Overslaan en naar de inhoud gaan

De naam Costa Rica gaat terug tot ‘de ontdekking’ van het land door Colombus. Hij trof er indianen aan, getooid met prachtige juwelen en edelsmeedwerk, en vermoedde hierdoor dat het land een onvoorstelbare rijkdom in zich droeg. Maar Columbus vergiste zich. De ware schat van Costa Rica is haar natuurlijke rijkdom. Dit tropische land gelegen in een vredige oase vol natuurpracht is langs twee flanken afgebakend door mooie stranden en sluit in volstrekt groene harmonie aan bij haar buurlanden. Een waar paradijs, gezegend met een grote rijkdom aan fauna en flora, ligt voor de voeten van eenieder die houdt van avontuur, natuurexploratie en vogelobservatie. Het aanschouwen van de zonsondergang en de gloed van een vulkaan bij nacht laat vele harten sneller slaan. De Costa Ricanen passen als gegoten in dit paradijs. De vrijheid die zij genieten, tonen zij onmiskenbaar op hun vriendelijke, altijd lachende gezicht. Vredig bevolken ze dit mooie land en vormen ze een prachtig samenspel met de natuur.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (CO).

De hoogtepunten van deze reis

Puerto Viejo

Puerto Viejo

Arenal Nationaal Park, Costa Rica
Vulkaan Arenal

Arenal Nationaal Park

Zicht op Tamarindo, Costa Rica

Tamarindo

Programma

Programma

A Dag 1
San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José, na het uitstappen van het vliegtuig, word je opgewacht en krijg je een sticker. Deze dient om de procedures in de aankomsthal te vergemakkelijken. Na de douane staat een Engelstalige vertegenwoordiger jou met je naam op te wachten. Er volgt een briefing, praktische informatie en kaart. Tot slot brengt een privétransfer je naar je hotel in San José.

 

San José

Deze stad weerspiegelt het unieke karakter van het Costa Rica. Gelegen in de Central Valley op 1.158m boven de zeespiegel, barst San José van de activiteiten, zoals alle grootsteden, maar op de “easy going” manier van de Zuid-Amerikanen. De omliggende bergen vormen een adembenemend panorama en zijn zelfs te zien van op iedere straathoek van het stadscentrum. San José heeft daarenboven de reputatie een onbegrensde gastvrijheid uit te dragen.

B Dag 2-3
Puerto Viejo

Vandaag wordt de huurwagen aan het hotel afgeleverd en vertrek je naar de regio van Puerto Viejo. Daar verblijf je 2 nachten, in Puerto Viejo of de Zuid Caraibische streek.


South Caribbean

Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over zee, al dan niet in de schaduw van de palmbomen. De cabinas op palen, de reggae invloeden en deze van de Bribri indianen, zorgen er voor een heel aparte sfeer. De zee heeft een zeer aangename temperatuur en is uitermate geschikt om te surfen. ‘s Avonds na een heerlijke Caribische maaltijd kunt u dansen met de locals op tropische klanken of gaan wandelen langs het strand. De cultuur in deze streek verschilt volledig van deze in de rest van het land; de Afro-Caribische invloed wordt gereflecteerd in de muziek, de voeding en de ontspannen leefstijl.

 

Attracties en activiteiten in deze pittoreske streek:

Georganiseerde bergwandelingen, het nationaal park van Cahuita met zijn koraalrif en zijn regenwoud met een enorme verscheidenheid aan planten en dieren, Punta Uva, Talamanca, het indianenreservaat Kekoldi. Activiteiten zoals raften op de Pacuare rivier, snorkelen, surfen, duiken, met de wind in de haren paardrijden langs het strand, zijn ook mogelijk.

C Dag 4-5
Turrialba

Vertrek met de huurwagen naar de Turrialba regio bekend om de Lankester Botanical Gardens, de Orosi vallei en het Irazu Volcano National Park.  Op dag 5 is er een rafting tour voorzien op de Pacuare rivier.  Je verblijft  2 nacht in Turrialba.


Attracties en activiteiten:

Canyoneering & canopy trip, een extreme sport in Calle Chirraca, een fietstocht naar Catie (tropisch agricultuur centrum), tocht te paard doorheen de suikerriet en koffie plantages, bezoek aan het Lankester Botanical Garden, de Orisi vallei…

 

 

D Dag 6-7
Arenal

Dag 6 begint met de rit naar La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan. Daar zijn 2 Overnachtingen gepland.

Arenal

het meest indrukwekkende en natuurlijke oriëntatiepunt in het noorden van dit land, is de Arenal vulkaan, die de westelijke oever van het Arenal meer domineert. Deze behoorde tot de meest actieve vulkanen en liet regelmatig zijn onrust merken door dreigend gebulder en gerommel. Desondanks dat de vulkaan nu slapend is, behoort deze bestemming nog steeds tot één van de toppers van Costa Rica.

Attracties en activiteiten:

Bezoek aan het primaire woud via de Arenal Hanging Bridges, kayak op het Arenal meer, trektocht naar Cerro Chato, bezoek aan het nationaal park van Rio Celeste….


Rio Celeste

Het pronkstuk van Noord-Costa Rica. Deze rivier stroomt door het kanton Guatuso en heeft een heldere lichtblauwe gloed, ontstaan door een chemische reactie met de mineralen uit de Tenorio vulkaan. De prachtige kleuren van de rivier, net als het weelderige bos, de natuurlijke warmwaterbronnen en talrijke watervallen zijn zeker het ontdekken waard!

E Dag 8-10
Tamarindo

Op dag 8 vervolg je het traject met de huurwagen naar Tamarindo. In Tamarindo verblijf je 3 nachten.

 

Tamarindo

Gelegen in de provincie Guanacasta, op ongeveer 280km of 5u rijden met de wagen vanuit San José. Tamarindo is voornamelijk gekend om zijn sublieme stranden maar ook om zijn indrukwekkende selectie kleine gezellige restaurantjes, goed uitgeruste accommodatie, zeer levendige strandcultuur en bruisend nachtleven. Het droge klimaat met milde temperaturen, heeft deze plek omgetoverd tot een aangenaam vakantieoord, waar een uitbundige strandvakantie hand in hand gaat met huiselijke gezelligheid.


Attracties en activiteiten

Combo Buena Vista, een unieke tocht aan de voet van de Rincon de la Vieja vulkaan. Deze tocht is te paard of in 4 x 4 en eindigt met een canopy tour. Rafting op de Tenorio rivier, wandeltocht in Rincon de la Vieja nationaal park, ….

F Dag 11
San José

Vandaag keer je met de huurwagen terug naar San José waar je de wagen terug inlevert aan het hotel. 's Avonds overnacht je in San José.

G Dag 12
San José

Na de check-out uit het hotel is er een transfer naar de luchthaven van San José voorzien. Dit is het einde van de reis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in vermelde of gelijkaardige hotels
 • Ontbijt
 • Huurwagen
  • 10 dagen huurwagen SUV 4WD incl. Full cover verzekering en GPS (ophaling en afgifte aan het hotel in San José)
  • 1,2 of 3 personen: SUV 4WD Compact
  • 4 personen: SUV 4WD Intermediate
 • Dag 1:
  • Onthaal (VIP), assistentie en briefing door een Engelstalige gids
  • Praktische informatie en wegenkaart
  • Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Dag 5:
  • Rafting tour in groep (transfers niet inbegrepen)
 • Dag 12:
  • Private transfer met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Vluchten & luchthaventaksen
 • Benzine, franchise en parking voor de huurwagens
 • Bezoeken (entreegelden en gidsen) met uitzondering van de rafting tour
 • Niet vermelde diensten en maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven en tips
 • Reis- en annuleringverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Prijzen

De prijzen zijn niet geldig tijdens de periode van Kerst en Nieuwjaar, de week voor en na Pasen en tijdens lokale vakanties en feestdagen. Voor meer informatie kan je terecht bij jouw Joker-kantoor.

Huurwagen

Op basis van 1,2 of 3 personen: SUV 4WD Compact: SsangYong Korando of gelijkwaardig

Op basis van 3 of 4 personen: SUV 4WD Intermedio: Mitsubishi ASX of gelijkwaardig

 • 4x4, manuele schakeling (Compact) of automatische schakeling (Intermediate) , airco, CD/radio, 4-deurs.
 • Minimumleeftijd bestuurder: 23 jaar

 • Onbeperkt aantal km

 • Verzekering: full cover (geen franchise met uitzondering van 100USD voor de wagen + 250USD voor de GPS)

 • Er is een kredietkaart bij ophalen noodzakelijk als garantie

 • In de prijs inbegrepen: dekking van materiële schade, medische kosten of bij overlijden en tot 5.000.000 USD tegenover derden

 • Niet inbegrepen zijn andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld persoonlijke verzekering, een tweede chauffeur (4 USD per dag), benzine...

 

Hotelinfo

                                   Budget                                     Comfort                                       Deluxe                                                   
San José                   Park Inn by Radisson               Park Inn by Radisson                 Alta Las Palomas
Puerto ViejoVillas del CaribeNamuwoki Lodge ResortLe Cameleon
TurrialbaTurrialticoGuayabo LodgeCasa Turire
La FortunaCatarata Eco LodgeLomas del VolcanLost Iguana Resort & Spa
TamarindoPueblo DoradoWyndam TamarindoBosque del Mar Playa Hermosa
San JoséPark Inn by RadissonPark Inn by RadissonAlta Las Palomas

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Costa Rica

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren