Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze trip neemt je mee naar het ‘Groene Hart’ van Nederland.  Te midden de grote steden ligt een oase van groen en rust.  Het is een prachtig open gebied met polders, groene weilanden met de typische Hollandse koeien, meren en riviertjes.  Je fietst in een decor van molens, kaasboerderijen, pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen over de grootse en rustige Nederlandse fietspaden. De perfecte manier om het echte Holland te ervaren!
 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis Het Groene Hart

De uitgestrekte polderlandschappen met hun molens, boerderijen en talloze grachten

Fietsreis Gouda

Culinair genieten van de Hollandse kazen

Fietsreis Groene Hart

De middeleeuwse kastelen en vestigingen

Programma

Programma

A Dag 1
Fietstocht langs Weesp, Muiderslot, Naarden & Vecht
50 km

Indien je met je eigen fiets of zonder bagagevervoer deze trip boekt, krijg je voor vertrek je GPS apparaat thuisgestuurd. Je kan dan onmiddellijk aan de fietstocht beginnen. Indien je koos om deze reis inclusief huurfiets of bagagetransport te boeken, krijg je je GPS bij aankomst in het station van Weesp van lokale agent. Je fietstocht start dan na het eventuele afgeven van de bagage en een korte instructie over het reisprogramma en het GPS apparaat.

Vandaag fiets je door ‘t Gooi’, een groen gebied tussen het stedelijke Utrecht en Amsterdam. Eerst ga je noordwaarts naar het indrukwekkende Muiderslot, een Middeleeuws kasteel dat lijkt weggelopen te zijn uit een prentenboek.  Bezoek Slot met bijhorende tuinen is optioneel. (€15,50 pp)

Vervolg je weg langs de oevers van het IJmeer, de voormalige Zuiderzee, naar Naarden. Je bezoekt het historisch centrum van deze versterkte garnizoensstad die gebouwd is in de vorm van een ster, een verbluffend gezicht vanuit de lucht!

Fiets verder zuidwaarts naar het prachtige merengebied van de Ankeveense Plassen. Dit landschap staat bekend om zijn meren en geribbelde zandeilanden, en is bezaaid met luxe villa’s en jachthavens. Vanaf hier volg je de rivier de Vecht, een prachtig gebied met veel oude villa's en vakantiehuizen uit de 18e en 19e eeuw. Dit gebied was (en is nog steeds) een toevluchtsoord voor mensen uit de hogere klasse uit Amsterdam. Een van de dorpen die je onderweg passeert is Breukelen. Brooklyn in New York is vernoemd naar dit dorp! Je fietstocht eindigt bij een klein gezellig hotel aan de Vecht.

 

B Dag 2
Via Meije naar Woerden
26 km

Vanaf de Vecht kom je in het echte Groene Hart, een regio in Nederland tussen de 4 grootste steden  (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam). Dit is een typisch Nederlands groen gebied met molens, koeien, kaas, boerderijen en traditionele ambachten.

Je fietstocht brengt je naar de Nieuwkoopse plassen, waar je de nacht doorbrengt aan de rand van een rivier /merengebied genaamd de Meije. Een prima plek om 's middags een elektrische sloep of een kano te huren! (optioneel) Dit gebied is een ware groene oase waar je kunt genieten van de natuur en kunt ontspannen.

Indien je kiest voor de comfort-prijs, overnacht je vandaag in het gezellige stadscentrum van Woerden in een uitstekend hotel met een fenomenaal restaurant.

C Dag 3
Langs Bodegraven & Gouda tot in Haastrecht
25 km

Vandaag fiets je eerst langs de Kromme Meije in zuidelijke richting. Even voor je Bodegraven bereikt, kom je langs de kaasboerderij van de familie de Graaf. Deze familie maakt al sinds 1928 boerenkaas op hun boerderij.

Na nog eens een half uurtje fietsen bereik je de Reeuwijkse Plassen en al gauw sta je in het stadje Gouda. Natuurlijk kent men deze plaats over de hele wereld vanwege de kaas. Het stadscentrum wordt doorkruist door grachtjes en is relatief klein. Daarom zal je Gouda vandaag te voet verkennen. Het marktplein is het bruisende hart van de stad. Hier wordt in de zomer elke donderdag een kaasmarkt gehouden. De Waag, waar de kaas werd gewogen, is een prachtig gebouw, maar hij valt toch een beetje in het niet omdat zijn overbuurman, het stadhuis van Gouda, alle aandacht opeist met zijn prijkende torens, prachtige luiken en statige trappen.

De St Janskerk mag er ook zijn, met zijn schitterende glas-in-lood ramen. Iets zuidelijker kun je de molen De Roode Leeuw zien, die al sinds 1727 de lokale bakkers voorziet van bloem. Tot slot: zoetekauwen mogen de Kamphuisen siroopwafelfabriek uit 1810 niet missen. De geur alleen al, kan een mens doen watertanden!

Je verlaat het historische centrum van Gouda aan de zuidzijde en blijft de Hollandsche IJssel volgen tot je in het plaatsje Haastrecht het gezellige hotel aan de waterkant treft. Hier zal je overnachten.

D Dag 4
Kinderdijk
25 km

De laatste dag van deze fietsreis breekt aan, met op het programma een Hollands icoon. Een route van ongeveer 25 kilometer brengt je langs de Hollandsche IJssel tot aan de Lek. In Kinderdijk, aan de Lek, staan maar liefst 16 windmolens uit de 18e eeuw, acht aan elke zijde van het water. Nergens anders in Nederland kun je zoveel molens in zo’n goede staat bij elkaar zien: een prachtig plaatje en een waardige afsluiter van deze reis!

In Kinderdijk lever je de eventuele huurfiets en GPS in en ontvang je je bagage terug. Een taxi brengt je naar het station van Dordrecht, waar je reis eindigt.

 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 4
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 4
 • GPS-tracks
 • Huur GPS fietsnavigatie (1 apparaat per groep)
 • Pechhulp tijdens fietstochten op dag 1 tot en met dag 4
 • Taxi Kinderdijk - treinstation Dordrecht op dag 4

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar treinstation Weesp op dag 1 en vanaf treinstation Dordrecht naar België op dag 
 • Toeristenbelasting ter plekke af te rekenen (€ 6 per persoon in totaal)
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt 
 • Entrees voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief waterdichte fietstas: € 120
 • Huur E-Bike inclusief waterdichte fietstas: € 160
 • Afleverkosten fiets: € 60/groep
 • Bagagevervoer tijdens vanaf dag 1 tot en met dag 4: € 375/groep

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Weesp met overstap in Amsterdam ( ca. 2,5 uur vanuit Brussel) en terug vanuit Dordrecht met overstap in Breda ( ca.2 uur tot Brussel)
 • Met je eigen wagen (je kan gratis parkeren op de P+R Leeuwenveldseweg vlakbij het station)

Hotellijst

Budget: 

 • Maarsen: B&B Nieuw Geesberge of gelijkwaardig
 • Meije: Buitenplaats de Blauwe Meije of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig

Comfort:

 • Maarsen: Logement aan de Vecht of gelijkwaardig
 • Woerden: Stadshotel van Rossum of gelijkwaardig
 • Haastrecht: Hotel over de Brug of gelijkwaardig

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 en 50 kilometer per dag.  De route verloopt overwegend vlak maar de wind kan het fietsen zwaarder maken.

Wat je moet weten over deze reis

Over Nederland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren