Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze fietsroute verken je laaglandbossen, oorspronkelijke dorpjes en magische steden. Natuurlijk zijn de 3 metropolen Wenen, Bratislava en Boedapest de bekendste. In Carnuntum en in het Romeinse kasteel Kelemantia vind je Romeinse overblijfselen uit het verleden. Ontdek de diversiteit van de flora en fauna in de laaglandbossen. De kleine dorpjes, waar je doorheen fietst, hebben nog hun oorspronkelijke charme behouden. Je passeert het Roggeiland dat een echt natuurparadijs is. Vergeet niet de talrijke kastelen en paleizen, die trots aan de Donau liggen. Maar ook de kleine stadjes langs de fietsroute hebben een bijzondere flair en hun charmante historische centra nodigen uit tot ontdekken en genieten.

De hoogtepunten van deze reis

Wenen - Budapest

3 verrassende hoofdsteden in één reis

Wenen - Budapest

Verdwalen in oude kastelen en Romeinse ruïnes

Wenen - Budapest

Bezoek aan het gezellige Szentendre

Programma

Programma

A Dag 1
Wenen

Je wordt 's avonds verwacht in het hotel waar alle reisdocumenten voor je klaarliggen. Overweeg zeker om wat vroeger te komen zodat je kan proeven van alles wat de hoofdstad Wenen je te bieden heeft. Slurp van een kopje koffie en smul van de typische Weense Sachertorte in één van de vele koffiehuizen of trakteer jezelf op een rondrit met de paardenkoets Fiaker. Loop langs de beroemde winkelstraat van Wenen of bezoek de Stephansdom. Ook het keizerlijk paleis Schönbrunn zet je best op je verlangslijstje.

Extra nacht(en) in Wenen
In Wenen is zoveel te zien en te beleven. Boek dus gerust 1 of meerdere nachten extra. Prijs is afhankelijk van de gekozen categorie.
B Dag 2
Wenen - Bratislava
70 km

Je trapt vandaag richting het Nationaal Park Donau-Auen dat sinds 1996 onder internationale natuurbescherming staat. Je vindt hier nog een echte boswildernis gevoed door rijke oevers en een plaats waar reptielen, zoogdieren en vogels zich helemaal thuis voelen. Je fietst er door weelderige bossen en kleurrijke weides tussen tal van rivieren. Wil je meer weten over dit park, maak dan een stop in het bezoekerscentra in het kasteel van Orth. In het Schloss Eckertsau doen barokke staatskamers, balzalen met fresco's en badkamers met Delfts Blauw wegdromen naar het aangename leven van de adel in de 19de eeuw. Aangekomen in Bad Deutsch Altenburg kan je afwijken van het pad en via de Romeinse fietsroute naar Carnuntum rijden. Opgravingen in deze site wijzen erop dat hier zelfs ten tijde van de Romeinen al excellente wijn werd geproduceerd. In de zomer tref je er vaak gladiatorspelen aan. In Hainburg naderen we de grens met Slowakije waarna je nog even doorfietst naar de hoofdstad Bratislava. Na 70 km is dit je eerste stop tijdens je fietstocht langs de Donau. In de gezellige straten vind je vast wel een terras om de benen hun rust te gunnen. 

Extra nacht in Bratislava
Wil je Bratislava verkennen, dan loont het zeker de moeite om hier een dag langer te blijven. De prijs van een extra nacht hangt af van de gekozen categorie.
C Dag 3
Bratislava - Mosonmagyaróvár
45 km

Je fietst een klein stukje op Slowaaks grondgebied voordat je in Rajká de Hongaarse grens passeert. Tijdens de eerste kilometers van de fietstocht in Hongarije ontdek je charmante dorpjes. Het hele traject staat in het teken van de landbouw. De route brengt je door de zogenaamde Szigetköz. Dit wordt gekenmerkt door talloze zijarmen van de Donau. De bestemming van vandaag is Mosonmagyaróvár, ook wel "Stad van de 17 bruggen" genoemd.

D Dag 4
Mosonmagyaróvár - Györ
40 km

Ook vandaag fiets je door het natuurparadijs van het kleine Roggeiland. Onderweg passeer je Hédervár, dat uitstekend geschikt is voor een lunchpauze. Het kasteel ligt midden in een beschermd park. Voor een bezoek aan Györ moet je voldoende tijd inplannen. De hoofdstad van het district biedt vele bezienswaardigheden en een adembenemend historisch centrum.

E Dag 5
Györ - Komárom
55 km

Je bereikt vandaag al snel Böny. Vanaf daar leidt de route je naar Bábolna, een zeer verzorgde stad met een prachtig centrum. De nationale stoeterij die je daar vindt, is beroemd tot ver over de grenzen. Op de prachtige binnenplaats worden renpaarden gefokt. Het laatste deel van de etappe voert je terug naar de Donau voordat je de stad Komárom bereikt. s Avonds kan je je ontspannen en laten verwennen in het thermaalbad.

F Dag 6
Komárom - Esztergom/Visegrád
55 km

De route van vandaag loopt langs rivieroevers in de vlakke Donauvallei. In de loop van de dag passeer je verschillende dorpen met prachtig wijngaarden op de achtergrond. Sportieve fietsers kunnen een route over Tata kiezen, maar er zijn vandaag sowieso enkele klimmetjes. Dit vereist een basisconditie. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis moet tijd inplannen voor het Romeinse kasteel Kelemantia dat onderweg ligt. Het absolute hoogtepunt is echter de bestemming van vandaag: Esztergom (ook bekend als "Hongaars Rome"). De basiliek is de grootste kerk van het land.

Opgelet: Afhankelijk van de beschikbaarheid bij boeking, organiseren wij de accommodatie ofwel in Esztergom ofwel in Visegrád. In het geval van Esztergom neem je op dag 7 de boot van Szentendre naar Budapest. Indien je overnacht in Viségrad, neem je op dag 6 in de late namiddag de boot van Esztergom tot in Visegrád.

De totale afstand is in beide gevallen identiek. Bij de bevestiging ontvang je gedetailleerde informatie over de geboekte hotels. De boot vaart normaal elke vrijdag, zaterdag en zondag van begin mei tot eind september. Reis je buiten deze periode of op andere dagen van de week ontvang je in plaats daarvan een treinticket.

G Dag 7
Esztergom/Visegrád - Boedapest
55 km

De laatste fietsdag brengt je langs de Donauknie. Hier kronkelt de Donau zich via een bocht van 90 graden door het landschap. De plaats wordt bejubeld door natuurfotografen. Wil ook jij een perfect beeld van dit uniek traject van de Donau, bezoek dan de burcht van Viségrad en mits een stevige portie klimmen, geniet je van een prachtig uitzicht over de Donau en het omringende landschap. In de barokke, oude binnenstad van Szentendre is het centrale plein Fö Tér zeker de moeite waard om even je benen te strekken. Na 55 km kom je aan in de bruisende stad Boedapest, je eindbestemming van je fietsvakantie. Een stad verdeeld in 2 delen met elk hun typische kenmerken. In Buda ligt de Gellértheuvel en kan je de burchtwijk bezoeken terwijl het in Pest heerlijk wandelen is langs mooi architecturale gebouwen in autovrije straten.

G Dag 8
Boedapest

Na een deugddoende nacht in Boedapest komt onze reis tot een besluit. Als je meer van de stad wilt leren kennen, overweeg dan zeker enkele extra nachten in deze fascinerende stad. Indien gewenst kan een transfer naar Wenen worden geregeld.

Extra nacht(en) in Budapest
Het loont zeker de moeite om nog een citytrip aan je fietsreis te breien. De kostprijs van de nachten is afhankelijk van de gekozen categorie.
Transfer Budapest - Wenen
Indien gewenst, kan je een transfer van Budapest naar Wenen bijboeken. In laag- en tussenseizoen is er een transfer mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. In hoogseizoen is er dagelijks een transfer mogelijk. De prijs voor de transfer zonder fiets kost € 90 per persoon, indien je eigen fiets mee moet, komt de prijs op € 135 per persoon. De transfer dient op voorhand aangevraagd en betaald te worden.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 1:
Extra nacht(en) in Wenen Prijs op aanvraag
Dag 2:
Extra nacht in Bratislava Prijs op aanvraag
Dag 8:
Extra nacht(en) in Budapest Prijs op aanvraag
Transfer Budapest - Wenen Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2
 • Briefing bij aankomst
 • Uitgebreid roadbook met kaartmateriaal en gps-tracks (1 per kamer)
 • Boot- of treinticket van Esztergom naar Viségrad OF Szentendre naar Budapest
 • Bagagevervoer
 • Btw en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Wenen en van Boedapest naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wanneer er gekozen wordt voor familiekamers met twee betalende volwassenen staan we volgende kortingen toe aan kinderen:

 • 0 tot 5.99 jaar: 100%
 • 6 tot 11.99 jaar: 50%
 • 12 tot 14.99 jaar: 25%
 • 15 tot 17.99 jaar: 10%
 • 18 jaar en ouder: geen korting

Korting is enkel van toepassing op de basisprijs en extra overnachtingen, niet op andere extra's. 

Bijkomende info

 • In laagseizoen is vertrek enkel mogelijk op zaterdag. 
 • In het tussenseizoen kan je vertrekken op vrijdag, zaterdag of zondag.
 • In hoogseizoen en in de andere seizoenen vanaf 4 personen is het vertrek dagelijks mogelijk.
 • Voor een groep van minimaal 6 personen kan het vertrek dagelijks tussen 01/04 en 07/10

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Deze reis is mogelijk vanaf 1 persoon, het maximum aantal hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets (21 versnellingen): € 112
 • Huur E-Bike: € 300
 • Half pension (avondmaal van dag 2 tot dag 6): 
  • Budget: € 160
  • Comfort: € 190
 • Single kamer (Budget): € 275
 • Single kamer (Comfort): € 415
 • Extra nacht in Budget hotels (DBL/SGL):
  • Wenen: € 75 / € 125
  • Bratislava: € 65 / € 115
  • Budapest: € 75 / € 145
 • Extra nacht in Comfort hotels (DBL/SGL):
  • Wenen: € 95 / € 165
  • Bratislava: € 95 / € 165
  • Boedapest: € 95 / € 175
 • Transfer van Boedapest naar Wenen: 100 euro per persoon, 50 euro surplus wanneer je met je eigen fiets reist. 

Heen- en terugreis

 • Met de nachttrein of het vliegtuig naar Wenen en terug vanuit Boedapest met het vliegtuig
 • Met de auto, let op parkeren in Wenen is duur, reken op €25/dag. Best parkeer je buiten het centrum in een Park&Ride.

Fietsniveau

Je fietst over fietspaden, wegen langs een dam en deels over relatief rustige zijwegen. Drukke wegen zijn van korte duur. Je fietst slechts voor 3 korte afstanden op onverharde paden. De rest van de fietstocht gaat over geasfalteerde wegen. Over het algemeen is de route zeer goed bewegwijzerd, met een paar uitzonderingen in het Slovaakse deel. De tocht is relatief gemakkelijk met lichte verhogingen op sommige stukken.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren