaterdag. 
 • In het tussenseizoen kan je vertrekken op vrijdag, zaterdag of zondag.
 • In hoogseizoen en in de andere seizoenen vanaf 4 personen is het vertrek dagelijks mogelijk.
 • Voor een groep van minimaal 6 personen kan het vertrek dagelijks tussen 01/04 en 07/10

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Deze reis is mogelijk vanaf 1 persoon, het maximum aantal hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets (21 versnellingen): € 110
 • Huur koersfiets: € 275
 • Huur E-Bike: € 275
 • Single kamer (Budget): € 250
 • Single kamer (Comfort): € 340
 • 3 x avondmaal in Bratislava, Gyor en Esztergom (Budget): € 100
 • 3 x avondmaal in Bratislava, Gyor en Esztergom (Comfort): € 121
 • Extra nacht in Budget hotels (DBL/SGL):
  • Wenen: € 75 / € 120
  • Bratislava: € 65 / € 112
  • Budapest: € 75 / € 145
 • Extra nacht in Comfort hotels (DBL/SGL):
  • Wenen: € 95 / € 165
  • Bratislava: € 95 / € 166
  • Boedapest: € 95 / € 175
 • Transfer van Boedapest naar Wenen: 90 euro per persoon, 45 euro surplus wanneer je met je eigen fiets reist. 

Heen- en terugreis

 • Met de nachttrein of het vliegtuig naar Wenen en terug vanuit Boedapest met het vliegtuig
 • Met de auto, let op parkeren in Wenen is duur, reken op €25/dag. Best parkeer je buiten het centrum in een Park&Ride.

Fietsniveau

Vanwege de langere etappes moet je een goed uithoudingsvermogen hebben. Je fietst over fietspaden, wegen langs een dam en deels over relatief rustige zijwegen. Drukke wegen zijn van korte duur. Er zijn 3 korte stukken over onverharde paden, voor de rest is alles mooi geasfalteerd. Over het algemeen is de route zeer goed bewegwijzerd, op enkele uitzonderingen na in het Slovaakse deel.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren