Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze actieve rondreis is ideaal voor de echte natuurliefhebbers. Ter land, ter zee of in de lucht? Sandboarden in de woestijn van Huacachina, raften in de buurt van Arequipa of een vlucht over de Nascalijnen: in deze reis beleef je het allemaal! Pittig maar prachtig, dat is de beste beschrijving van de tweedaagse trekking in de Colca Canyon. Tijdens de Salkantaytrekking wandel je door indrukwekkende Andes landschappen met als kers op de taart een bezoek aan het machtige Machu Picchu. Aan variatie geen gebrek tijdens deze actieve rondreis!

De hoogtepunten van deze reis

raften arequipa
Raften

Rafting in de buurt van Arequipa

Salkantay trekking
Salkantay trekking

De indrukwekkende vierdaagse Salkantay trekking

uros eilanden titicacameer
Uros - Titicacameer

Verblijven bij de locals op het Titicacameer

Programma

Programma

A Dag 1
Lima: Aankomstdag

Welkom in Lima, de stad der koningen!

Onze partner wacht je op met een bordje met jouw naam op. Je wordt naar je hotel in Miraflores gebracht waar er een eerste persoonlijke briefing volgt. Afhankelijk van je aankomstuur is er hierna nog tijd om al een eerste keer op verkenning te gaan in Lima. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal en het presidentieel paleis, en ook de San Fransisco kerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben, is een bezoek meer dan waard. 

B Dag 2
Lima: Fietstour

Inbegrepen: ontbijt

Tijd voor wat actie! Na je ontbijt fiets je van Miraflores tot Barranco met zicht op de kustlijn. Geniet van de uitzichten en verschillende parken onderweg. Bewonder de vele muurschilderingen in Barranco, het artistieke deel van Lima. De rest van de dag ben je vrij om Lima verder op eigen houtje te verkennen.

C Dag 3
Lima - Paracas

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt word je naar de busterminal gebracht, voor de comfortabele bus naar Paracas. Bij aankomst word je naar een leuk logies gebracht op wandelafstand van de zee. In de namiddag ga je met een privégids naar het reservaat van Paracas voor een prachtige wandeling.  Hier vind je ‘s werelds grootste concentratie zeevogels, een waar paradijs voor duizenden pelikanen, flamingo’s, sternen,… Onderweg geniet je van verschillende landschappen die een volledig kleurenpalet tentoon spreiden. Op de heuvel Santa Maria heuvel doemt de kustlijn van ‘Lagunillas’ op, waarna je afdaalt naar het rode strand, die zijn kleur dankt aan de eeuwenlange confrontatie tussen lava en de Stille Oceaan.  

D Dag 4
Islas Ballestas - Huacachina - Nazca

Inbegrepen: ontbijt

Als er één ding is dat je moet gezien hebben in deze regio, dan zijn het wel de befaamde Islas Ballestas. Duizenden vogels vliegen hier alle kanten op en maken een hels kabaal: een adembenemend schouwspel. Het leukste van de trip zijn misschien wel de zeehonden die zich op de verbluffende rotsformaties en stranden genesteld hebben. Een topochtend! Nadat je terug in de haven bent, rijd je rond met een privéchauffeur richting Nazca. Onderweg hou je halt in een pisco-brouwerij waar je het brouwproces van het drankje kan bewonderen, en eventueel je lunch kan houden. De volgende stop is de woestijnoase van Huacachina, een verrassende plek in een land dat je toch vooral van de Andes kent. Je gaat de duinen op in een buggy en indien je wenst kan je ook sandboarden. De chauffeur kan je op verschillende hoogtes afzetten en daarna is het de beurt aan jou om naar beneden te zoeven. ’s Avonds verblijf je in Nazca, waar je nog even op adem kan komen van de voorbije dag.

E Dag 5
Nazca-lijnen - Fietstocht Nazca aquaducten

Inbegrepen: ontbijt

Welkom in Nazca, een woestijndorpje dat vooral gekend is voor de mysterieuze Nazcalijnen. Je wordt naar de luchthaven gebracht, de beste en spectaculairste manier om de Nascalijnen te beschouwen is namelijk vanuit de lucht.  Vanaf de grond zie je alleen maar lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, samensmelten tot tekeningen. Niemand weet hoe deze lijnen precies zijn aangebracht. Na je vlucht maak je in de namiddag nog een fietstocht vanuit Nazca naar de aquaducten, gebouwd in het midden van de woestijn in de pre-Incatijden zo’n 1500 jaar geleden. Na deze fietstocht word je naar de busterminal gebracht, waar je ’s avonds laat een comfortabele nachtbus neemt naar Arequipa.

Overnachting op de nachtbus.

F Dag 6
Arequipa: Aankomstdag

Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Op een hoogte van 2325m boven zeeniveau is dit de ideale stad om te acclimatiseren alvorens nog hoger te trekken. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit ‘sillar’, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal. Arequipa is voor Peruaanse begrippen een moderne, rijke stad, maar heeft nog een prachtig koloniaal centrum. Je kan je bagage achterlaten in het hotel alvorens de stad in te trekken voor een lekkere maaltijd, er zijn hier vele gezellige restaurantjes te vinden.

G Dag 7
Arequipa: raften

Inbegrepen: ontbijt

Vandaag ga je raften op de Chile rivier. Je wordt opgehaald in je hotel naar het startpunt van de rafting aan de Virgen del Chapi Sanctuary. Hier krijg je een veiligheidsbriefing en het nodige materiaal. Samen met een professionele gids ben je nu helemaal klaar om het water op te gaan! Op het einde van de tocht is er een versnelling van categorie 4: adrenaline verzekerd! De rest van de dag ben je vrij.

H Dag 8
Colca Canyon trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tussen 3u en 3u30 's morgens word je opgehaald aan je hotel en rijd je richting Chivay, een dorpje aan de Colca Canyon. Aan Cruz del Condor heb je een prachtig uitzicht over een van de diepste kloven ter wereld (meer dan 3000m diep!), als kerst op de taart is er hier ook een zeer grote kans om condors te zien. Met een vleugelspanwijdte van meer dan 3m doen ze wat buitenaards aan. Rond een uur of 9 verschijnen de eerste vogels meestal, met een beetje geluk scheren ze rakelings over je heen.  Het eerste deel van hun trekking gaat voornamelijk naar beneden. Na de lunch wandel je nog  enkele uren verder (zowel stijgend als dalend) tot de Oase, een rustige en charmante plek. Geniet van verfrissende duik in het zwembad, omgeven door palmbomen en een indrukwekkende natuur. Rust de rest van de avond zeker goed uit, morgen staat er een pittige klim te wachten!

I Dag 9
Colca Canyon trekking

Inbegrepen: ontbijt

Al héél vroeg begint een stevige wandeling in stijgende lijn om uit de Canyon te trekken. Je voorziet best wat energierepen voor je aan deze tocht begint want het ontbijt is pas voorzien bij aankomst boven, in het dorpje Cabanaconde.  Een extra motivatie om goed door te stappen. De wandeling duurt ongeveer 3.5 uur. Na deze inspanning rijd je met de bus richting Chivay met enkele toeristische stops en enkele uitkijkpunten om de vallei te bewonderen. Hierna reis je verder tot Puno. Dit is een klein stadje op maar liefst 3830m, aan de oevers van het Titicaca-meer. Het is bovendien een toegangspoort tot Bolivia, en daardoor ook een hemel voor smokkelaars. Klinkt een beetje duister? Wacht dan tot je het meer opvaart! Het is niet alleen het grootste meer van Zuid-Amerika als je het bekijkt vanuit watervolume (alles voor de lijstjes!), maar vooral het hoogst bevaarbare meer ter wereld. En in dat meer liggen eilanden die absoluut het ontdekken waard zijn!

J Dag 10
Puno - Uros met kayak en homestay Amantaní

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

’s Ochtends vroeg word je van je hotel naar de haven gebracht. Daar start je  na een korte uitleg de 1.5 uur durende kajaktocht tot de drijvende rieteilanden van Uros. Een drijvend rieteiland? Klopt helemaal: de lokale bevolking heeft riet tot een kunst verheven, en maakt er niet alleen boten en huizen van, maar zelfs complete eilanden. Je gids leidt je een uurtje rond en je komt snel te weten dat de Uros deze eilanden in de eerste plaats gebouwd hebben om de Inca’s te ontvluchten. Het mag vandaag dan zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie, toch blijft het nog indrukwekkend om te zien hoe dit volk erin geslaagd is hier te overleven. Voel je het eiland op en neer deinen? Geen paniek, je ruilt de kayak nu in voor een gewone boot en vaart nog wat verder. Je krijgt weer vaste grond onder de voeten op Amantani, een écht eiland deze keer. Je zal zien dat de lokale bevolking zich nog tooit in hun traditionele kledij. Je wordt hartelijk welkom geheten en er wacht je een bijzondere ervaring met een homestay bij een lokale familie.

K Dag 11
Amantani - Taquile - Puno

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie die je gastvrij onderdak bood. Je vaart verder tot het eiland Taquile. Geen auto’s, geen hotels en amper winkels: geef toe, niet echt alledaags. Op het eiland zijn er een paar pre-Inca ruïnes gevonden, en je hebt een fenomenaal uitzicht op de besneeuwde toppen aan de Boliviaanse zijde van het meer. Maar waar het eiland vooral bekend om staat is de textiel, en dat ontging ook UNESCO niet. Raar maar waar: hier is het een exclusieve bevoegdheid van mannen om te breien! Nadat je uitgebreid kennis gemaakt hebt met de gebruiken van het eiland vaar je terug naar Puno, waar je ’s avonds nog van een Cusqueño kan genieten, het Peruaanse bier.

L Dag 12
Puno - Cusco

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Na het ontbijt vertrek je voor een 10 uur durende busrit naar Cusco. Onderweg maak je 5 prachtige stops, om onder andere enkele ruïnes en een koloniale kerk te bezoeken. Dankzij de prachtige vergezichten over de Altiplano en de hoogvlaktes zal je je zeker niet vervelen! Er is een Engelstalige gids mee die de groep voorziet van de nodige uitleg. Cusco is prachtig: let op de grote Inca-stenen onderaan de gebouwen, deze enorme granieten blokken passen perfect in elkaar zonder de hulp van cement. Doe het wel wat rustig aan, want je zit hier op ongeveer 3400m en dat voel je!

 

M Dag 13
Cusco: Maras & Moray mountainbike tour

Inbegrepen: ontbijt

Met verschillende routes rond de city is Cusco, gelegen in het hart van de Andes, een paradijs voor mountainbikers. Duizenden routes in de hooglanden van Cusco brengen je in contact met prachtige landschappen, overblijfselen van de Inca tijd en de vriendelijke lokale bevolking. Deze ééndaagse tocht neemt je mee door de Andes rondom Cusco. Je bezoekt Moray en Maras en fietst ook verder tot de pre-inca Salineras zoutmijnen.

N Dag 14
Cusco vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Cusco of ‘Qosqo’ betekent ‘De navel van de wereld en keizerlijke Inca hoofdstad’. Het is een adembenemende plaats – en niet alleen omdat het op een hoogte van 3400 meter boven zeeniveau ligt. Deze prachtige stad zit vol met contrasten tussen de inheemse- en de moderne westerse stijlen. Maak een wandelingetje langs San Blas, een gezellige buurt met heel wat leuke restaurantjes. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en vele souvenirwinkels.

O Dag 15
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Héél vroeg in de ochtend vertrek je per bus vanaf je hotel in Cuzco, onderweg heb je tijd om kennis te maken met het internationaal gezelschap dat je de volgende dagen zal vergezellen. In Soraypampa begint het pad van de Salkantay trekking en ontmoeten je de ondersteunende staf, die al het materiaal op muilezels laden en alles voor de trekking inpakken. Als opwarmer wandel je tot het prachtige Humantay-meer. Hierna wandel je terug tot Soraypampa om de wandeling ‘officieel’ te beginnen. De trekking gaat vandaag vooral bergopwaarts tot de overnachtingsplek op 4500m hoogte. Dit is een wandeling van 5 à 6 uur. Onderweg passeren we Salkantay Pampa, je lunchplek.’s Avonds maakt de kok een heerlijke maaltijd klaar.

Praktische info trekking
P Dag 16
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: onbijt-lunch-diner

Vroeg uit de veren vandaag! Je wordt gewekt met een tas cocathee aan je tent om je te helpen bij de grote hoogte.  Na een stevig ontbijt beginnen we aan de steile klim van 3 tot 4 uur richting de hoogste pas van de trekking op 4950m. Hier heb je een prachtig zicht over de Salkantay bergketen, een unieke beloning na een intensieve klim. Boven is er tijd voor een korte fotosessie, maar lang kan je er niet blijven omdat het er wegens de hoogte behoorlijk fris is. Nadien daal je af tot een vlak gebied van waaruit je de naburige valleien van Salkantay kan zien. Met wat geluk kan je hier ook de Andes condors spotten.

Q Dag 17
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: onbijt-lunch-diner

Vandaag daal je zo’n twee uur bergafwaarts tot 3 133 m hoogte. Hier bezoeken we een Inca-site. Nadien daal je nog 5 uur bergafwaarts tot aan Km 82, het begin van de klassieke Inca-route. Onderweg kom je nog verschillende Inca-sites tegen. Onze chef bereidt een heerlijke lunch voor ons op kilometer 82. Na de lunch haalt een privébus ons op bij Km 82 en brengt ons naar Ollantaytambo (2,792m). Je krijgt de gelegenheid om zelfstandig de prachtige Inca-stad van Ollantaytambo te bezoeken. Het diner vindt plaats in een restaurant en je overnacht dit keer niet in een tent maar in een hotel.

R Dag 18
Salkantay trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Na een vroeg ontbijt  neem je de trein naar km 104. Na ongeveer 1.5u kom je hier toe en wacht je nieuwe gids je op. Vanaf dit punt begint de wereldberoemde Incatrail. Je bezoekt de Incasite van Chachabamba en wandelt dan door tot de volgende Incasite waar je luncht. Deze fantastische plek is een perfect voorbeeld van de Inca terraslandbouw. Door de tropische jungle vervolg je de trekking via een smal pad tot de gekende Inti Punku (zonnepoort). Vanaf dit punt heb je een prachtig zicht over Machu Picchu. Met een beetje geluk breekt de zon net door de wolken heen, en heb je een verbluffend zicht op de bergen rond Machu Picchu. Geniet nog even na, en daal dan af naar de kers op de taart: het machtige Machu Picchu. Wanneer je groep volledig is in Machu Picchu verken je de ruïnes met je gids, die je overal van extra info voorziet. Voordeel is dat je Machu picchu in de namiddag bezoekt met minder toeristen dan in de ochtend. In de namiddag neem je de bus naar Aguas Calientes, waar je de trein neemt tot Ollantaytambo. Je komt laat toe in Cuzco, maar je bent weer een fantastische ervaring rijker: een trekking die elke hiker op zijn conto wil hebben staan!

S Dag 19
Cusco: Vrije dag en terugvlucht

Inbegrepen: ontbijt

Zin voor avontuur? In Cusco valt er heel wat te beleven. De avonturiers kunnen kiezen om te gaan raften of mountainbiken. Voor de echte wandelliefhebbers is er een ruime keuze aan dagtochten of trekkings in de regio.  Vraag ons zeker naar de mogelijkheden! Afhankelijk van het uur van je vlucht word je opgehaald aan je hotel en naar de luchthaven van Cusco gebracht. 

Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf

Verleng je reis met een verblijf in de Peruaanse jungle nabij Puerto Maldonado. Kies voor de gezellige bungalows van Corto Maltes of trek wat verder weg voor 100% jungle gevoel in de Inotawa lodge

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 15: Verleng je reis
Praktische info trekking Prijs op aanvraag
Dag 19: Verleng je reis
Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies op basis van een tweepersoonskamer met privésanitair (in geval van 4 personen, worden er 2 tweepersoonskamers voorzien)
  •  behalve tijdens de homestay op het Titicacameer, hier heb je geen privésanitair
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers zoals vermeld in het programma (bus transfers in goede lokale toeristische bussen):
  • Alle transfers van en naar de luchthaven bus- en treinstations
  • Cruz del Sur bus van Lima tot Paracas
  • Privévervoer van Paracas tot Nasca via Ica
  • Cruz del Sur nachtbus van Nazca tot Arequipa
  • Toeristische bus van Arequipa tot Colca Canyon.
  • Toeristische bus van Colca Canyon tot Puno
  • Toeristische bus van Puno tot Cusco
  • Trein van Ollantaytambo tot Machu Picchu (Aguas Calientes) - retour ticket
  • Bus van Aguas Calientes tot Machu Picchu (round trip)
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Fietstour in Lima (activiteit in internationale groep)
  • Paracas National Reserve (activiteit met privégids)
  • Ballestas eilanden (activiteit in internationale groep)
  • Sandboarden Huacachina (activiteit in internationale groep)
  • Vlucht over de Nascalijnen (activiteit in internationale groep)
  • Raften Arequipa (activiteit in internationale groep)
  • Tweedaagse Colca Canyon trekking (trekking in internationale groep)
  • Kayak tot Uros en Taquile (activiteit in internationale groep)
  • Maras and Moray (activiteit in internationale groep)
  • Heilige vallei (activiteit met privégids)
  • Vierdaagse Salkantaytrekking et stukje Incatrail (activiteit in internationale, kleine, groep)
  • Tour tot Machu Picchu (activiteit in internationale groep)
  • toegangsgelden en gidsen (met uitzondering van de vermelde toeslagen bij 'niet inbegrepen')
  • Lokale Engelstalige gids waar vermeld in het programma
  • Bijdrage voor het Garantiefonds

  Niet inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten
  • Overige maaltijden (een maaltijd vind je gemakkelijk tussen de 8 en 15 euro)
  • Optionele toegangsgelden: Kathedraal Cusco: 40 SOL, Coricancha Cusco: 15 SOL. 
  • Toegang tot Huayna Picchu (toeslag 20 euro pp, reservatie noodzakelijk)
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

  Bijkomende info

  Comfort categorie

  LimaArawi Miraflores Express
  ParacasPosada del Emancipador
  NascaCasa Andina standard
  ArequipaCasona Solar
  Colca Canyonbasic accommodatie in de Canyon
  PunoCasona plaza Puno
  Lake TiticacaHomestay Amantaní (basic) 
  CuscoHotel Sacha
  Salkantay trekkingtenten
  Aguas CalientesTerrazas de la Luna

  Deluxe categorie - alle activiteiten met privé gids.

  LimaAntiguo Miraflores doble Colonial deluxe
  ParacasHotel Arranwa hotel
  NascaHotel Nasca lines
  ArequipaHotel Palle boutique doble
  Colca Canyonbasic accommocatie in de Canyon
  PunoHotel Casa Andina premium lake view
  Lake TiticacaHomestay Amantaní (basic)
  CuscoHotel Tambo del Arriero Cusco junior
  Salkantay trekkingtenten
  Aguas CalientesEl Mapi Incaterra (halfpension)
  Onze reizigers in Peru

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren