Overslaan en naar de inhoud gaan

Je verkent het Groene Hart van Nederland. Te midden van grote steden ligt een oase van groen en rust. Fiets door het land van Gooi en de merengebieden van de Ankeveense, Nieuwkoopse en Reeuwijkse Plassen. In een typischer Hollands decor kan je niet fietsen: groene polders van vlakke weilanden met koeien, prachtig gerestaureerde windmolens en pittoreske dorpen. Allemaal verbonden door rustige, mooi aangelegde fietspaden. Proef de heerlijke kazen van Gouda. De perfecte manier om het echte Holland te ervaren!
 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie in het Groene Hart van Nederland

Fietsen langs uitgestrekte polders

Fietsvakantie in het Groene Hart van Nederland

Proeverijen in kaasboerderijen

Fietsvakantie in het Groene Hart van Nederland

Genieten van de rust in het merengebied

Programma

Programma

A Dag 1
Weesp - Vecht
50 km

Je wordt verwacht in Weesp waar je fietsvakantie start. Voor vertrek ontvang je een GPS. Ofwel wordt die naar je thuis gestuurd als je met je eigen fiets komt of geen bagagevervoer boekte. Ofwel ga je het apparaat afhalen op een door ons aangegeven plaats. De details van de route worden overhandigd en je bent klaar voor vertrek.

Vandaag fiets je door ‘t Gooi’, een groen gebied tussen het stedelijke Utrecht en Amsterdam. Eerst ga je noordwaarts naar het indrukwekkende Muiderslot, een middeleeuwse burcht die tot de verbeelding spreekt. Een bezoek aan één van de oudste kastelen van Nederland is zeker aan te raden. Neem ook even de tijd om tot rust te komen in de prachtige tuinen. 

Je fietst langs de oevers van het IJmeer naar het pittoreske Naarden. Het historische centrum is gebouwd in de vorm van een ster. Wandel er over de gezellige smalle straten en bezoek het Vestingmuseum als je meer wilt weten over het bewogen verleden. Spring ook even binnen in de kerk om het unieke tongewelf te aanschouwen.

Fiets verder zuidwaarts naar het prachtige merengebied van de Ankeveense Plassen. Dit landschap staat bekend om zijn meren en geribbelde zandeilanden en is bezaaid met jachthavens. Vanaf hier volg je de rivier de Vecht waarlangs veel oude villa's en vakantiehuizen uit de vorige eeuw zijn opgetrokken. Stop in het gezellige Breukelen en neem zoals alle Amerikanen een foto aan de ophaalbrug. Dit dorp is bijzonder populair omdat het New Yorkse Brooklyn werd vernoemd naar dit dorp. Het zijn de Nederlandse immigranten die ooit nederzettingen stichtten in Amerika. En die plaatsen gaven ze namen gebaseerd op steden uit hun eigen geboorteland. Je fietstocht eindigt bij een klein gezellig hotel aan de Vecht. Vandaag fiets je ongeveer 50 kilometer.

B Dag 2
Vecht - Meije/Woerden
26 km

Vanaf de Vecht kom je in het echte Groene Hart van Nederland. Een regio gelegen tussen de 4 grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. In dit gebied vind je alles wat Nederland typeert: windmolens, gestippelde koeien, heerlijke kaasboerderijen, groene vlaktes, perfect aangelegde fietspaden en traditionele ambachten. Je fietstocht brengt je naar de Nieuwkoopse Plassen waar je de nacht doorbrengt aan de rand van het rivier-en merengebied de Meije. Een prima plek om 's middags een elektrisch bootje of kano te huren en de buurt vanop het water te verkennen. Dit gebied baadt in groene weelde en is een oase van rust waar je heerlijk kan ontspannen.

Als je de formule comfort reserveerde, overnacht je niet in de Meije maar in een hotel in het gezellige centrum van Woerden. 

C Dag 3
Meije/Woerden - Haastrecht
25 km

Vandaag start je langs de Kromme Meije. Stop aan de kaasboerderij van de bekende familie De Graaf en proef er de heerlijke boerenkaas die er al sinds 1928 wordt gemaakt. In Bodegraven kan je het kaasmuseum bezoeken. Deze plaats was ooit het centrum van de bekende Hollandse kaashandel. Even verder passeer je de Reeuwijkse Plassen, een polderlandschap met houten paden over het water, dijken en smalle wegen tussen de plassen. Snel sta je in het stadje Gouda, bekend om zijn wereldse kazen. Verken het kleine stadscentrum te voet en wandel over het bruisende marktplein waar tijdens de zomer elke donderdag een kaasmarkt wordt gehouden. Bezoek het prachtige gebouw de Waag waar de kaas werd gewogen of het stadhuis met versierde torens, prachtige luiken en statige trappen. In de Sint Janskerk schitteren de glas-in-lood ramen. Zoetekauwen mogen de Kamphuisen siroopwafelfabriek uit 1810 niet missen. De geur alleen doet een mens watertanden. Je verlaat het historische centrum van Gouda en blijft de Hollandsche IJssel volgen tot in het plaatsje Haastrecht. In totaal fiets je 25 kilometer.

D Dag 4
Haastrecht - Kinderdijk
25 km

De laatste dag van deze fietsvakantie brengt je naar dé bezienswaardigheid in deze regio. Je fietst langs de Hollandsche IJssel tot aan de Lek. Na 25 kilometer kom je aan in het liederlijke Kinderdijk waar maar liefst 16 windmolens uit de 18de eeuw aan de waterkant staan. Nergens anders in Nederland kun je zoveel molens in zo’n goede staat bij elkaar zien. Prachtig om zien en een waardige afsluiter van deze reis. In Kinderdijk lever je de eventuele huurfiets en GPS in en ontvang je je bagage. Een taxi brengt je naar het station van Dordrecht waar je reis eindigt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 4
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 4
 • GPS-tracks
 • Huur GPS fietsnavigatie (1 apparaat per groep)
 • Taxi Kinderdijk - treinstation Dordrecht op dag 4
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar treinstation Weesp op dag 1 en vanaf treinstation Dordrecht naar België op dag 4
 • Toeristenbelasting ter plekke af te rekenen (€ 6 per persoon in totaal)
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt 
 • Inkomgelden voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief waterdichte fietstas: € 115
 • Huur E-Bike inclusief waterdichte fietstas: € 160
 • Afleverkosten fiets: € 60 per groep
 • Bagagevervoer vanaf dag 1 tot en met dag 4: € 375 per groep

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Weesp met overstap in Amsterdam ( ca. 2,5 uur vanuit Brussel) en terug vanuit Dordrecht met overstap in Breda ( ca.2 uur tot Brussel)
 • Met je eigen wagen (je kan gratis parkeren op de P+R Leeuwenveldseweg vlakbij het station)

Hotellijst

Budget: 

 • Maarsen: B&B Nieuw Geesberge of gelijkwaardig
 • Meije: Buitenplaats de Blauwe Meije of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig

Comfort:

 • Maarsen: Logement aan de Vecht of gelijkwaardig
 • Woerden: Stadshotel van Rossum of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 en 50 kilometer per dag.  De route verloopt overwegend vlak maar de wind kan het fietsen zwaarder maken.

Wat je moet weten over deze reis

Over Nederland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren