Overslaan en naar de inhoud gaan

De Wicklow Way is Ierlands oudste en best onderhouden langeafstandspad, in zijn geheel 132 km lang. Het voert je door de Wicklow Mountains, een glooiende en groen laaggebergte met spectaculaire valleitjes, prachtige vergezichten, oude landerijen en de wondermooie Keltische site van Glendalough. Het pad loopt van Clonegal evenwijdig met de oostkust noordwaarts tot in de buitenwijken van Dublin. Verwacht geen reis 'puur natuur' op zo'n handige afstand van de hoofdstad. Maar toch zijn sommige trajecten verrassend eenzaam, ruig en ongerept. Je hebt de keuze tussen een 8- of 10-daagse reis. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

De wondermooie vallei van Glendalough

De wondermooie vallei van Glendalough

Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Landschappen die weg hebben van een magisch filmdecor in de Wicklow Mountains in Ierland

Landschappen die weg hebben van een magisch filmdecor

Programma

Programma

A Dag 1 (8-daagse)
Bunclody

Het programma start in Bunclody, je eerste overnachtingsplaats. 

Overnachting in B&B of guesthouse.

B Dag 2 (8-daagse)
Clonegal - Shillelagh

Je wordt naar Clonegal gebracht (transfer inbegrepen), waar de tocht over de Wicklow Way aanvangt. Je wandelt door het Newry Forest en over Moilishe en Stookeen Hill tot het land van Mungaculin. Daarna bereik je het 17de-eeuwse dorp Shillelagh. 

Tocht van 19.8 km - 499 m stijgen en 308 m dalen

Overnachting in B&B of guesthouse (O)


O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

C Dag 3 (8-daagse)
Shillelagh - Moyne

Over rustige bospaadjes, landwegeltjes en door open berglandschap wandel je naar Moyne. De tocht levert mooie uitzichten op over het traject dat je gisteren hebt gewandeld en over de counties Wexford en Carlow. Op je pad ligt ook een zgd. ringfort.

Tocht van 21.8 km - 513 m stijgen en 370 m dalen
Indien je onderweg naar de top van Ballycumber Hill wandelt, wordt het 8 km langer.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

D Dag 4 (8-daagse)
Moyne - Drumgoff

Een slalom tussen de heuvels en door dennenbos vandaag, met kans op het spotten van edelherten. Uiteindelijk kom je in de pittoreske Glenmalure-vallei terecht waar zich, op het einde, het plaatsje Drumgoff bevindt. 

Tocht van 24 km en 800 m stijgen en dalen. Indien je ervoor kiest om het traject via Croaghanmoira Mountain te doen, met prachtzichten over de Ow- en Avonbeg-valleien, is het 950 m stijgen en 860 m dalen.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

E Dag 5 (8-daagse)
Drumgoff - Laragh

Je klimt de Glenmalure-vallei uit en het mystieke dal van Glendalough ('An Gleann Dha Locha', 'the glen of the two lakes') in. Een korte klim brengt je vervolgens noordoostwaarts en leidt je de Glenmacnass Valley in, waar de tocht eindigt in het kleine dorpje Laragh.

Tocht van 18 km en 560 m stijgen en dalen. Je kan de tocht wat pittiger maken door voor de Spinc route te kiezen, over de gelijknamige puntige heuvel.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

F Dag 6 (8-daagse)
Laragh - Roundwood

Van Laragh wandel je via Paddock Hill, Oldbridge, langs de rivier Avonmore en het donkere, verzonken meer Lough Dan, naar Roundwood, het hoogste dorp van Ierland (238 m).

Tocht van 12 km, 400 m stijgen en 300 m dalen. Je kan kiezen voor de langere route over Scarr Mountain (met prachtig zicht over Lough Dan). In dat geval wordt het 15 km en 720 m stijgen.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

G Dag 7 (8-daagse)
Roundwood - Enniskerry

De laatste wandeling is de populairste etappe van de Wicklow Way en brengt je van Roundwood naar Enniskerry. Je krijgt adembenemende zichten op de meren Lough Tay en Lough Dan en op Luggala Estate, een landgoed dat toebehoorde aan de familie Guinness (maar in nov. '19 verkocht werd aan een 'overseas buyer'). Door open heide wandel je vervolgens naar het zadel tussen White Hill and Djouce Mountain, van waar je zicht krijgt op de zee. Je daalt af langs de 120 m-hoge Powerscourt Waterfall, en door de vallei van de Glencree naar Enniskerry. Daar bevindt zich ook het voorname Powerscourt Estate, een landgoed uit de 17de eeuw met prachtige tuinen.

Tocht van 18.9 km (tot Crone Woods parking), 518 m stijgen en 590 m dalen.
Vanaf Crone Woods heb je de keuze: je wandelt nog 3 km verder over de Wicklow Way en nadien een kleine 6 km naar het logies in Enniskerry. Of je wandelt meteen naar Enniskerry, 6 km over rustige baantjes. Of je legt deze laatste km per taxi af (€ 20).

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

H Dag 8 (8-daagse)
Enniskerry

Het programma eindigt na het ontbijt. (O)

Dag 1- 10 (10-daagse)
10-daagse

Deze 10-daagse reis is qua traject identiek aan de 8-daagse reis met vertrek in Bunclody en aankomst in Enniskerry. Maar we hebben 2 extra dagen toegevoegd met de bedoeling een verdere verkenning te ondernemen van de valleien van Glenmalure en Glendalough.

Op dag 5 heb je de kans om vanuit Drumgoff een mooie luswandeling te maken, waarbij je de keuze hebt tussen een tocht van 8,5 of 12 km. Achter de vallei van de Avonbeg lonkt ook de Lugnaquillia, met 925 m de hoogste top van de Wicklows. Klimmen naar de top is enkel weggelegd voor de goed geoefende wandelaar én kaartlezer. 

Dag 7 kan je vanuit Laragh naar eigen keuze invullen:

 • Bezoek aan Glendalough, het vroegchristelijke kloostercomplex en een van Ierlands belangrijkste en aantrekkelijkste historische plaatsen. Het klooster werd gesticht door St. Kevin en is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.

 • Je kan het bezoek al dan niet combineren met een wandeling vanaf de kloostersite. Er zijn meerdere wandelingen mogelijk: van 2 tot 18 km.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • Iers ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Prijzen

8 dagen / 7 nachten: € 755 per persoon
10 dagen / 9 nachten:  € 970 per persoon

Toeslagen

Eenpersoonskamer

 • samenreizend 8 dagen / 7 nachten: € 280
 • alleenreizend 8 dagen / 7 nachten: € 450
 • samenreizend 10 dagen / 9 nachten: € 365
 • alleenreizend 10 dagen / 9 nachten: € 580

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Heen- en terugreis

Je vliegt op Dublin Airport*. Vandaar reis je op eigen kracht verder met het openbaar vervoer naar Bunclody, en weer terug vanaf Enniskerry.
Luchthaven Dublin-Bunclody: ca. 3.5 u. onderweg.
Enniskerry-luchthaven Dublin: ca. 2 u. onderweg. 

Voor het uitstippelen van je verdere reisroute raden we Transport for Ireland aan, met ook een hele goeie app. Nuttige websites zijn verder ook:

Tip: op de website van Bus Eireann kan je een rechtstreekse bus boeken van station Connoly (waar je vanaf de luchthaven met een regelmatige shuttlebus naartoe rijdt) naar Bunclody. Deze bussen moet je vooraf reserveren.

Vervoer tijdens de reis

Op dag 2 word je van Bunclody naar Clonegal gebracht. Deze transfer is inbegrepen.
Op dag 7 (of op dag 9 in het 10-daagse programma) kan je de laatste kilometers van Crone Woods parking naar Enniskerry per taxi afleggen (€ 20, ter plaatse te regelen en te betalen).

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau twee en geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet.

Het terrein is zelden plat, dus je wandelt bijna voortdurend op en af, meestal licht heuvelend, een enkele keer ligt er een steile afdaling of pittige klimmetje op je pad. Je wandelt zowel over grintpaden, verharde boswegen, af en toe over rustige asfaltwegen, maar ook door ruige trajecten die blootgesteld zijn aan weer en wind. 

Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Sommige logiesuitbaters voorzien een gratis pick-up. Het gaat - met uitzondering van Enniskerry (zie dagschema) - om kleine afstanden. 

Bagagevervoer

De bagage (max. 1 stuk van 15 kg) wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak tijdens de tochten.

Logies

Je logeert in 'Bed & Breakfasts', kleinschalige en familiaal uitgebate accommodaties. Qua comfort en afmetingen kunnen ze binnen eenzelfde reis wel wat van elkaar verschillen. Je logeert in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair.

Per overnachtingsplaats zijn meestal verschillende logies boekbaar; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Het ontbijt neem je in het logies. Je hebt meestal de keuze, gaande van een 'full Irish' (een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, enz.) tot ontbijtgranen en yoghurt.
 • Lunchpakketten kan je bestellen in het logies of aankopen in het dorp.
 • Voor het avondeten kan je meestal in de buurt van het logies terecht in een restaurant of pub. Soms is het mogelijk/noodzakelijk in de B&B te eten, vooral dan op plaatsen die afgelegen zijn.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren