Overslaan en naar de inhoud gaan

De naam Costa Rica gaat terug tot ‘de ontdekking’ van het land door Colombus. Hij trof er indianen aan, getooid met prachtige juwelen en edelsmeedwerk, en vermoedde hierdoor dat het land een onvoorstelbare rijkdom in zich droeg. Maar Columbus vergiste zich. De ware schat van Costa Rica is haar natuurlijke rijkdom. Dit tropische land gelegen in een vredige oase vol natuurpracht is langs twee flanken afgebakend door mooie stranden en sluit in volstrekt groene harmonie aan bij haar buurlanden. Een waar paradijs, gezegend met een grote rijkdom aan fauna en flora, ligt voor de voeten van eenieder die houdt van avontuur, natuurexploratie en vogelobservatie. Het aanschouwen van de zonsondergang en de gloed van een vulkaan bij nacht laat vele harten sneller slaan. De Costa Ricanen passen als gegoten in dit paradijs. De vrijheid die zij genieten, tonen zij onmiskenbaar op hun vriendelijke, altijd lachende gezicht. Vredig bevolken ze dit mooie land en vormen ze een prachtig samenspel met de natuur.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (CO).

De hoogtepunten van deze reis

Arenal Nationaal Park, Costa Rica
Vulkaan Arenal

Arenal Nationaal Park

Het Monteverde Cloud Forest Reservaat, Costa Rica

Het Monteverde Cloud Forest Reservaat

Drake Bay

Drake Bay

Programma

Programma

A Dag 1
San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José word je opgewacht en krijg je een sticker. Deze dient om de procedures in de aankomsthal te vergemakkelijken. Na de douane wacht een Engelstalige chauffeur je op en krijg je een briefing, praktische informatie en kaart. Daarna volgt een private transfer naar het hotel.

 

De overnachting is voorzien in San José. Deze stad weerspiegelt het unieke karakter van Costa Rica. Gelegen in de Central Valley op 1.158m boven de zeespiegel, barst San José van de activiteiten, zoals alle grootsteden, maar op de “easy going” manier van de Zuid-Amerikanen. De omliggende bergen vormen een adembenemend panorama en zijn zelfs te zien van op iedere straathoek van het stadscentrum. San José heeft daarenboven de reputatie een onbegrensde gastvrijheid uit te dragen.

B Dag 2-3
Arenal

Vandaag wordt de huurwagen aan het hotel afgeleverd en vertrek je naar La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan. Daar zijn 2 Overnachtingen gepland.

 

Het meest indrukwekkende en natuurlijke oriëntatiepunt in het noorden van dit land, is de Arenal vulkaan, die de westelijke oever van het Arenal meer domineert. Deze behoorde tot de meest actieve vulkanen en liet regelmatig zijn onrust merken door dreigend gebulder en gerommel. Desondanks dat de vulkaan nu slapend is, behoort deze bestemming nog steeds tot één van de toppers van Costa Rica.

 

Overdag kan je een bezoek brengen aan het primaire woud via de Arenal Hanging Bridges, maak een kayaktocht op het Arenal meer, maak een trektocht naar Cerro Chato of breng een bezoek aan het nationaal park van Rio Celeste, het pronkstuk van Noord-Costa Rica. Deze rivier stroomt door het kanton Guatuso en heeft een heldere lichtblauwe gloed, ontstaan door een chemische reactie met de mineralen uit de Tenorio vulkaan. De prachtige kleuren van de rivier, net als het weelderige bos, de natuurlijke warmwaterbronnen en talrijke watervallen zijn zeker het ontdekken waard!

C Dag 4-5
Monteverde

Je verlaat Arenal en vertrekt met de huurwagen naar Monteverde. Monteverde is vaak het terrein voor tropische ecologische onderzoeken en het mooiste beschermde tropische woud van Costa Rica. De meeste bomen in deze weelderige regio zijn bedekt met ware tuinen van varens, mossen, bromelia’s en orchideeën. Ongeveer 320 vogelsoorten hebben er hun thuis, waaronder de prachtige quetzal. Daarnaast beschikt Monteverde eveneens over tal van privé-reservaten, die een even grote schat aan fauna en flora herbergen.

 

Een begeleide wandeling in het Monteverde Cloud Forest reservaat is zeker een aanrader. In dit reservaat kan je maar liefst 6 diverse ecosystemen terugvinden. Andere opties in de regio zijn een bezoek aan het herpetarium, de kikker pond, hangende bruggen, vlinder- en hummingbird tuinen,… (excursies niet inbegrepen). Je verblijft 2 nachten in Monteverde.

 

D Dag 6-7
Savegre

Vanuit Monteverde begint de rit naar Savegre. Deze prachtige en spectaculaire vallei, waarin de Savegre rivier stroomt en die omgeven is door bergen, is een waar paradijs. Het nevelwoud, door Moeder Natuur gezegend met een overvloedige vegetatie, herbergt niet alleen haar nationale vogel “de Quetzal”, maar bovendien nog meer dan 200 andere soorten.

 

Mogelijke activiteiten hier zijn een tocht te paard, vogelspotten, een bezoek aan de Savegre watervallen, een trekking naar Cerro de la Muerte, of een ontdekkingstocht in het nevelwoud… Er zijn 2 overnachtingen voorzien in Savegre.

E Dag 8-9
Uvita

Met de huurwagen trek je verder zuidwaarts, naar Uvita waar je twee nachten verblijft. De South Pacific streek is nagenoeg nog niet onder de voet gelopen door het toerisme. Het is pas sinds enkele jaren dat het toerisme zich hier geleidelijk aan ontwikkelde en het zo omtoverde tot een aantrekkelijke bestemming met vele natuurlijke attracties. Het is het ideale vertrekpunt om de streek te verkennen. Bovendien vormt de South Pacific de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Corcovado National Park en kan je er walvissen observeren van juli tot september en van eind december tot april.

 

F Dag 10-12
Drake Bay

Dag 10 begint met een traject met de huurwagen naar Sierpe waar je de wagen parkeert (parking ter plaatse te betalen, ± 9 USD per dag). Daar volgt een transfer (inbegrepen) naar Drake Bay waar je 3 nachten zal verblijven in Pirate Cove (vol pension).

 

Bezoek vanuit Drake Bay het Nationaal Park van Corcovado, gelegen op het schiereiland Osa, Het strekt zich uit van het zuidwesten tot de Pacific. Een maagdelijk en ongekend oord, dat zelfs het merendeel van de Costa Ricanen niet bekend is. Een web van 1.600km rivieren en natuurlijke kanalen, baant zich een weg doorheen het primitieve regenwoud. Een waar paradijs met 139 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten tussen 100 diversiteiten in bomen, planten en bloemen.

 

Ook zeker de moeite waard is Cano Island, een eiland 15km buiten de kust van Corcovado dat in 1978 werd erkend als Nationaal Park. Dit mystieke eiland, dat volgens archeologen, zowel een begraafplaats van de Bruncas indianen, als een schuiloord voor piraten is geweest, kan uitsluitend bereikt worden per boot, vanuit Drake Bay. Omgeven door mooie stranden, herbergt het helder turkooiskleurig water en prachtige koraalriffen, die op hun beurt het ideale territorium vormen voor veelkleurige tropische vissen.

 

Buiten deze Nationale Parken kan je er onder andere ook paardrijden, vogelspotten, kajaken, snorkelen, surfen en vissen.

G Dag 13-15
Manuel Antonio

Vandaag keer je terug van Drake Bay naar Sierpe en vertrek je met de huurwagen naar Manuel Antonio, waar je drie keer zal overnachten. De combinatie van de prachtige, witte stranden met de woudgroene heuvels van Manuel Antonio zorgt zowel voor een aangenaam verblijf op het strand als voor adembenemende natuurwandelingen. Zo kan je een bezoek brengen aan het Manuel Antonio Nationaal Park, één van de laatste schuiloorden van de eekhoornaap. Maak er een canopytocht, een boottocht in mangroves of beleef een spannend raftingavontuur op de Naranjo rivier.

Hotels bevinden zich niet rechtstreeks aan de kustlijn, waardoor je er nog vele ongerepte plekjes natuur kan ontdekken. Voegen we hier nog het vissersdorp Quepos aan toe, dat zich amper op 7km afstand bevindt en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf.

H Dag 16
San José

Vandaag keer je met de huurwagen terug naar San José waar je de wagen terug inlevert aan het hotel. 's Avonds overnacht je in San José.

I Dag 17
San José

Na de check-out uit het hotel is er een transfer naar de luchthaven van San José voorzien. Dit is het einde van de reis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in vermelde of gelijkaardige hotels

 • Ontbijt

 • Dag 1:

  • Onthaal (VIP), assistentie en briefing door een Engelstalige vertegenwoordiger

  • Praktische informatie en wegenkaart

  • Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)

 • 15 dagen huurwagen SUV 4WD incl. Full cover verzekering en GPS

 • Dag 17: Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)

 • Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Vluchten & luchthaventaksen

 • Benzine, parking & franchise voor de huurwagens

 • Bezoeken (entreegelden en gidsen)

 • Niet vermelde diensten en maaltijden

 • Dranken

 • Persoonlijke uitgaven en fooien

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Prijs

Niet geldig tijdens de periode van Kerst en Nieuwjaar, de week voor en na Pasen en tijdens lokale vakanties en feestdagen.

Huurwagen

Op basis van 2 of 3 personen SUV 4WD Compact: SsangYong Korando of gelijkwaardig

Op basis van 4 personen SUV 4WD Intermediate: Mitsubishi ASX of gelijkwaardig

4x4, manuele schakeling, airco, AM/FM radio, 4-deurs, 4 passagiers (4 koffers).

 • Minimumleeftijd bestuurder: 23 jaar  (minstens 3 jaar rijbewijs)

 • Onbeperkt aantal km

 • Verzekering: full cover verzekering

 • Er is een kredietkaart noodzakelijk bij het ophalen van de wagen om de borg van 100 USD (auto) + 250 USD (GPS) te garanderen

 • In de prijs inbegrepen: dekking van materiele schade, medische kosten of bij overlijden en tot 5.000.000 USD tegenover derden

 • Niet inbegrepen zijn andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld persoonlijke verzekering, een tweede chauffeur (3 USD per dag), benzine...

Hotelinfo

 • Bij 4 personen worden 2 dubbele kamers ingeboekt

Budget:

San José: Park Inn by Radisson

Arenal: Catarata Eco Lodge

Monteverde: Monteverde Mar Inn

Savegre: Suria Mountain Lodge

Uvita: Rio Tico Safari Lodge

Drake Bay: Finca Maresia

Manuel Antonio: Karahe

 

Comfort:

San José: Park Inn by Radisson

Arenal: Lomas del Volcan

Monteverde: Trapp Family Lodge

Savegre: Savegre Hotel

Uvita: Villas Rio Mar

Drake Bay: Pirate Cove

Manuel Antonio: The Falls Resort

 

Deluxe

San José: Alta

Arenal: Lost Iguana Resort & Spa

Monteverde: Poco a Poco

Savegre: Trogon Lodge

Uvita: Villas Cuna del Angel

Drake Bay: Casa Corcovado

Manuel Antonio: Parador Resort & Spa

Wat je moet weten over deze reis

Over Costa Rica

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren